Skikleding

Een goede wintersport jas of broek is waterafstotend, geeft warmte, comfort en bewegingsvrijheid. Naast deze features moet het er ook cool uitzien natuurlijk. Lekker opvallend of ingetogen. Met het ons aanbod valt er genoeg te kiezen.

Skikleding

 

Skikleding

Naast het aanschaffen van een paar goede ski's of snowboard is het belangrijk om aandacht te geven aan je wintersportkleding. Bij Eurofuncenter vindt je dan ook een groot assortiment aan wintersportkleding voor hem en haar. In onze winkels vindt je winterjassen, broeken, truien, pullovers, beanies, ski en snowboardhandschoenen en sokken.

Skikleding. Waar moet je op letten!

Het begint bij wat je gaat doen op de wintersport. Ga je skiën of snowboarden. Veel merken maken tegenwoordig cross-over kleding zoals Picture Organic clothing. Maar bijvoorbeeld 8848 is toch echt wel geind op de sportieve skiër. Het is ook een kwestie van smaak. Daar willen we niet over twisten met je, alleen adviseren.

Waterkolom

Een aantal zaken zijn wel handig om in ogenschouw te nemen bij aanschaf van je wintersport outfit. Het materiaal van de jas is vaak doorslaggevend voor de prijs alsmede de afwerking. Heeft een jas een hoge waterdichtheid (vanaf 10.000) dan betekend dat je praktisch een waterdichte jas hebt. 10.000 millimeter waterkolom geeft aan dat de stof op 1 vierkante mm 10 meter waterdruk kan hebben.

Ademend vermogen

Dan hebben we ook nog het ademend vermogen. Want je wilt ook je warmte af kunnen voeren. Dit wordt ook uitgedrukt in grammen. Dus een jas welke aangeeft 10.000 mm / 10.000 gram kan 10 meter waterdruk per uur en loost 10 kg waterdamp afvoeren. Lekker comfortabel dus. Het is veilig te stellen dat van 5.000 mm waterkolom je een waterdichte jas hebt. Met dien verstande dat wanneer je met bv je jas ergens tegenaan leunt, de druk ervoor zorgt dat er alsnog water binnenkomt.

Extra features zijn natuurlijk een binnenzak voor je smartphone, een liftpas pocket, een sneeuwvanger (wel of niet verwijderbaar) en een capuchon die ruim genoeg is om over je helm te dragen. De meeste wintersportkleding merken voorzien in deze zaken.