Opblaasbare SUP

Pagina 1 van 2

 

 

Opblaasbare SUP

De opblaasbare SUP of ook wel inflatable SUP in het Engels is de afgelopen jaren erg in populariteit gestegen. Dit komt mede door het gemak waarmee je het board kan stallen in de schuur of boot. Daarnaast zijn de constructies dermate verbeterd dat de stijfheid is toegenomen en het gewicht is afgenomen. Hierdoor kan het gehele gezin gebruik maken van een opblaasbare sup. 

Een opblaasbare SUP is niets anders dan een opblaasbare kano, zij het dat inwendig deze veel complexer in elkaar zit. De boven en onderkant worden bij elkaar gehouden door duidenden dunne glasvezel draadjes. Deze draadjes bepalen uiteindelijk de vorm van de SUP. Wanneer die draadjes er niet zouden zijn blaas je een hele grote sigaar op ;-). Die draadjes zorgen er ook voor dat je een SUP heel hard op kan pompen tot 14 psi (sommige zelfs 18 psi). Hoemeer draadjes er gebruikt worden hoe duurder de SUP word.

 

Een opblaasbare SUP is ideaal voor het gehele gezin!

Inflatable sups zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende types. Allround, wave en touring. De meeste sups welke wij verkopen zijn de allround sups. Met deze boards kan hetr gehele gezin plezier hebben. Lekker paddelen op de las of kleine golfjes bedwingen aan de kust. Het kan allemaal. De meeste allround boards hebben achter drie vinnen in een truster opstelling, wat duidelijk de allround eigenschappen benadrukt.

De toering sup herken je aan de wat langere en slankere vorm van het board. Dit zorgt voor een betere glide over het water heen. Hierdoor is het paddelen minder inspannend dan op een allround board. 

De wave sup is breed en kort en dit zorgt voor veel behendigheid in de golven. Meer info over het aanschaffen van een SUP vindt je in onze SUP Koophulp

Waarom kiezen voor een premium SUP brand

Wij krijgen vaak de vraag waar de prijsverschillen inzitten bij de verschillende stand up paddle boards. Er zijn een aantal factoren die de prijs bepalen van een SUP. We beginnen bij het merk. Merken doen veel aan ontwikkeling van de sport en dat zie je vaak terug in de prijs. Daarbij is vaak het materiaalgebruik anders. Je begrijpt dat wanneer er betere grondstoffen gebruikt woden dit resulteerd in een beter product waar je langer plezier van hebt. Dus is de basisaanschaf duurder, maar het plezier ervan langer.