Dames wetsuits van Brunotti en ION

Dames wetsuits van ION en Brunotti. Speciaal gemaakt om te passen om de rondingen van dames en meiden. Je wilt tenslotte graag met een passende wetsuit het water op voor de ultieme wind of kitesurf sessie.

Dames wetsuits van Brunotti en ION

DAMES WETSUIT

Als je een dames wetsuit gaat kopen, zorg dan dat je vooraf goed geïnformeerd bent over het type wetsuit dat bij jou past en aansluit bij de condities waarbij jij het water in gaat. Je wilt het natuurlijk niet te warm hebben, maar ook zeker niet te koud tijdens het beoefenen van jouw watersport. Naast functioneel, mag een wetsuit ook mooi en stylish zijn. Je hebt ruimte keus uit merken als Brunotti RDP, ION en Prolimit.

Waar moet je op letten bij het aankopen van een heren wetsuit?

Een wetsuit moet de juiste pasvorm hebben en er bestaat een duidelijk verschil tussen wetsuits voor heren, dames en kinderen. Je wilt dat jouw wetsuit netjes aansluit op je lichaam en vormen, zodat het pak zijn functie goed kan vervullen. Wanneer er teveel ruimte is tussen het pak en jouw lichaam, dan kan er teveel water inkomen wat er juist voor zal zorgen dat je het koud krijgt in plaats van warm. Houd er daarbij ook rekening mee dat een wetsuit in het water nog iets oprekt ten opzichte van het droog passen. Als je wilt dat een wetsuit echt goed aansluit, dan kijk je naast maat en pasvorm ook naar het type neopreen waarvan het pak gemaakt is. 4-Way stretch neopreen zorgt voor een nauwkeurigere aansluiting en beperktere oprek van de stof, ten opzichte van wat goedkoper, stugger neopreen.

Je wilt dat je pak als het ware als een tweede huid om je lichaam heen ‘gegoten’ zit.

De dikte van het pak is ook één van de belangrijkste aspecten waar je rekening mee wilt houden bij de aankoop van jouw dames wetsuit. De dikte bepaalt namelijk in welke omstandigheden jij het warm of koud zult krijgen. Over het algemeen kun je het volgende aanhouden:

Wintermaanden: 5/4 mm

Je kunt in deze periode het beste een dik pak aantrekken, deze noemen we ook wel ‘steamers’. Geschikt voor temperaturen onder de 10˚C.

Lente/herfst: 4/3 mm

Wetsuits van deze dikte zijn warm, maar ook wat flexibeler dan de winter wetsuits.

Geschikt voor temperaturen tussen de 10˚C en 15˚C.

Zomer: 3/2 mm

De dunste wetsuits die je vaak toch beschermen tegen het koude randje van de wind of het water en ook UV-bescherming bieden.

Geschikt voor temperaturen tussen de 16˚C  en 22˚C. Overigens kun je in de zomer ook kiezen voor een shorty.

Ten slotte is er nog de keuze tussen single en double lined neopreen. Single lined neopreen heeft een enkele beschermlaag en is warmer, maar kwetsbaarder. Het iets minder warme double lined neopreen heeft de beschermlaag aan beide kanten, maar is hierdoor wel sterker. In het opzicht van duurzaamheid raden we deze laatste keuze aan.

Weet je alsnog niet zeker welk type wetsuit het beste bij jou past? Kom gerust langs in de winkel of bel ons, zodat we op basis van jouw persoonlijke voorkeuren een advies kunnen geven.