Skischoenen

Pagina 1 van 3

Skischoenen

Skischoenen zijn een belangrijk onderdeel van je wintersportuitrusting. Daarom is het belangrijk dat je de tijd neemt om de skischoen te passen en te voelen. Niks is zo vervelend dat de vakantie wordt verpest door zere voeten. Te kleine schoenen geeft pijnlijke voeten. Te grote schoenen zorgen voor verkrampte voeten. Een skischoen die snug fit is is dus wenselijk. 

Let op bij skischoenen die in de oven kunnen of via een ander systeem pasklaar gemaakt kunnen worden! Het passen en pasklaar maken van de skischoenen zit bij de prijs inbegrepen. Hier valt het bootfitten buiten. 

Flex van een skischoen

Uw ski-ervaring, gewicht en breedte van de voet bepaalt welke schoen het beste voor je is. De skiervaring is een graadmeter voor de flex van de skischoen. Een beginnende skiër geven we altijd het advies een schoen te passen met een lagere flexwaarde. Heb je meer ervaring, kies da een schoen met een hogere flexwaarde. Dus een stijvere skischoen. De stijfheid wordt aangegeven door middel van een flexindex. Wij gebruien drie categoriën: Soft (flex 60-70), Medium (80-90) en Hard (100-130). Een softe schoen biedt meer comfort, een harde schoen biedt meer controle over de ski's.

 

Skischoenen op maat

Te grote skischoenen zorgen voor zwabberende ski's. Te kleine schoenen zorgen voor pijnlijke voeten. Tegenwoordig bieden bijna alle skischoen leveranciers de mogelijkheid om de buitenschalen te verwarmen. Hierdoor kunnen we de skischoen volledig custom fit maken via het zogenaamde bootfitting met als resultaat dat de voet perfect past in de skischoen en pijntjes en ongemakken ver weg blijven. 

Inlegzooltjes
Voor extra steun en comfort hebben we een ruim assortiment zooltjes voor in uw schoenen. In combinatie met het verwarmen van de schoen zorgen voor de perfecte match en stand van uw voeten in de schoenen.

In de ski collectie van Eurofuncenter hebben we een groot aanbod skischoenen online. Bij ons vindt je een uitgebreide collectie schoenen van Fischer, Lange, en Salomon . Deze merken leveren schoenen voor elk type skiër en elk budget. Naast de nieuwe collecties hebben we natuurlijk ook de overjarige modellen schoenen welke we tegen een scherpere prijs aan kunnen bieden. 

Naast skischoenen voor volwassenen hebben we ook schoenen voor kinderen en jong volwassenen. Wil je weten wat voor maat je hebt om online je schoenen te kopen dan is hier een handige tool om je voet op te meten. Download hier de voetmeter van Eurofuncenter. Voor skischoenen moet je bij Eurofuncenter zijn.