Snowboard bindingen

Snowboard bindingen van Burton Snowboards, Flow, Now en Union.

Burton
Custom True Grit
€199,99
Burton
Custom Zwart Mat
€199,99
Burton
Grom
€90,00
Burton
Lexa Brackish
€279,99
Burton
Lexa Fade Wit
€279,99
Burton
Malavita Camp On Groen
€329,99
Burton
Mission Bone
€249,99
Burton
Mission Illumi Not Me
€249,99
Burton
Mission Re:Flex
€260,00
Burton
Mission Smalls
€140,00
0% KORTING
Burton Mission Smalls
Burton
Mission Smalls
€120,00 €120,00
Burton
Mission Zwart
€249,99
Burton
Scribe Ivy Re:Flex
€220,00
Burton
Scribe Zwart
€239,99
Burton
Stiletto Blanca
€199,99
Burton
Stiletto Coral Re:Flex
€200,00
Burton
Stiletto Matte Re:Flex
€200,00
Burton
Stiletto Zwart
€199,99
Jones Snowboards
Apollo Snowboard Binding Black
€449,95
Now
Brigade Binding
€269,99
Snowboard bindingen

Snowboardbindingen van Burton, Now, Flow en Union

Een goede snowboardbinding zorgt ervoor dat jouw beweging over wordt gebracht op je snowboard. Daarom is het van belang dat je een binding kiest die bij je rijstijl past. We kunnen het onderverdelen in een paar opties. ben je een all mountain snowboarder dan ben je naar een binding op zoek met een redelijk middelbare flex. Dus een 4/10 to 6/10 flex in een binding is dan ideaal. Niet te stijf, maar zeker niet te zacht zorgen voor een comfortable rit van de berg af. Ben je meer van het freeriden en ben je op zoek naar een directere respons van de binding dan kun je kiezen tussen de 5/10 tot 8/10. Dan wordt het geheel wat stijver en is er ook minder ruimte voor stuurfoutjes. Wil je full speed carven met volledige controle dan ga je naar de hele stijve bindingen en dan kom je in de 9/10 tot 10/10.

Onze collectie snowboardbindingen

Onze collectie bestaat uit bindingen in verschillende types en kleuren voor zowel dames, heren en unisex. Bij ons vindt je twee verschillende soorten bindingen.

Strapbindingen van Burton, Now en Union. Bij deze bindingen heb je twee straps die over je schoenen heen gaan. Om deze te bevestigen moet je even gaan zitten of de hele handige snowboarders maken een klein plateautje waar je de binding staand vast kan maken.

Instapbindingen van Flow. Deze bindingen kunnen de highback naar achteren klappen waardoor je met je schoen kan instappen. Je klapt de highback dicht en je kunt gaan. Eenmaal afgesteld is dat de enige handeling die je hoeft te doen. Op een schuine helling instappen vergt wat oefening, maar uiteindelijk ben je snel onderweg.

Snowboardbinding terminologie

Baseplate: dat is het gedeelte waar je op staat met je schoen. Deze is voorzien van een disc waarmee je de binding monteert op je board. Deze kan voorzien zijn van een 4x4, 3x3, channel (Burton) systeem. Veel binding fabrikanten zorgen voor alle drie de opties.

Straps: Hiermee zet je de snowboardschoen vast in de binding. Een goede strap is ergonomisch gevormd zodat je geen drukpunten ervaart tijdens het snowboarden. Je hebt de heelstrap welke de wreef van je schoen op zijn op zijn plek houdt en daarbij ook een eventuele heellift in je snowboardschoen minimaliseert. De toestrap kan over je tenen gaan of tegenwoordig als capstrap deels over de tenen. Dit bevorderd de controle met de backside bocht.

Highback: Dit is het hoge gedeelte van de binding waar de hielkant van je schoen in rust. Met dit onderdeel bestuur je de backside turn. De stijfheid van dit onderdeel bepaalt mede de algehele performance van de binding. Wanneer je een beginnende snowboarder bent dan is een middelstijve highback prettig om dat die de stuurfoutjes compenseert. Ben je vergevorderd en wil je full control over de bochten dan is een stijvere highback prettig. Dit resulteerd in meer respons en een goede controle over je board.