Snowboards van o.a. Burton, Jones, Capita, K2 & Nidecker

Eurofuncenter is al sinds jaar en dag actief in de snowboardsport. Onze collecties bestaand uit freeride / allmountain gespecialiseerde snowboards van merken als Burton, Capita, Jones, k2-snowboards en Nidecker. Bestel online of kom langs in onze winkels.

Filters
-40%
Arbor Cosa Nostra
Arbor
Cosa Nostra
€670,00 €399,99
Burton
Chicklet
€169,99
-20%
Burton Panhandler
Burton
Panhandler
€600,00 €479,00
-33%
Burton Family Tree Branche Manager
Burton
Family Tree Branche Manager
€599,99 €399,99
-39%
Burton Fish
Burton
Fish
€659,99 €399,99
-19%
Burton Dump Truck
Burton
Dump Truck
€620,00 €499,99
-30%
Burton Modified Fish
Burton
Modified Fish
€499,99 €349,00
Burton
Process Smalls
€229,99
Burton
Chopper
€169,99
-13%
Burton Deja Vu Flying V
Burton
Deja Vu Flying V
€460,00 €399,99
-45%
Burton Freebird
Burton
Freebird
€720,00 €399,00
-17%
Burton Deep Thinker
Burton
Deep Thinker
€580,00 €479,99
Burton
Deja Vu Smalls
€229,99
-12%
Burton Genie
Burton
Genie
€340,00 €299,99
-14%
Capita The Navigator
Capita
The Navigator
€449,99 €389,00
-18%
Capita Supernova
Capita
Supernova
€549,99 €449,00
-17%
Capita Warpspeed
Capita
Warpspeed
€579,99 €479,99
-15%
Flow Enigma
Flow
Enigma
€419,99 €359,00
-20%
Jones Snowboards Twin Sister
Jones Snowboards
Twin Sister
€499,99 €399,00
-17%
Jones Snowboards Women'S Flagship
Jones Snowboards
Women'S Flagship
€599,99 €499,99
-13%
Jones Snowboards Mind Expander
Jones Snowboards
Mind Expander
€529,99 €459,00
-17%
Jones Snowboards Storm Chaser
Jones Snowboards
Storm Chaser
€599,99 €499,00
-13%
Jones Snowboards Aviator
Jones Snowboards
Aviator
€549,99 €479,00
-17%
Jones Snowboards Flagship
Jones Snowboards
Flagship
€599,99 €499,99
Snowboards van o.a. Burton, Jones, Capita, K2 & Nidecker

Een snowboard willen kopen en door de bomen het bos niet meer zien. Klinkt bekend? Je hebt net les gehad of snowboard al een paar jaar, maar aangezien de keuze reuze is ben je bang het verkeerde te kopen. Of je wilt je quiver uitbreiden met een nieuw kanon? Een en ander is afhankelijk van je niveau, lengte, gewicht en snowboard-stijl. Dan heb je ook nog een keus uit diverse merken en types. Elk merk heeft zijn eigen karakteristiek wat het merk maakt tot wat het is. Tenslotte willen we niet allemaal hetzelfde. Dus waar moet je opletten bij het kopen van een snowboard.

Je snowboardniveau

Kijk is in de spiegel en vraag jezelf af wat voor type snowboarder ben ik nu eigenlijk. natuurlijk zie je jezelf als Travis Rice de berg afknallen, maar is dat ook de realiteit. Wij Nederlanders (ja ook wij) kunnen ons erg overschatten als het aankomt op dingen kunnen, met alle gevolgen van dien. Begin je orientatie en kooproces met de vraag wat voor type snowboarder ben ik nu eigenlijk.

Ik ben beginnend snowboarder

Wanneer je net begonnen bent met snowboarden dan ben je vooral bezig met het draaien van je eerste bochtjes en jezelf voornamelijk overeind houden. Nu is wel onze stelregel dat wanneer je de front en backside bocht onder de knie hebt je kunt snowboarden. In de regele adviseren wij beginners altijd een flexibel snowboard te kiezen met een rocker shape (zie tekst verderop wat rocker is). Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk de berg afkomt en je je volledig kunt focussen op je techniek en omgeving.

Ik ben intermediate snowboarder

Je komt gemakkelijk de berg af ongeacht de piste kleur. Je pakt af en toe het funpark of een dikke streep door een poederveldje. Nu kun je al kiezen voor een wat stijver board aangezien je manier van snowboarden dat ook gaat verlangen. Deze boards zijn vaak van wat betere kwaliteit qua materiaalgebruik (carbon en andere tropische materialen) om gewicht te verminderen en het board meer response te geven (vaak uitgedrukt als pop uitegdrukt, wat zoveel betekend als wat je erin stopt krijg je 1,5 meer terug)

Ik ben een gevorderde snowboarder

Als gevorderde snowboarder heeft geen enkel terrein geheimen voor je en weet je welk board waarvoor geschikt is. Je gaat ook niet met één board op vakantie, maar je hebt een quiver afhankelijk van de omstandigheden. Je bochten zijn precies en kunt met kracht sturen en stoppen. Een straight line om snelheid te maken is je ook niet vreemd. Daarnaast merk je het verschil tussen snowboards of ze stijf of juist soepel zijn.

Hoe zit jij in elkaar

Je lengte,gewicht en de lengte van je voeten zijn belangrijke onderdelen om rekening mee te houden bij je keuze van een snowboard. He begint al wanneer je grotere voeten hebt dan maat 44. Dan is het al verstandig naar een wide variant te kijken van een snowboard, omdat anders je hielen en tenen teveel oversteken.

