Windsurf trapezes

Pagina 1 van 2

 

Windsurf Trapezes

Windsurf trapeze kopen bij Eurofun.nl. Ben je opzoek naar windsurf trapezes van Mystic, NeilPryde, Prolimit, Dakine of Ion? Bekijk het uitgebreide assortiment trapezes, met de scherpste prijzen.

Ben je een ervaren windsurfer of begin je net met windsurfen? Voor iedere windsurfer heeft Eurofun.nl een geschikte trapeze. Voor trapezes ben je bij ons ook aan het juiste adres. Ons assortiment bestaat onder andere uit de merken Prolimit, Dakine, Mystic, Ion, Neilpryde, Naish, Maui Magic en North.

Grof gezegd heb je maar 2 typen windsurftrapezes: een zit trapeze of heup trapeze. De meningen zijn natuurlijk verdeeld over wat het allerbeste is, maar in grote lijnen kan je makkelijk een keuze maken tussen een heup of zit trapeze.

Ben je een echte freerider, race fanaat of al jaren gewend aan een zittrapeze? Dan past een zittrapeze waarschijnlijk het beste bij jou. Een zittrapeze zal namelijk de windsurfer laten "zitten" en ontspannen laten surfen met veel comfort en controle. De haak zit ook wat lager waardoor het zwaartepunt ook wat lager komt. Hierdoor kan je je zeil ook gemakkelijk 'dicht' trekken en optimaal gebruik maken van de wind en je vierkante meters zeil.

Freestyle, wave, freemove, freeride en nieuwe generatie windsurfers kiezen echter vaker voor een heup trapeze. Deze trapezes zullen je namelijk veel meer bewegingsvrijheid en support in de rug. Met Freestyle en wave windsurfen draai je je hele lichaam soms in onmogelijke houdingen. dan is een trapeze die dit toelaat niet onmisbaar. Je staat met een heuptrapeze ook wat rechter op je plank waardoor het varen met kleine zeilen niet in de vaak genoemde "poephouding" is maar juist mooi recht om optimale snelheid te kunnen genereren.

Het nadeel van een heuptraze kan zijn dat je trapeze soms wat omhoog schuift. Dit gebeurt het meeste tijdens een crash, en zal dan naar beneden geschoven moeten worden. Dit is maar een kleine moeite maar je moet het weten voordat je een heuptrapeze kiest.

Wat ook belangrijk is om te weten is dat je met een windsurftrapeze niet kan kitesurfen wegens het grebek aan bevestigingspunten voor onder andere een safety-leashen vaak ook het missen van een zogeheten 'spreader bar' zorgt voor problemen. De vorm van de haak is vaak net iets anders waardoor je met een windsurftrapeze niet veilig kan kitesurfen.

Andersom kan echter wel omdat je bij het windsurfen geen speciale bevestigingspunten nodig hebt voor safety-systemen.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »