-30% KORTING
Oakley Flight Deck XM Factory Pilot Progressive
Oakley
Flight Deck XM Factory Pilot Progressive
€169,00 €118,30
-30% KORTING
Oakley Flight Deck XM Mikaela Shiffrin
Oakley
Flight Deck XM Mikaela Shiffrin
€189,95 €132,96
-30% KORTING
Oakley Flight Deck XM Wit
Oakley
Flight Deck XM Wit
€149,95 €104,96
OAKLEY FLIGHT DECK

Oakley Flight Deck

 

Oakley Flight Deck skibril met PRIZM lens technology

 

In 2014 introduceerde Oakley de Flight Deck goggle met PRIZM lenstechnologie. Wij vonden hem geweldig en de pers schreef lovende kritieken. De Flight Deck skibril haalt zijn inspiratie uit de helmvizieren die door gevechtspiloten worden gedragen; het einddoel voor Oakley was om het breedste gezichtsveld te bieden en tegelijkertijd volledig compatibel te blijven met de helm. Wij vonden dat ze de spijker op de kop sloegen.

De Oakley Flight Deck goggle met PRIZM lens.

Het grote formaat van het montuur en het strakke, randloze ontwerp geven een gezichtsveld dat ongeëvenaard is naar onze mening. We hebben de Flight Deck getest met helmen van meer dan een dozijn fabrikanten, en we mogen met een gerust hart zeggen dat het moeilijk zou zijn om een helm te vinden dat niet naadloos past bij deze bril. De extra bonussen zijn er in overvloed. Wij houden van de pakkende, astronaut-achtige look. Ondanks de oversized look past deze skibril heel goed op kleine en middelgrote gezichten. Wij raden de Flight Deck vaak aan aan mensen die een bril op sterkte dragen; het montuur en het schuim passen goed over de meeste brillen en de lens zit ver genoeg van het gezicht af zodat je geen "ongepast slijpen" hoeft te ervaren tussen de bril en de lens. Bovendien zijn discrete inkepingen in het montuur specifiek ontworpen om compatibel te zijn met de meeste RX-brillenmonturen.

Niet te vergeten, het gezichtsschuim is machtig pluche, wat zorgt voor lange, comfortabele dagen op de heuvel. Het genoemde schuim is ook zeer bedreven in vochtafvoeren. Wij hebben geen last van mist met deze bril, behalve in zeldzame gevallen waar de mond en neus bedekt zijn met een gezichtsmasker en de hartslag door het dak gaat.

En dan is er nog de PRIZM technology.

In een notendop, PRIZM zorgt voor een verhoogd contrast en een verhoogde kleur, en daarmee voor extreem optisch plezier. In meer technische termen versterkt PRIZM het contrast door bepaalde golflengten in het kleurenspectrum te benadrukken. We vergelijken deze technologie graag met een equalizer op een stereo-installatie; op dezelfde manier waarop men de bas kan aanzwengelen terwijl men geniet van een hip-hop track, breekt PRIZM het licht in individuele kleuren en versterkt het bepaalde kleuren terwijl het andere eruit filtert. U als PRIZM-gebruiker ziet daardoor een verbetering in de contouren, details en definitie van sneeuwomgevingen. Hierdoor kun je duidelijker zien, sneller reageren en met meer zelfvertrouwen rijden.

Veel skibril-fabrikanten produceren hun eigen lens technologie. Spy's Happy Lens, Dragon's Lumens en Smith's ChromaPop zijn slechts enkele voorbeelden. Deze variaties zijn allemaal fantastisch op zichzelf en zijn het ontdekken waard. Wij hebben veel van wat er is geprobeerd en Oakley's PRIZM blijft de go-to.

Wat betreft de verschillende PRIZM tinten hebben we de Sapphire Iridium (blauw, boven), Torch Iridium (rood, onder), Rose en HI Pink (roze, onder) getest. Zowel Sapphire Iridium als Torch Iridium (11 - 20% VLT) werken prachtig in zowel zonnige als bewolkte omstandigheden. Wij kunnen dat niet genoeg benadrukken: je kunt deze lens op de helderste dagen en ook op een kruimelige, supergrijze dag gebruiken. Wanneer het licht ultralicht is, heeft Rose PRIZM (21% + VLT) je bedekt, terwijl het voldoende veelzijdigheid biedt. HI Pink (ongeveer 25% VLT) kan worden ingeschakeld wanneer je de ergste mist tegenkomt.

Candidly, de Flight Deck's pakking-achtige Ridgelock lens-wisselsysteem is niet de meest gebruiksvriendelijke. Maar als je met Sapphire of Torch Iridium PRIZM lenzen werkt (ik raad deze vooral aan), hoef je gewoonweg nooit meer lenzen te verwisselen. Alle bedenkingen over de veelzijdigheid van deze lenzen moeten worden weggegooid.

Alles bij elkaar genomen, zal het perifere zicht in combinatie met de boost in contrast en kleur je wereld openen en vertrouwen geven tijdens het skiën. Wat wil je nog meer van een skibril?

Algemene features van de Oakley Flight Deck.

De Oakley Flight Deck past onder 99% van de verkrijgbare skihelmen. Met zijn brede frame is de bril geschikt voor mannen. Voor de vrouwen en juniors adviseren wij de Flight Deck XM. Het frame is gemaakt van praktisch onverwoestbaar polycarbonaat. De skibril is geschikt voor brildragers. De skibril is voorzien van een hoofdband met diverse kleuren en motieven. Deze is voorzien van sileconen strips waardoor de bril goed op je hoofd / helm blijft zitten. 

Specificaties Oakley Flight Deck.

- Polycarbonaat frame
- Sileconen strips op de band voor betere helmbevestiging
- Gemakkelijk verwisselbare lens
- Lenzen voorzien van Anti condens coating
- Voorzien van beschermhoesje voor onderhoud en bescherming