SNEL VERZONDEN
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7
0
SNEL VERZONDEN
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7
Filters

Maak je keuze:

  Skibrillen

  Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe skibril. De juiste informatie zorgt ervoor dat je de juiste keuze maakt. Skibrillen of in het Engels ski goggles zijn één van de meest bel...

  Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe skibril. De juiste informatie zorgt ervoor dat je de juiste keuze maakt.

  Skibrillen of in het Engels ski goggles zijn één van de meest belangrijke veiligheidsonderdelen van je ski of snowboard uitrusting. Waarom? Als je ogen je lief zijn, dan bescherm je ze tegen de schadelijke UV straling die je tegenkomt in de bergen. Zeker op hogere hoogtes is de UV A en B straling erg sterk en schadelijk voor je ogen mits je ze niet goed beschermd. Naast bescherming tegen UV, beschermd een skibril je ook tegen kou en nattigheid. Dit zijn eigenlijk de drie eisen waar een goede skibril aan moet voldoen. Daarnaast is er keuze uit type lenzen, lens kleuren, verwisselbare lenzen, frame maten en pasvormen. Hieronder lees je meer over de skibril technologie.

  Skibril lenzen

  Skibril lenzen

  Het grootste verschil tussen skibrillen zijn de lenzen. Hieronder lees je de eigenschappen van de verkrijgbare lens types. Je kunt kiezen uit 2 soorten lens types. Een cylindrische (vlakke) lens en een sferische (bolle) lens. Een cylindrische lens is een vlakke lens zowel horizontaal als verticaal. Dit type lens geeft goede prestaties tegen een lagere prijs. Een sferische lens heeft een bolling zowel op de horizontale als verticale as. Hierdoor heeft de bril een groter zichtbereik. Zichtbereik betekend dat je zowel boven, onder en aan de zijkanten meer ziet.

  Naast de looks is er een verschil tussen de twee type lenzen. Dat is de weerkaatsing van de zon. Met een vlakke lens bestaat de kans dat je op felle dagen wat meer schittering ervaart. Dit komt omdat een vlak oppervlak meer zonlicht opvangt. Daarentegen zal een bolle lens minder schittering geven omdat er op een bol vlak meerdere oppervlakte punten zijn waar de zon contact mee maakt, waardoor deze lenzen minder schittering veroorzaken.

  Fotochromatische lenzen

  Er is niets zo onvoorspelbaar als het weer in de bergen. Daarom is het fijn dat je skibril voor optimaal zicht zorgt bij zowel zonnig als slecht weer. Je kunt natuurlijk kiezen voor een skibril met verwisselbare lens of je kiest voor een fotochromatische lens. Deze lenzen kleuren mee met het weer. Oakley noemt het Prizm, Anon noemt het Sonar en Spy noemt het Happy lenzen. Nu is het niet zo dat deze lenzen geheel doorzichtig worden als het weer omslaat van zonnig naar bewolkt, maar het zit hem in de nuances qua diepte zicht in overgangen van helder naar vlakker licht. 

  Beeldvervorming van de lens

  De vlakke randen van een vlakke lens kan wat beeldvervorming veroorzaken onder bepaalde zichthoeken, terwijl een bolle lens zorgt voor een beter zicht rondom. Fabrikanten gebruiken de injectie methode voor het maken van bolle lenzen. Hier wordt gebruik gemaakt van lens tapering wat zoveel inhoud dat de lens dunner wordt vanuit het midden van de lens. Rekening houdend met het licht rondom je ogen. Een ander bijkomend voordeel van een bolle lens is de afstand van je gezicht tot de lens. Aangezien deze groter is, is er meer luchtstroming en dus minder kans op het beslaan van je bril.

  Let wel. Het wil niet zeggen dat een vlakke lens zo’n vervorming geeft aan je zicht dat je denkt dat je door een lachspiegel attractie loopt. Het zijn kleine verschillen en hou daarin ook rekening met je eigen wensen op performance van je uitrusting.

  Skibril lens kleur / tint

  Er is niets ergers (of gevaarlijker) dan het hebben van slecht zicht op een poeder dag of verblind worden door de zon wanneer het super helder is. Er zijn tientallen verschillende kleuren lenzen om uit te kiezen voor je skibril als je alle merken naast elkaar legt.

  En ondanks dat die ene kleur onwijs mooi bij je nieuwe jas past, is het ook handig om te kijken naar het gebruik van de skibril. De ene lens presteert nu eenmaal beter bij bepaald zicht dan de andere. De hoeveelheid licht die een skibril doorlaat wordt vertaald in de VLT waarde. De VLT waarde gaat van 0% naar 100%. Daarin is 0% geen licht doorlaat en 100% maximale doorlating van het licht. Met andere woorden met 0% zie je niks en met 100% zie je niks meer erna.

  Skibril lens categorie

  Skibril lenscategorie. Wat is dat?

  Sommige lenzen zijn ontworpen om te presteren bij weinig/vlak licht en slecht zicht als het bijvoorbeeld sneeuwt of mistig is. Dan heb je lenzen nodig met een hoge VLT waarde variërend rond de 60 – 90%. Typische kleuren zijn geel, roze en blauw. Voor heldere dagen kies je een skibril met een VLT waarde tussen de 5 – 20%. De meeste lens kleuren zijn daarin zwart, zilver en goud en zijn vaak spiegelend. Heb je een halfbewolkte dag dan zijn er weer lenzen die ertussen hangen. Dan kom je vaak het beste uit de voeten met een lens die zo rond de 40% licht doorlaat. Let wel dat iedereen verschilt in waar hij of zij zich prettig in voelt. De praktijk kan daarom anders uitwijzen dan de theorie.

  Lenstype

  Lichtdoorlatendheid

  Weertype

  Categorie 0

  80-100%

  Geschikt voor zware bewolking

  Categorie 1

  43-80%

  Geschikt voor bewolking en sneeuw

  Categorie 2

  18-43%

  Geschikt voor lichte bewolking

  Categorie 3

  8-18%

  Geschikt voor zonnige weersomstandigheden

  Categorie 4

  3-8%

  Geschikt voor zeer zonnige weersomstandigheden

  Meerdere lenzen voor je skibril

  Tsja, hoe gek wil je het maken. Normaliter kom je met een lens al weg als je de skibril alleen gebruikt voor slecht weer en tijdens mooi weer met je zonnebril skied of snowboard. Als je altijd een skibril op hebt dan heb je minimaal twee lenzen of skibrillen nodig. Één voor slecht weer en één voor goed weer. Wil je nog lenzen daartussen kan ook natuurlijk. Hier krijg je een goed beeld van wat een lens kan doen voor je.

  Skibril lenzen die je kunt omwisselen

  Hoe meer tijd je doorbrengt in de bergen, hoe meer je bekend zal worden met de snel wisselende weersomstandigheden. Het bij je hebben van een andere lens is dus zeker een optie. Veel fabrikanten spelen hier op in door slimme constructies te maken om je lens snel te verwisselen. AnonSalomon en Oakley hebben allemaal hun eigen systemen om de lens snel te verwisselen. Magneten of ingenieuze hendels worden ingezet om snel je lens te swappen. Bij de meeste fabrikanten die een dergelijk systeem aanbieden koop je gelijk de tweede lens bij de bril. Dus ben je in één keer klaar.

  Skibril lens technologie

  Je hebt natuurlijk het type lens en de kleur, maar er zijn nog meerdere factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een lens. Sommige features zijn wel handig om in ogenschouw te nemen.

  UV A+B Bescherming

  Alle skibrillen die wij verkopen geven 100% UV A+B bescherming. De UV intensiteit neemt toe naarmate de hoogte toeneemt en het is belangrijk om je ogen goed tegen UV te beschermen. Door een goede bescherming blijven je ogen goed en bestaat er geen kans op netvlies beschadiging. 

  Gespiegelde lenzen

  Een coating aan de buitenzijde van de skibril-lens weerspiegelt een grotere hoeveelheid licht dan een niet - gespiegelde lens . Een vermindering in het doorlaten van licht betekend ook minder schittering in de ogen. Naast het minder doorlaten van licht is het natuurlijk ook een onwijs cool gezicht zo’n spiegel op je neus, al raden we aan het in de bar af te zetten.

