Chinook
Mastverlenger Aluminium
€69,99
Chinook
Mastverlenger Carbon
€139,99
Duotone Windsurfing
Carbon_Xtender Platinum RDM of SDM 40 cm
€149,00
Duotone Windsurfing
EPX.XT SDM Mastverlenger
€69,00
Duotone Windsurfing
Mastverlenger Power.XT 2.0 SDM
€165,00
-24% KORTING
Duotone Windsurfing Mastverlenger Uni XT SDM
Duotone Windsurfing
Mastverlenger Uni XT SDM
€105,00 €79,95
Gaastra
SDM Mastverlenger
€109,00
Neilpryde
Mastverlenger Uxt Sdm
€159,00
-25% KORTING
Neilpryde Mastverlenger UXT SDM
Neilpryde
Mastverlenger UXT SDM
€159,00 €119,00
-20% KORTING
North-Windsurf Uni Xt Sdm 2018
North-Windsurf
Uni Xt Sdm 2018
€99,99 €79,99
-13% KORTING
Prolimit 15/30/45 cm Aluminium SDM Verlenger
Prolimit
15/30/45 cm Aluminium SDM Verlenger
€45,99 €39,95
-18% KORTING
Prolimit 30 of 45 cm Aluminium RDM Verlenger
Prolimit
30 of 45 cm Aluminium RDM Verlenger
€54,99 €44,95
Tikatan
RDM Mastverlenger 30cm
€45,00
MASTVERLENGERS

Ben je opzoek naar een mastverlenger voor je windsurf mast? Bekijk het assortiment mastverlengers van Eurofun.nl. Verleng je mast met een mastverlenger van Aeron, Chinook, Northsails of Ga-Sails. De mastverlengers zijn leverbaar in verschillende maten en zowel in aluminium als carbon uitvoering. Houd bij het kopen van een mastverlenger wel rekening met de dikte van je mast (SDM of RDM). Je zeil optuigen is natuurlijk een bezigheid waar je het liefst zo weinig mogelijk tijd in steekt. Je wil namelijk zo snel mogelijk het water op! Kies daarom ook voor een goede en betrouwbare mastverlenger. Dit zal je helpen zo goed mogelijk je zeil op te tuigen en zo veilig mogelijk op het water te staan. De verschillende mastverlengers die wij bij Eurofuncenter aanbieden variëren in merk, lengte, materiaal, systeem en plaats van de katrollen.

Lengte mastverlenger

Kijk van tevoren naar de maat die het zeil nodig heeft en welke maar je mast is. Zorg dat je een mastverlenger niet te groot of te klein koopt, maar houd altijd een beetje marge aan. Waarschijnlijk heb je altijd net iets langer nodig dan, wordt aangegeven en daar wil je niet achter komen als je aan de waterkant staat.

Materiaal mastverlenger

Er zijn grofweg 2 soorten materialen die gebruikt worden in mastverlengers: Aluminium en Carbon. De voordelen van een Carbon verlenger zijn dat deze uiteraard een heel stuk lichter zijn. Ze zijn hierdoor wel iets kwetsbaarder maar zoals al je windsurfspullen moet je hier ook voorzichtig mee omgaan. Een carbonverlenger kan je ook maar beter niet gebruiken in de extreem grote race zeilen omdat hier dusdanig veel kracht op komt dat je verlenger zelfs kan breken! Gebruik dan liever een sterke race verlenger van aluminium.

Mastverlenger Systemen

Er zijn tegenwoordig nog maar 2 veelgebruikte systemen om de baseplate aan de mastverlenger te koppelen. Deze 2 systemen heten UXT of MXT. Neilpyde maakt al lange tijd MXT systemen en dit is anders dan de normale UXT pin. Bij een MXT gebruik je geen metalen pin die in de mastpot of verlenger gaat maar groter plastic blokje. Het voordeel van een MXT systeem is dat in plaats van een diabolo een pees hebt als koppeling tussen je mast en je plank waardoor je zeil dichter op je board staat (koppeling is een stuk korter) je net iets directer bent. De meest gebruikte systemen zijn echter nog steeds de standaard pin (UXT).

Manier van katrollen
Je hebt op je zeil katrolletjes zitten in het onderlijk. Je zeil tuigt het makkelijkste op als deze katrolletjes evenwijdig aan je matsvoet / verlenger staat. Er zijn namelijk mastvoetverlengers waar de katrolletjes haaks op de mast staan maar ook 90 graden gedraaid.