Longboard Online Shop

Longboard kopen? Wij hebben Arbor Longboards, Globe Longboards en Madrid Longboards.

Longboard Online Shop

Longboard Skateboard

Longboarden is in de afgelopen jaren van een trent naar een vertrouwd straatbeeld gegaan. Overal in het land zie je kids en volwassenen lekker rondrijden op hun longboard. Wij van Eurofuncenter juigen dat alleen maar toe natuurlijk. Als leverencier van boardsportend Nederland hebben we een ruime collectie longboards neergelegd in verschillende prijsklasses. Zoals je gewend bent natuurlijk alleen het goede spul.

 

Longboard kopen?

Aangezien longboarden hot is op dit moment duiken verschillende partijen op de groep mensen die op zoek zijn naar een goedkoop longboard. Nu zal je denken hé, waarom hier zo duur en daar zo goedkoop. Alles heeft zijn prijs. Ook met het longboarden. Om wat inzicht te geven in de opbouw van een board en daarmee ook de prijs sommen we hieronder op waarop wij onze merken selecteren.

 

Merken zoals bv. Arbor, Globe, Madrid & Quiksilver

Sowieso kiezen wij altijd voor A-merken. En wel om de volgende redenen. Bij de top-merken weten we dat de kwaliteit goed is. Er wordt gewerkt aan design en ontwikkeling van de producten en zodoende kunnen we stellen dat onze klanten, jij dus, de deur uit gaat met een product waar je mee uit de voeten kan en waarvan wij weten dat je blij gaat worden. De kans op fabrieksfouten is hierin erg klein en dat maakt jou een tevreden klant. Natuurlijk kunnen we ook de goedkopere varianten aanbieden, maar dan weten we zeker dat je terug gaat komen, omdat het product niet aan je wensen zal voldoen of van ellende uit elkaar valt.


Afwerking:
Of je nu een Audi koopt of een Trabant. Elk heeft zijn prijs, maar ook zijn afwerking. Door te gaan voor de bekendere merken kies je ook voor een stukje vakmanschap. Dat betaald zich uit via de afwerking van het board. Zo wordt er gebruik gemaakt van 7-8 laags kwalitatief goed maple hout in de decks. Bij sommige 6 lagen aangevuld met een laag fibreglass. Bij Arbor is bijvoorbeeld de toplaag vaak een bamboo of walnoten toplaag, welke het board net even wat meer pop geeft dan een normale toplaag. Het spreekt voor zich dat de longboard merken die wij aanbieden.

Flex van het board:
Om een voorwaardse beweging te krijgen ben je ook afhankelijk van het flexpatroon van het board. Wanneer het board een beetje flext onder je voeten en je maakt een pompbeweging dan resulteerd dat in een beweging voorwaards. Men noemt dit "pompen". Daarbij wanneer je dit in de bocht doet dan kan je de bochtradius beinvloeden. Dus een board met meer flex geeft je op de langere termijn meer mogelijkheden.

Longboard trucks en lagers:
Daarnaast is het rolgedeelte heel belangrijk natuurlijk. Het is de bedoeling dat je energie wordt omgezet in een voorwaardse beweging. Dus is het belangrijk dat de lagers goed zijn. Goede lagers beginnen bij ABEC5 - 7 en zijn spatwaterdicht. Sowieso is het niet verstandig om met je longboard in de regen te gaan. Je griptape kan er niet echt tegen en het is niet bevorderlijk voor je lagers. In onze collectie longboards kiezen we ervoor dat de boards zijn uitgerust met kwalitatief goede trucks welke jouw beweging optimaal overbrengen op de weg. Je zal begrijpen dat wanneer op de lagers en wielen wordt bezuinigd dat ten koste gaat van de roleigenschappen van het board en dus een mindere performance.

In de specificaties kom je de term reverse kingpin tegen. Deze trucks geven een mooie vloeiende besturing van je longboard. Hoe kleiner de hoek, hoe stabieler de truck aanvoelt. Hoe hoger de hoek, des te scherper kan het board de bocht om. Dus als je wilt carven kies dan voor de hogere hellingshoek en als je lekker stabiel wilt cruizen de kleinere hoek. De graden worden per merk aangegeven. Daarbij kan je vaak ook de arm omdraaien wat de karakterestieken van het board ook weer veranderen.

Boardshapes
De klassieke pintail is misschien wel de meeste bekende longboardvorm welke we zien in het straatbeeld. Deze op surfboards geinspireerde ontwero heeft een brede neus en een smalle tail. Een uitgerekte druppelvorm. Met deze shape kan je lekker carven zonder je zorgen te maken of het board hapt. Een dropthrough heeft vaak een twintip shape en ligt wat lager bij de grond waardoor je stabieler bent op hogere snelheden. Dan hebben we ook nog echte downhillers met een topmount of met een droptrough. Hier is snelheid wat de klok slaat en deze boards zijn uitgerust met hardere wielen om goed te kunnen sliden.

Wielen:
Hoe lager de aangegeven hardheid (Durometer), hoe zachter het wiel. Grote zachte wielen zijn vergevender op de straat en over obstacles. Een gemiddelde hardheid van een longboard wiel ligt zo rond de 78A - 81A. Hardheden kunnen oplopen tot 98A, maar dan hebben we het over een downhill slider wiel. Deze zijn niet zo geschikt voor alledaags gebruik.

Ben je een beginner?
Dan is het voor je gevoel en zekerheid het handigst als een board koopt met een groot oppervlak. Zo sta je stabiel en zeker op je board. Als je dan ook nog kiest voor een droptrough model dan sta je ook nog wat lager bij de grond. 

Zoek je een leuk cadeau?
Een longboard is natuurlijk waanzinnig om als cadeau te krijgen voor je verjaardag of voor het halen van je (eind)examen. Om te geven natuurlijk ook. Met een longboard als cadeau zal je altijd voor glinsterende ogen zorgen.

Wat aanvullende info vind je op bijvoorbeeld Wikipedia