  Gepolariseerde lenzen

  Als licht onder een bepaalde hoek wordt gereflecteerd heeft het de neiging een hogere intensiteit te genereren. Gepolariseerde lenzen zijn in staat om dit tegen te gaan waardoor de verblinding wordt omgezet in een kristalhelder beeld met meer contrast en definitie. Gepolariseerde lenzen zijn fantastisch voor wintersport en zorgen dat de ogen minder vermoeid raken.

  Dubbele Lenzen

  Elke skibril in onze collectie is voorzien van een dubbele lens. Deze voorziet in een thermische barierre tussen de koude buiten lucht en jouw warme gelaat. Door de dubbele lens is de kans op beslaan veel minder dan met een enkele lens. Enkele lenzen raden wij ook af voor de ski en snowboard sport.

  Anti - condenslaag

  Een chemische behandeling aan de binnenkant van de lenzen verminderen de kans op condensvorming. Sommige bekledingen zijn duurzamer dan andere. Zorg bij onderhoud van je skibril dat je de adviezen van de fabrikant opvolgt zodat je niet de coating van je skibril afpoetst. Dat zou serieus zonde zijn. 

  Ventilatie

  Alle skibrillen die je bij ons kunt kopen hebben ventilatie. Sommige zijn marginaal, sommige zijn perfect. In het algemeen geldt dat meer ventilatie beter is. Tijdens het boarden of skien kan je temperatuur wat oplopen dus is het belangrijk dat je de warmte kwijt kan. Dit om het beslaan van je skibril tegen te gaan. Houd er dus ook rekening mee dat je skibril niet verstopt raakt door het dragen van je helm. Dus als je helm de ventilatieopeningen blokkeert dan wordt je bril gevoeliger voor beslaan. 

  Skibril frames

  Deze zijn er in honderden maten en modellen. Maar ze hebben maar drie fundamentele zaken te bieden. Het frame houdt de lens op zijn plaats, houdt de sneeuw buiten en zorgt voor comfort op het gezicht. De eerste twee mag je voor lief nemen, de laatste is voor jou belangrijk. Elk frame heeft zijn eigen specificaties en maten.

  Frame maat

  Volwassenen passen negen van de tien keer zonder problemen de skibril die ze aanschaffen. Maar er zijn wat uitzonderingen. Een eenvoudige manier om over je frame maat na te denken is de maat van je helm. Als je een kleine maat helm hebt, dan zal je waarschijnlijk ook een kleiner frame maat nodig hebben voor je skibril. Heb je een medium of large maat dan passen alle medium brillen. Heb je voor je gevoel een groot gelaat en wordt dat gestaafd met een xxl helm, dan is een large frame maat jouw keuze.

  We sommen het even op:

  Small – Jongeren en volwassenen met een klein gelaat 
  Medium – de bril maat voor 99% van de gebruikers. Frames komen in unisex kleuren als ook sommige specifieke vrouwenmodellen.
  Large – komt minder voor en is voor de mensen met de grote gezichten of voor diegene die wat meer ruimte tussen gelaat en lens willen.
  De meeste skibrillen zijn one size, maar in de specificaties wordt aangegeven hoe groot of klein de bril valt.

  Skibril voor brildragers of wel OTG (Over the Glasses)

  Deze skibrillen zijn zo ontworpen dat je je normale leesbril eronder kunt dragen. Dit is veel goedkoper dan een skibril met aangepaste lens te kopen. De afstand tussen gelaat en lens is groter waardoor de bril er gemakkelijk tussen past. Je leesbril mag niet bewegen en er mogen ook geen drukpunten zijn.

  Oversized skibril

  De trend van nu. Big is better. Door de grotere lens en kromming heb je gewoon beter zicht. Past niet iedereen, maar is wel geschikt voor het snowboarden en skiën omdat het fijn is om meer zicht te hebben. Zowel horizontaal als verticaal laten grotere brillen meer zien. Bijvoorbeeld als je bovenaan een powder afdaling staat is het fijn om naar beneden te kunnen kijken zonder je hoofd te bewegen. Ook het in het oog houden van andere berggebruikers is geen overbodige luxe.

