Picture
Alpin
€319,99
Picture
Apply
€249,99
-38% KORTING
Picture Chloe Jacket
Picture
Chloe Jacket
€159,99 €99,95
Picture
Exa
€265,00
Picture
Exa
€199,99
Picture
Exa
€199,99
-35% KORTING
Picture Goods
Picture
Goods
€399,99 €259,99
Picture
Haakon
€329,99
Picture
Haakon Bib
€229,99
Picture
Haakon Bib
€229,99
-35% KORTING
Picture Kodiak Snowboard Jas Zwart
Picture
Kodiak Snowboard Jas Zwart
€229,99 €149,99
Picture
Pure
€279,99
Picture
Slany
€199,99
Picture
Stone
€299,99
Picture
Tanya
€265,00
Picture
Track
€219,99
Picture
Treva
€189,99
Picture
Under Snowboard Broek Beige
€199,99
PICTURE ORGANIC CLOTHING

Picture organic ski en snowboardkleding vond zijn oorsprong in 2008. De door 3 vrienden opgetuigd kledingmerk heeft één ding hoog in het vaandel en dat is milieu vriendelijk de beste ski en snowboardkleding produceren. In 2009 introduceerde Picture ski kleding vervaardigd van gerecyclede petflessen. Frankrijk en Zwitserland gingen helemaal los op het merk. En de kleding werd verkocht in 70 winkels in Zwitserse en Franse Alpen. Picture maakt gebruik van biologisch gekweekt katoen en de technische producten bevatten minstens 50% gerecycled polyester. Hiermee voldoet Picture ruim aan de OEKO TEX 100. Een norm voor de kledingindustrie.

Picture Organic Clothing is onderscheidend

Picture onderscheid zich door gebruik van frisse heldere kleuren al dan niet verwerkt in colorblocks en duidelijke logo's. De lijn is opgedeeld in verschillende segmenten. Dus of je nu een skiër ben of snowboarder. Freestyler of freerider... Voor iedereen is er een Picture outfit. De skijassen en -broeken van Picture hebben technische features zoals snow skirts, pockets voor je audio of telefoon. Pockets voor je goggle en dergelijke. De jassen en broeken zijn voorzien van waterdichte coatings en ademend vermogen. Leuke feature is dat de lining van de jassen en broeken zijn gemaakt van gerecycled materiaal van andere kledingmerken. De mannen van Picture zagen dat afvalstukken stof op de grond belande en werd weggegooid. Nu vinden deze stukken zijn weg naar de binnenkant van jouw Picture ski jas of skibroek.

De Picture Organic Clothing collectie is zowel online als in onze shops te bekijken en verkrijgen.

Picture Organic Clothing is duurzaam

Sinds hun oprichting maakt Picture biologische, gerecyclede & bio-sourcing producten voor snowboarden, skiën, surfen en het buitenleven. De oprichters wisten destijds nog niet veel van duurzame kleding productie, maar ze wisten wel dat dit een absolute eis was om in hun visie en uitvoering mee te nemen. Inmiddels hebben ze hun doel bijgesteld naar het volledig toegewijd zijn aan verantwoord zijn binnen de gehele cyclus van de producten; design, grondstoffen, het produceren, het gebruik, het hergebruik en het afbreken van het product.

Picture gebruikt organisch katoen in de kleding, omdat bij het verbouwen van organisch katoen geen genetisch gemodificeerde zaden, pesticiden of chemische bemesting wordt gebruikt. Deze wijze van katoen verbouwen behoudt de bio-diversiteit, herstelt de grond en bespaart veel water.

Picture Ecologische skikleding

Alle technische artikelen van Picture Organic Clothing bevatten minimaal 50% gerecycled polyester, gemaakt van plastic flessen. Deze verhouding wordt in ieder product gewaarborgd door de Greenplus Taiwan certificering. En om te garanderen dat geen (voor het milieu en de mens) schadelijke chemicaliën gebruikt worden in bijvoorbeeld het kleuren van de materialen, is de fabriek waar de kleding geverfd wordt Bluesign gecertificeerd en heeft deze een eigen waterzuiveringssysteem. 

PFC (perfluorocarbon) zijn chemicaliën die vaak gebruikt worden in technische stoffen om kleding waterafstotend te maken. Deze PFC chemicaliën komen vrij in de lucht wanneer een dergelijk product wordt gemaakt én wanneer een dergelijk artikel (zoals een jas) wordt gebruikt. Deze stoffen zijn schadelijk voor het milieu en voor mensen en blijven tot jaren na het gebruik in het milieu hangen. 
Picture Organic Clothing heeft samen met partner Chemours een alternatief ontworpen; de duurzame Teflon EcoElite™ technologie. Hierdoor zijn de waterafstotende producten van Picture Organic Clothing 100% PFC-vrij.

Alle producten worden ontworpen en geproduceerd met de intentie dat je er zo lang als mogelijk plezier van kunt hebben. Om een langere levensduur te kunnen garanderen, hebben ze per product specifieke instructies opgesteld zodat jij hier ook een bijdrage in kunt leveren. Alle producten die bij Picture Organic Clothing terugkomen onder de garantie, worden zo vaak mogelijk gerepareerd in plaats van vervangen. Dit maakt het proces veel duurzamer en kunnen we allemaal bewuster met de wereld om leren gaan.