True Kiteboarding met Duotone!

The king is dead, long live the king! North Kiteboarding wordt Duotone Kiteboarding. Het volledige design, riders en development team is meegegaan naar dit nieuwe merk. Het mooie is dat voor jou als klant van North Kiteboarding helemaal niks veranderd. De gehele nieuwe collectie van Duotone past volledig op de North lijn. Materiaal, design, namen etc zijn volledig van North.. euuuhhh Duotone. Dus je oude Quad bar past gewoon een nieuwe Dice en andersom. Dus uiteindelijk is de transitie meer het logo, dan dat er hele grote design aanpassingen zijn gedaan. En dat is fijn, aangezien er op North kiteboarding weinig aan was te merken.


Welke Duotone kites komen er?

De namen van North worden doorgevoerd in de nieuwe Duotone lijn. Dus de Vegas, Rebel, Dice, Evo en Neo zullen sowieso weer gevoerd gaan worden. Daarnaast later in het seizoen de Mono, Juice en Ace. Wij verwachten de eerste drie ergens begin augustus in onze winkels. Voor alle kites van Duotone kijk op onze kiteafdeling


En de Duotone kiteboards?

Duotone komt met een hele serie kiteboards gebaseerd op de bekende namen van North. De Duotone Twintips heten de Soleil, Gambler, Team, Jaime, select, Gonzales en Spike. De Duotone Directionals heten weer de Wam, Whip, Nugget en de Quest. Wel nieuw is het flatwater freestyle board de Pro Voke.


Duotone Kitebarren

Ook daarin is de naam veranderd, maar aan de designs en tyoe aanduidingen is niks veranderd. Enige wat nieuw is in de Duotone lijn is de mogelijkheid om een smallere Quad of clickbar te kopen. Dus in plaats van 52cm is de bar in maat S slechts 47cm breed. Dit resulteert in een bar waarmee je met kleinere kites ook betere perormance boekt tijdens het kiten. Nog steeds zijn de barren en los verkrijgbare kits uitwisselbaar met elkaar. Ondertussen zijn er 4 mogelijkheden. De wakestyle, Freestyle, Freeride en Rope Harness kit zijn verkrijgbaar voor elke quadbar van Duotone. Misschien onnodig om te vertellen, maar elke bar van Duotone is uitwisselbaar met elk type kitemerk.


Kiteaccessoires van Duotone

De kiteboardbags en bijvoorbeeld trapeze's zijn direct afgeleid van ION, het accessoire merk wat onderdeel is van Duotone. De lijn bags gaan van tassen voor één board tot aan bags waar 2 boards en 4 kites in gaan. Dus voor elke trip is er een boardbag van Duotone. Natuurlijk ook de traction pads, kitevesten en pads zoals de Vario combo en Entity combo zitten in het assortiment van Duotone. 

Meer over de transitie van North Kiteboarding naar Duotone lees je in dit artikel! Meer info vindt je op de website van Duotone Kiteboarding