  Pasvorm skibril

  Omdat elk gezicht anders is, is het belangrijk dat de skibril van jouw keuze goed past op je gelaat. De fabrikanten hebben daarin voorzien met slimme oplossingen door drielaags foams toe te passen, waardoor alle drukpunten worden gecompenseerd. Zorg dat de bril goed op je gezicht past en dat er geen gaten ontstaan tussen huid en skibril. Een goede pasvorm is 95% van het plezier van je skibril. Als de skibril teveel knijpt op je gezicht dan is het niet de goede skibril voor je.

  Strap

  Een belangrijk onderdeel van de skibril is de strap. Dit is het gedeelte wat de skibril op je neus houdt. Een goede strap is gemakkelijk verstelbaar en lekker breed, zodat de strap niet snijdt op je hoofd. Sommige hebben een clip zodat je de bril achter je hoofd kan vastklikken. De straps op de nieuwe brillen zijn bijna allemaal voorzien van een silicone backing. Dit is gemaakt om de bril vast te houden op de skihelm. Anders had de skibril nog wel eens de neiging om van je helm af te schieten. Dat behoort met deze oplossing tot het verleden. Zoek je een skibril met verwisselbare straps? Bekijk dan onze brillen van Aphex. 

  Helm compatibiliteit

  Bij het controleren van de passing van je skibril is het belangrijk om deze samen met je helm te testen. Je mag er vanuit gaan dat wanneer je een bril en helm koopt van eenzelfde fabrikant dit geen problemen op mag leveren. Ga je merken mixen, dan moet je even checken of de helm de skibril niet in de weg zit, zodat de airflow in gedrang komt met de kans op beslaan van je bril. De bril moet wel redelijk naadloos aansluiten. Een goggle gap is niet wenselijk. Ziet er niet uit en draagt niks bij aan de prestaties van zowel helm als je skibril.

  Pasvorm Skibril

  Q & A: Problemen en oplossingen bij het kopen en passen van een skibril:

  Onderstaand een aantal tips om rekening mee te houden:

  Q. De skibril zit niet lekker en drukt op de buitenkanten van je oogkas.
  A. De skibril is te small, probeer een medium.

  1. De skibril knijpt op je neus
   A. Zet de band wat strakker en de skibril wat hoger op je neus. Als dat niet werkt dan heb je een skibril met een kleinere pasvorm nodig of met een ander contour van de brug.
  2. Ruimte rondom de neusbrug
   A.Probeer de bril wat lager op je neus te zetten. Mocht dit niet werken dan heb je een bril nodig met een grotere neusbrug.
  3. De skibril zit te strak op je gezicht
   A. Probeer de band wat losser te maken. Een skibril is even wennen qua druk op je gezicht, maar hij mag niet afknellen.
  4. Onderhoud skibril
   A. Als je dan eenmaal de investering gedaan hebt dan wil je er ook lang van genieten. Een paar tips om je skibril gezond te houden.

  - Leg de skibril altijd met de foamkant op de tafel en niet met de lenskant. Dat geeft krassen
  - Bij elke skibril zit tegenwoordig een beschermhoesje waarmee je de bril ook kunt schoonmaken. Gebruik deze in plaats van bv een theedoek.
  - Is de lens van je skibril nat. Dep hem met of je doekje wat bij de skibril zat (niet vegen) of met een zachte tissue. Vegen geeft krassen en dat wil je niet.
  - Heb je in een sneeuwbui gesnowboard en is je bril nat (ook het foam). Leg hem te drogen (niet boven de kachel) en berg hem daarna op in het bijgeleverde zakje of in zo’n handige goggle case
  - Skibril niet laten drogen in direct zonlicht zoals het dashboard van je auto.

  1. Tips om een beslagen skibril te vermijden
   A. Beslaat je skibril? Dan zijn hier een paar truukjes om dat te verhelpen.
   - Blijf in beweging. De luchtstroom zorgt ervoor dat de bril niet beslaat.
   - Verwijder sneeuw van je skibril door het eraf te schudden. Niet door te vegen, dat geeft krassen.
   - Pittige afdaling gehad en je zit in de gondel omhoog. Kans is groot dat wanneer je je skibril op je voorhoofd zet deze gaat beslaan. Beter om je skibril even af te doen en in je zak van je jas te stoppen of in het speciale skibril vak van je rugzak. Leg de skibril te drogen als je een hapje gaat eten.