Lengte van je snowboard

Er was ooit is een vuistregel dat het snowboard ergens tussen je kin en neus moest komen. probleem alleen is dat wanneer je 50 kilo te zwaar bent deze regel niet opgaat. Daarintegen moet het board ook weer in verhouding staan tot je lengte. Oeefff probleem dus. De meeste merken hebben een mooie tabel met daarin de gewichtspecificaties voor de rijder. Vaak zit daar + of - 10% marge tussen. Dus er is wat speelruimte. Mocht je twijfelen neem dan even contact op met Eurofuncenter. Wij adviseren je graag over de juiste maten.

Breedte van het board

De ideale breedte van het board is wanneer je hiel en teenkanten ongeveer 1 á 1,5 cm uitsteken over de zijkanten heen. Zo geef je de beste druk tijdens het snowboarden. Wanneer het meer is dan krijg je heel en toedrag. Dan sleept alles door de sneeuw en in het ergste geval ga je op je neuzen verder en is een val vaak het gevolg. Sta je teveel in je board, dan heb je niet genoeg controle over het snowboard. De ervaring leert dat gemiddeld iedereen goed op een snowboard past. het is alleen spannend wanneer je over de maat 44 gaat. Sowieso is het handig om je snowboardschoenen mee te nemen wanneer je langskomt voor je nieuwe snowboard.

Oke dat is duidelijk, maar ben jij een piste crosser of pak je de gehele berg…

Allmountain snowboard
Wil je op allerlei verschillende terreinen weg kunnen komen? (Park, piste en poeder) dan is een allmountain board met directional flex de beste keuze. Deze zijn verkrijgbaar als directional of twin shape (directional is duidelijk dat het board 1 kant op gaat, twin is de voor en achterkant hetzelfde). De performance is de middle of the road omdat het board op alles iets moet kunnen bieden. Lengte is niet langer of korter dan normaal.

Freestyle snowboard
Is springen, spinnen en sliden in het park jouw ding dan kies je voor een flexibel en korter. Hiermee gaat het switch (achteruit of fakie) en spins een stuk gemakkelijker. Wil je meer in de halpipe aan de slag, dan kies je voor een stijver board aangezien je met volle snelheid de wanden moet kunnen aansnijden. En een stijver board geeft je vaker ook meer pop met afzetten.

Freeride
Wil je strepen op de piste of helemaal all out gaan in de poeder, dan is een freeride oard wat voor jou. Meestal gemaakt met een directionele flex en shape. Hier sta je met offset op (dus iets meer naar achteren op het board). De achterkant is meestal iets stijver dan de neus om draaien te vergemakkelijken, maar wel veel druk in de bocht te kunnen behouden. Dit zorgt ook dat je dikke sprays kan maken in de poeder zonder de controle te verliezen.

Camberrocker dinges?
Een snowboard kan vier verschillende flexpatronen hebben: Camber, rocker, flat of een combi van deze drie. Wat is het verschil. Camber is de bolling in het midden naar boven loopt en de neus en tail op de grond rusten wanneer je het board op de grond legt, Rocker is dat het midden van het board op de grind rust en de uiteinden omhoog steken. 

Snowboards met een traditionele camber
Deze snowboards bieden de boarder veel response en pop. De boards zijn stabiel en vergen veel input van de rider, maar daarintegen krijg je er ook heel veel voor terug. Niet het meest ideaal voor beginners omdat het board sneller hapt.

Rockersnowboards
Omdat je als ware op een banaan staat  draaien deze boards erg gemakkelijk en zijn ze geliefd bij freestylers en jibbers die heel de dag in het park hangen. Daarintegen bieden ze minder grip op de piste en minder pop.

Plat
Bijna geheel vlakke boards, behalve de buiging bij de nose en tail van het board. De effectieve kanten (het gedeelte tussen de bindingen) heeft ten aller tijde contact met de sneeuw. Dit zorgt voor vergeeflijkere boards en hapt daardoor minder vaak dan camber boards. Maar door zijn vlakke shape heeft het board bijna geen pop.

De combinatie
Camber-rocker of ook wel camrock genoemd. uitgevonden door Nidecker snowboards en onder vele andere benamingen doorgevoerd bij de diverse merken. Deze combi van camber tussen de bindingen en rocker aan de uiteinden bieden het beste van beide vormen. vergevlijk, maar toch grip als het nodig is.

Oke flexpatronen check, maar wat is een shape…
Verschillende boarders hebben verschillende shapes nodig. We onderschieden er drie.

Pure Twin: 
Deze snowboards hebben een tail en nose met dezelfde shape én flexpatroon. Dus hoe je ook op het board gaat staan maakt niet uit. De voor en achterkant zijn hetzelfde. ideaal voor snowboarders die veel switch rijden in het park en/of op de piste. 

Directional twin: 
Deze snowboards hebben een nose ne tail met dezelfde shap, maar het flexpatroon loopt van voor naar achter met een stijvere tail. Terwijl de bindingen wel centraal op het board staan. Veelal toegepast op allmountain snowboards. De graphic op het board laat zien wat de voor en achterkant is van het board.

Directional: 
Deze snowboards hebben een langere nose dan tail en de bindingen staan meer naar achteren. Zo heb je meer grip tijdens de bochten op de piste en blijft de neus heerlijk boven de sneeuw met poederrijden. Sommige boards hebben ook nog een tapered shape wat wil zeggen dat de voorkant iets breder is dan de achterkant. Dat bevordert ook het bochten gedrag op zowel de piste als in de poeder.

Check ook onze koophulp voor het aanschaffen van een snowboard dat perfect bij jou past. 

Snowboard collecties van Burton snowboards - Jones Snowboards - Capita Snowboards - Rome Snowboards - K2 snowboards - Nidecker Snowboards