Snowboard onderhoudsbeurt

Fabrikanten doen heel veel onderzoek en testen om te zorgen dat snowboards optimaal presteren in zoveel mogelijk omstandigheden. De basis daarbij is echter altijd dat ze goed geslepen en gewaxt moeten zijn.

Het is de bedoeling dat het belag en de staalkant vlak geslepen zijn. Om dit te verkrijgen wordt het board over een steen geslepen. Met deze methode wordt de onderzijde niet alleen 100% vlak maar brengen we ook direct een noodzakelijke structuur in het belag. Deze structuur is essentieel om ervoor te zorgen dat de sneeuw (water) zo goed en zo snel mogelijk afgevoerd wordt. De structuur kunnen we variëren afhankelijk van de condities. In de echt koude maanden van de winter moeten we een fijnere structuur slijpen dan in de warmere maanden wanneer de sneeuw natter is.

Tijdens het slijpen worden de meeste krassen en beschadigingen eruit geslepen. Echter als de beschadigingen diep zijn moeten we deze uitvullen met vloeibaar belag waarna we het board weer opnieuw moeten slijpen. Zo krijgen we het belag weer als nieuw voorzien van de juiste structuur.

De staalkanten van het board zijn minstens zo belangrijk want deze zorgen ervoor dat je grip houdt op de sneeuw. Om ervoor te zorgen dat deze scherpe kanten zich niet teveel vastbijten en “happen” waardoor de kantenwissel lastig wordt, slijpen wij ze ongeveer 1 graad hangend. Op deze wijze heb je de ideale combi tussen grip en gemak bij de kantenwissel. Daarna wordt de zijkant van de staalkant geslepen en de structuur welke de steen op de staalklant gemaakt heeft eruit getuned. Ook wordt de staalkant in de voorzijde iets afgebot.     

Zoals je ziet is het essentieel voor een goede wintersportvakantie dat de spullen in orde zijn. Bij ons ben je aan het goede adres en worden je spullen met de meeste zorg geprepareerd. 

De mogelijkheden:

BASIS onderhoudsbeurt
Een basisbeurt bestaat bestaat uit structuurslijpen, kantenslijpen, kanten tunen en hotwaxen.

GROTE onderhoudsbeurt
Bij een grote beurt worden na het slijpen alle krassen met nieuw vloeibaar belag uitgevuld. Daarna worden de ski’s of het board opnieuw geslepen en voorzien van een nieuwe structuur. Vervolgens volgt het kantenslijpen en tunen.

Race- of variobeurt
Dit is pure verwennerij! De basis is een grote onderhoudsbeurt echter met dit verschil dat er dmv van diverse excentrische discs een heel speciale race structuur geslepen wordt. De wax wordt door middel van een infra rood techniek aangebracht waarbij hij veel dieper in de poriën dringt en je dus nog betere glij-eigenschappen krijgt en je er langer van kunt genieten. 

Snowboard onderhoudsbeurt prijzen

Alleen waxen: € 10,00
Basis beurt: € 29,99
Grote beurt: € 39,99
Basis Race- of Variobeurt: € 54,99
Grote Race- of Variobeurt: € 64,99

Ski onderhoudsbeurt prijzen

Alleen waxen: € 10,00
Basis beurt: € 19,99
Grote beurt: € 29,99
Basis Race- of Variobeurt: € 44,99
Grote Race- of variobeurt: € 54,99
Afstellen schoen op ski met onderhoudsbeurt € 5,00
Afstellen schoen op ski zonder onderhoudsbeurt € 7,50

 

Wil je je snowboard of ski's een onderhoudsbeurt geven?
Breng je board bij onze shops in Zevenhuizen of Alblasserdam

Vragen?
Mail naar klantenservice@eurofun.nl of bel 085 273 33 11