  Bestel vandaag je nieuwe skibril in onze webshop, en ontvang hem snel in huis!

  Filter
  0 producten

  Geen producten gevonden...

  Overige categorieën in

  Skibrillen

  Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe skibril. De juiste informatie zorgt ervoor dat je de juiste keuze maakt.

  Skibrillen of in het Engels ski goggles zijn één van de meest belangrijke veiligheidsonderdelen van je ski of snowboard uitrusting. Waarom? Als je ogen je lief zijn, dan bescherm je ze tegen de schadelijke UV straling die je tegenkomt in de bergen. Zeker op hogere hoogtes is de UV A en B straling erg sterk en schadelijk voor je ogen mits je ze niet goed beschermd. Naast bescherming tegen UV, beschermd een skibril je ook tegen kou en nattigheid. Dit zijn eigenlijk de drie eisen waar een goede skibril aan moet voldoen. Daarnaast is er keuze uit type lenzen, lens kleuren, verwisselbare lenzen, frame maten en pasvormen. Hieronder lees je meer over de skibril technologie.

  Skibril lenzen

  Skibril lenzen

  Het grootste verschil tussen skibrillen zijn de lenzen. Hieronder lees je de eigenschappen van de verkrijgbare lens types. Je kunt kiezen uit 2 soorten lens types. Een cylindrische (vlakke) lens en een sferische (bolle) lens. Een cylindrische lens is een vlakke lens zowel horizontaal als verticaal. Dit type lens geeft goede prestaties tegen een lagere prijs. Een sferische lens heeft een bolling zowel op de horizontale als verticale as. Hierdoor heeft de bril een groter zichtbereik. Zichtbereik betekend dat je zowel boven, onder en aan de zijkanten meer ziet.

  Naast de looks is er een verschil tussen de twee type lenzen. Dat is de weerkaatsing van de zon. Met een vlakke lens bestaat de kans dat je op felle dagen wat meer schittering ervaart. Dit komt omdat een vlak oppervlak meer zonlicht opvangt. Daarentegen zal een bolle lens minder schittering geven omdat er op een bol vlak meerdere oppervlakte punten zijn waar de zon contact mee maakt, waardoor deze lenzen minder schittering veroorzaken.

  Fotochromatische lenzen

  Er is niets zo onvoorspelbaar als het weer in de bergen. Daarom is het fijn dat je skibril voor optimaal zicht zorgt bij zowel zonnig als slecht weer. Je kunt natuurlijk kiezen voor een skibril met verwisselbare lens of je kiest voor een fotochromatische lens. Deze lenzen kleuren mee met het weer. Oakley noemt het Prizm, Anon noemt het Sonar en Spy noemt het Happy lenzen. Nu is het niet zo dat deze lenzen geheel doorzichtig worden als het weer omslaat van zonnig naar bewolkt, maar het zit hem in de nuances qua diepte zicht in overgangen van helder naar vlakker licht. 

  Beeldvervorming van de lens

  De vlakke randen van een vlakke lens kan wat beeldvervorming veroorzaken onder bepaalde zichthoeken, terwijl een bolle lens zorgt voor een beter zicht rondom. Fabrikanten gebruiken de injectie methode voor het maken van bolle lenzen. Hier wordt gebruik gemaakt van lens tapering wat zoveel inhoud dat de lens dunner wordt vanuit het midden van de lens. Rekening houdend met het licht rondom je ogen. Een ander bijkomend voordeel van een bolle lens is de afstand van je gezicht tot de lens. Aangezien deze groter is, is er meer luchtstroming en dus minder kans op het beslaan van je bril.

  Let wel. Het wil niet zeggen dat een vlakke lens zo’n vervorming geeft aan je zicht dat je denkt dat je door een lachspiegel attractie loopt. Het zijn kleine verschillen en hou daarin ook rekening met je eigen wensen op performance van je uitrusting.

  Skibril lens kleur / tint

  Er is niets ergers (of gevaarlijker) dan het hebben van slecht zicht op een poeder dag of verblind worden door de zon wanneer het super helder is. Er zijn tientallen verschillende kleuren lenzen om uit te kiezen voor je skibril als je alle merken naast elkaar legt.

