Skihelmen

Pagina 1 van 3

 

Skihelmen belangrijk?

Ga je op wintersport. Dan is een goede skihelm onontbeerlijk voor je eigen veiligheid en die van anderen. Waarom zou je je afvragen? In de laatste 15 jaar heeft de wintersport een gedaanteverandering ondergaan. Waar vroeger de piste deelnemers zich voornamelijk in korte swungbochten de afdaling maakte, is er sinds het carven een andere dimensie ontstaan op de piste. Met de grote carvebochten is de snelheid omhoog gegaan en kruisen de skiers en snowboarders elkaar steeds meer. Zorg er dus voor dat je je hoofd goed beschermt met een goede skihelm. Een skihelm dragen tijdens de wintersport verlaagt het risico op ernstig hoofdletsel tot wel zo'n 35 procent!

 

Voor elk type wintersporter een skihelm.

Wist je dat in Italie kinderen tot 14 jaar verplicht zijn een helm te dragen. In oostenrijk is dat tot 15 jaar. Het niet dragen is strafbaar en eigenlijk onverstandig. Tegenwoordig zijn de skihelmen licht in gewicht en is de pasvorm zoveel beter dan een aantal jaar geleden. De fabrikanten blijven ontwikkelen. Zo is er al een aantal jaren het MIPS systeem wat in helmen wordt gebruikt. Dit systeem zorgt ervoor dat de binnen en buitenschaal van helm los van elkaar kan draaien. Zo is de kans op beschadiging van je hersenen een stuk kleiner geworden. Check de uitleg over MIPS hieronder:Verschil tussen hardshell en In-Molded skihelm

Bij Inmolded skihelm is de er een dunne laag harde laag plastic voorzien van een dikke laag foam. Deze lichtgewicht bouw zal minder rebound geven met een harde crash. De hardshell is een dikke ABS laag welke is voorzien van een dikke foamlaag welke weer is gelijmd in een hard gevormde binnenschaal. Dit type helm geeft een optimale protectie, maar is meestal iets zwaarder. Niet per definitie duurder.

 

Wat onderscheid een goede skihelm

Een goede skihelm heeft in ieder geval altijd een CE1077 of ASTM2040 keurmerk. Zo weet je altijd dat de helm is getest en goedbevonden. Wist je ook dat wanneer je een goede klapper maakt je helm eigenlijk aan vervanging toe is. Skihelmen kunnen niet oneindig de klappen op blijven vangen. Iets om rekening mee te houden. Zeker wanneer je bv freestyle skier of snowboarder bent waar je vaker dan gemiddeld crashed omdat je die ene trick wilt leren. De laatste jaren zijn helmen steeds beter geworden niet alleen in termen als veiligheid, maar ook de pasvorm, comfort en ventilatie is sterk verbeterd.

 

Ons assortiment Skihelmen

In ons assortiment protectie voor skiërs en snowboarders vind je een uitgebreide selectie van topmerken zoals Anon, Kask, Atomic, Giro, K2 , Oakley en Salomon. Wij weten van deze merken dat de kwaliteit niets te wensen overlaat en de certificering op orde is.

Naast overige protectiemiddelen hebben we een grote collectie skihelmen op voorraad. Dus kijk voor je skihelm eens in onze ruime collectie. We adviseren je graag! We verwijzen je ook graag naar onze koophulp voor skihelmen.