  En ondanks dat die ene kleur onwijs mooi bij je nieuwe jas past, is het ook handig om te kijken naar het gebruik van de skibril. De ene lens presteert nu eenmaal beter bij bepaald zicht dan de andere. De hoeveelheid licht die een skibril doorlaat wordt vertaald in de VLT waarde. De VLT waarde gaat van 0% naar 100%. Daarin is 0% geen licht doorlaat en 100% maximale doorlating van het licht. Met andere woorden met 0% zie je niks en met 100% zie je niks meer erna.

  Skibril lens categorie

  Skibril lenscategorie. Wat is dat?

  Sommige lenzen zijn ontworpen om te presteren bij weinig/vlak licht en slecht zicht als het bijvoorbeeld sneeuwt of mistig is. Dan heb je lenzen nodig met een hoge VLT waarde variërend rond de 60 – 90%. Typische kleuren zijn geel, roze en blauw. Voor heldere dagen kies je een skibril met een VLT waarde tussen de 5 – 20%. De meeste lens kleuren zijn daarin zwart, zilver en goud en zijn vaak spiegelend. Heb je een halfbewolkte dag dan zijn er weer lenzen die ertussen hangen. Dan kom je vaak het beste uit de voeten met een lens die zo rond de 40% licht doorlaat. Let wel dat iedereen verschilt in waar hij of zij zich prettig in voelt. De praktijk kan daarom anders uitwijzen dan de theorie.

  Lenstype

  Lichtdoorlatendheid

  Weertype

  Categorie 0

  80-100%

  Geschikt voor zware bewolking

  Categorie 1

  43-80%

  Geschikt voor bewolking en sneeuw

  Categorie 2

  18-43%

  Geschikt voor lichte bewolking

  Categorie 3

  8-18%

  Geschikt voor zonnige weersomstandigheden

  Categorie 4

  3-8%

  Geschikt voor zeer zonnige weersomstandigheden

  Meerdere lenzen voor je skibril

  Tsja, hoe gek wil je het maken. Normaliter kom je met een lens al weg als je de skibril alleen gebruikt voor slecht weer en tijdens mooi weer met je zonnebril skied of snowboard. Als je altijd een skibril op hebt dan heb je minimaal twee lenzen of skibrillen nodig. Één voor slecht weer en één voor goed weer. Wil je nog lenzen daartussen kan ook natuurlijk. Hier krijg je een goed beeld van wat een lens kan doen voor je.

  Skibril lenzen die je kunt omwisselen

  Hoe meer tijd je doorbrengt in de bergen, hoe meer je bekend zal worden met de snel wisselende weersomstandigheden. Het bij je hebben van een andere lens is dus zeker een optie. Veel fabrikanten spelen hier op in door slimme constructies te maken om je lens snel te verwisselen. AnonSalomon en Oakley hebben allemaal hun eigen systemen om de lens snel te verwisselen. Magneten of ingenieuze hendels worden ingezet om snel je lens te swappen. Bij de meeste fabrikanten die een dergelijk systeem aanbieden koop je gelijk de tweede lens bij de bril. Dus ben je in één keer klaar.

  Skibril lens technologie

  Je hebt natuurlijk het type lens en de kleur, maar er zijn nog meerdere factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een lens. Sommige features zijn wel handig om in ogenschouw te nemen.

  UV A+B Bescherming

  Alle skibrillen die wij verkopen geven 100% UV A+B bescherming. De UV intensiteit neemt toe naarmate de hoogte toeneemt en het is belangrijk om je ogen goed tegen UV te beschermen. Door een goede bescherming blijven je ogen goed en bestaat er geen kans op netvlies beschadiging. 

  Gespiegelde lenzen

  Een coating aan de buitenzijde van de skibril-lens weerspiegelt een grotere hoeveelheid licht dan een niet - gespiegelde lens . Een vermindering in het doorlaten van licht betekend ook minder schittering in de ogen. Naast het minder doorlaten van licht is het natuurlijk ook een onwijs cool gezicht zo’n spiegel op je neus, al raden we aan het in de bar af te zetten.

  Gepolariseerde lenzen

  Als licht onder een bepaalde hoek wordt gereflecteerd heeft het de neiging een hogere intensiteit te genereren. Gepolariseerde lenzen zijn in staat om dit tegen te gaan waardoor de verblinding wordt omgezet in een kristalhelder beeld met meer contrast en definitie. Gepolariseerde lenzen zijn fantastisch voor wintersport en zorgen dat de ogen minder vermoeid raken.

  Dubbele Lenzen

  Elke skibril in onze collectie is voorzien van een dubbele lens. Deze voorziet in een thermische barierre tussen de koude buiten lucht en jouw warme gelaat. Door de dubbele lens is de kans op beslaan veel minder dan met een enkele lens. Enkele lenzen raden wij ook af voor de ski en snowboard sport.

  Anti - condenslaag

  Een chemische behandeling aan de binnenkant van de lenzen verminderen de kans op condensvorming. Sommige bekledingen zijn duurzamer dan andere. Zorg bij onderhoud van je skibril dat je de adviezen van de fabrikant opvolgt zodat je niet de coating van je skibril afpoetst. Dat zou serieus zonde zijn. 

  Ventilatie

  Alle skibrillen die je bij ons kunt kopen hebben ventilatie. Sommige zijn marginaal, sommige zijn perfect. In het algemeen geldt dat meer ventilatie beter is. Tijdens het boarden of skien kan je temperatuur wat oplopen dus is het belangrijk dat je de warmte kwijt kan. Dit om het beslaan van je skibril tegen te gaan. Houd er dus ook rekening mee dat je skibril niet verstopt raakt door het dragen van je helm. Dus als je helm de ventilatieopeningen blokkeert dan wordt je bril gevoeliger voor beslaan. 

  Skibril frames

  Deze zijn er in honderden maten en modellen. Maar ze hebben maar drie fundamentele zaken te bieden. Het frame houdt de lens op zijn plaats, houdt de sneeuw buiten en zorgt voor comfort op het gezicht. De eerste twee mag je voor lief nemen, de laatste is voor jou belangrijk. Elk frame heeft zijn eigen specificaties en maten.

  Frame maat

  Volwassenen passen negen van de tien keer zonder problemen de skibril die ze aanschaffen. Maar er zijn wat uitzonderingen. Een eenvoudige manier om over je frame maat na te denken is de maat van je helm. Als je een kleine maat helm hebt, dan zal je waarschijnlijk ook een kleiner frame maat nodig hebben voor je skibril. Heb je een medium of large maat dan passen alle medium brillen. Heb je voor je gevoel een groot gelaat en wordt dat gestaafd met een xxl helm, dan is een large frame maat jouw keuze.

  We sommen het even op:

  Small – Jongeren en volwassenen met een klein gelaat 
  Medium – de bril maat voor 99% van de gebruikers. Frames komen in unisex kleuren als ook sommige specifieke vrouwenmodellen.
  Large – komt minder voor en is voor de mensen met de grote gezichten of voor diegene die wat meer ruimte tussen gelaat en lens willen.
  De meeste skibrillen zijn one size, maar in de specificaties wordt aangegeven hoe groot of klein de bril valt.

  Skibril voor brildragers of wel OTG (Over the Glasses)

  Deze skibrillen zijn zo ontworpen dat je je normale leesbril eronder kunt dragen. Dit is veel goedkoper dan een skibril met aangepaste lens te kopen. De afstand tussen gelaat en lens is groter waardoor de bril er gemakkelijk tussen past. Je leesbril mag niet bewegen en er mogen ook geen drukpunten zijn.

  Oversized skibril

  De trend van nu. Big is better. Door de grotere lens en kromming heb je gewoon beter zicht. Past niet iedereen, maar is wel geschikt voor het snowboarden en skiën omdat het fijn is om meer zicht te hebben. Zowel horizontaal als verticaal laten grotere brillen meer zien. Bijvoorbeeld als je bovenaan een powder afdaling staat is het fijn om naar beneden te kunnen kijken zonder je hoofd te bewegen. Ook het in het oog houden van andere berggebruikers is geen overbodige luxe.

  Pasvorm skibril

  Omdat elk gezicht anders is, is het belangrijk dat de skibril van jouw keuze goed past op je gelaat. De fabrikanten hebben daarin voorzien met slimme oplossingen door drielaags foams toe te passen, waardoor alle drukpunten worden gecompenseerd. Zorg dat de bril goed op je gezicht past en dat er geen gaten ontstaan tussen huid en skibril. Een goede pasvorm is 95% van het plezier van je skibril. Als de skibril teveel knijpt op je gezicht dan is het niet de goede skibril voor je.

  Strap

  Een belangrijk onderdeel van de skibril is de strap. Dit is het gedeelte wat de skibril op je neus houdt. Een goede strap is gemakkelijk verstelbaar en lekker breed, zodat de strap niet snijdt op je hoofd. Sommige hebben een clip zodat je de bril achter je hoofd kan vastklikken. De straps op de nieuwe brillen zijn bijna allemaal voorzien van een silicone backing. Dit is gemaakt om de bril vast te houden op de skihelm. Anders had de skibril nog wel eens de neiging om van je helm af te schieten. Dat behoort met deze oplossing tot het verleden. Zoek je een skibril met verwisselbare straps? Bekijk dan onze brillen van Aphex. 

  Helm compatibiliteit

  Bij het controleren van de passing van je skibril is het belangrijk om deze samen met je helm te testen. Je mag er vanuit gaan dat wanneer je een bril en helm koopt van eenzelfde fabrikant dit geen problemen op mag leveren. Ga je merken mixen, dan moet je even checken of de helm de skibril niet in de weg zit, zodat de airflow in gedrang komt met de kans op beslaan van je bril. De bril moet wel redelijk naadloos aansluiten. Een goggle gap is niet wenselijk. Ziet er niet uit en draagt niks bij aan de prestaties van zowel helm als je skibril.

  Pasvorm Skibril

  Q & A: Problemen en oplossingen bij het kopen en passen van een skibril:

  Onderstaand een aantal tips om rekening mee te houden:

  Q. De skibril zit niet lekker en drukt op de buitenkanten van je oogkas.
  A. De skibril is te small, probeer een medium.

  1. De skibril knijpt op je neus
   A. Zet de band wat strakker en de skibril wat hoger op je neus. Als dat niet werkt dan heb je een skibril met een kleinere pasvorm nodig of met een ander contour van de brug.
  2. Ruimte rondom de neusbrug
   A.Probeer de bril wat lager op je neus te zetten. Mocht dit niet werken dan heb je een bril nodig met een grotere neusbrug.
  3. De skibril zit te strak op je gezicht
   A. Probeer de band wat losser te maken. Een skibril is even wennen qua druk op je gezicht, maar hij mag niet afknellen.
  4. Onderhoud skibril
   A. Als je dan eenmaal de investering gedaan hebt dan wil je er ook lang van genieten. Een paar tips om je skibril gezond te houden.

  - Leg de skibril altijd met de foamkant op de tafel en niet met de lenskant. Dat geeft krassen
  - Bij elke skibril zit tegenwoordig een beschermhoesje waarmee je de bril ook kunt schoonmaken. Gebruik deze in plaats van bv een theedoek.
  - Is de lens van je skibril nat. Dep hem met of je doekje wat bij de skibril zat (niet vegen) of met een zachte tissue. Vegen geeft krassen en dat wil je niet.
  - Heb je in een sneeuwbui gesnowboard en is je bril nat (ook het foam). Leg hem te drogen (niet boven de kachel) en berg hem daarna op in het bijgeleverde zakje of in zo’n handige goggle case
  - Skibril niet laten drogen in direct zonlicht zoals het dashboard van je auto.

  1. Tips om een beslagen skibril te vermijden
   A. Beslaat je skibril? Dan zijn hier een paar truukjes om dat te verhelpen.
   - Blijf in beweging. De luchtstroom zorgt ervoor dat de bril niet beslaat.
   - Verwijder sneeuw van je skibril door het eraf te schudden. Niet door te vegen, dat geeft krassen.
   - Pittige afdaling gehad en je zit in de gondel omhoog. Kans is groot dat wanneer je je skibril op je voorhoofd zet deze gaat beslaan. Beter om je skibril even af te doen en in je zak van je jas te stoppen of in het speciale skibril vak van je rugzak. Leg de skibril te drogen als je een hapje gaat eten.

  Bestel vandaag je nieuwe skibril in onze webshop, en ontvang hem snel in huis!

  Skibrillen