SNEL VERZONDEN
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7
0
SNEL VERZONDEN
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7
Filters

Maak je keuze:

  SKI JASSEN

  Hoe kies je een ski-jas? Het dragen van een goede ski jas kan bepalen of je een leuke of minder leuke dag hebt. Terwijl het gemakkelijk is om de noodzaak van een goede ski jas te begrijpen wordt...

  Hoe kies je een ski-jas?

  Het dragen van een goede ski jas kan bepalen of je een leuke of minder leuke dag hebt. Terwijl het gemakkelijk is om de noodzaak van een goede ski jas te begrijpen wordt het wat complexer wanneer het tijd is om er eentje aan te schaffen. Ziek naar “winterjas” en je krijgt een overweldigend aanbod van jassen met net zo veel overweldigende opties. Elke ski jas heeft jenmerken en technologieën waar zelfs een professor het warm van krijgt.

  Dus wij begrijpen als geen ander dat je je snel overgeeft aan de grootste schreeuwer op het internet. Maar dat hoeft niet. Het is geen roulette. Met onderstaande gids kunj je de opties vereenvoudigen en zodoende de juiste jas kiezen zonder gedoe.

  De eenvoudigste manier om een ski jas te kiezen is om het als een vergelijking te zien. Je hebt specifieke eisen aan je ski jas, en de som van die eisen is een jas die goed voor je werkt. Dus voordat je begint te zoeken naar een nieuwe ski-jas, ga je even zitten en maak je een lijst van wat je nodig hebt. Denk na over de weersomstandigheden waarin je hem zult gebruiken. Let op deze punten:
  • hoe vaak regent het tijdens het skiën
  • hoe koud wordt het?
  • wat voor soort activiteiten je erin zult doen (alleen met de stoeltjeslift, of verdien je je bochten?)
  • Zit je hoog of laag in de bergen
  • Ben je een actieve wintersporter of is de apres ski belangrijker
  • Neem je veel mee de berg op of ga je minimalistisch

  Op het meest basale niveau doet alle technische outwerwer of in dit geval een ski jack drie dingen:
  1. Het houdt je droog
  2. Het houdt je warm
  3. Het laat je ademen, zodat het vocht dat je lichaam produceert niet tegen je huid aanzit en je klam doet aanvoelen.

  Elke ski-jas heeft een andere balans tussen deze drie prioriteiten, waardoor ze voor verschillende toepassingen en gebruikers optimaal zijn.

  Welk type ski-jas heb je nodig?

  Het eerste wat je kunt doen om je zoektocht te beperken, is beslissen welk type ski-jas je zoekt. Er zijn vier hoofdstijlen van ski-jassen: Hardshell jassen, geïsoleerde jassen, 3-in1 jassen en softshell jassen. Ze hebben elk hun eigen sterke en zwakke punten.

  Hardshell jassen

  Hardshell jassen zijn de meest voorkomende ski- en snowboardjassen, omdat ze voor de meeste mensen zinvol zijn. Ze zijn zeer veelzijdig. Een hardshell jas bestaat uit slechts één laag materiaal, de shell. Het heeft geen voering of isolatie. Dat betekent dat de prioriteit van een hardshell jas ligt bij het droog houden. Hardshells zijn de meest waterdichte jassen, en ze ademen redelijk goed. Maar ze houden je niet warm, dat is niet hun taak. In plaats daarvan zijn ze ontworpen om over een isolerende laag te dragen. Dat maakt ze zo veelzijdig: als het echt koud is, kun je een puffy en een trui onder je hardshell dragen en het warm houden. Maar op warme lentedagen kun je er gewoon een basis laag onder dragen en toch comfortabel blijven in dezelfde jas.

  Gevoerde ski jassen

  Gevoerde ski-jacks hebben dezelfde hardshell buitenkant en zijn voorzien van isolatie. Dit betekent dat ze de warmste jas zijn, en geweldig voor mensen die het vaak erg koud hebben. Je kunt er ook andere isolatie lagen onder leggen, maar je kunt de isolatie niet verwijderen, dus op warmere dagen kun je oververhit raken. Geïsoleerde jassen houden je heel goed warm en droog, maar ze ademen niet zo goed omdat die isolatie is ingebouwd, en het is moeilijker om vocht af te voeren. Daarom zijn ze geen goede keuze voor skiërs en snowboarders die van omhoog wandelen voor hun bochten, je zult snel oververhit raken en zweterig worden.

  3-in-1 Ski jassen

  3-in-1 jassen zijn een modulaire combinatie van een hardshell en een geïsoleerd jack. Ze bestaan uit een hardshell buitenkant die je vastknoopt of dichtritst aan een geïsoleerde voering. Zo kun je beide samen dragen op koude dagen, de geïsoleerde voering weggooien en alleen de shell dragen op warmere dagen, en de voering alleen als isolator dragen. Dit maakt ze zeer aanpasbaar, en ze zijn vaak voordeliger dan wanneer je een shell en een geïsoleerde puffy apart koopt. Aan de andere kant zijn er minder stijlopties beschikbaar, en heb je wat extra bulk door het bevestigingssysteem.

  Softshell Ski jassen

  Softshells zijn de meest gespecialiseerde jassen, waarbij ademend vermogen voorop staat en voorrang krijgt boven warmte en waterdichtheid. Dit maakt ze perfect voor mensen die zich veel inspannen tijdens het skiën of snowboarden. Ze bieden voldoende waterdichtheid om je te beschermen tegen lichte sneeuw, en ze ademen zo goed dat je je niet in het zweet werkt, zelfs niet als je bergen beklimt. Ze bieden geen echte isolerende waarde, dus je zult een tussenlaag moeten dragen om warm te blijven.

  Waterdichtheid en ademend vermogen van skijassen

  Nu we weten wat de verschillende soorten jassen zijn, kunnen we ons verdiepen in de statistieken die aangeven hoe ze presteren. Het meest voor de hand liggend is waterdichtheid, gevolgd door ademend vermogen. Dit zijn de belangrijkste factoren om op te letten bij het vergelijken van de waterdichtheid van verschillende ski-jacks - dit zijn de statistieken die je vertellen welke jas je droog houdt en welke je doorweekt achterlaat.

  Waterdichtheid en ademend vermogen worden beide gemeten in stappen van duizend. Een jas met een waterdichtheid van 10k is dus minder waterdicht dan een jas met een waterdichtheid van 20K. Wij raden ski-jacks aan met een waterdichtheid van minstens 10k, of 20k als naar een nat gebied gaat. Evenzo zal een 20K ademende jas meer ademend zijn dan een 10k ski jas. Deze gegevens worden vaak samen vermeld als 20k/20k waterdicht/ademend.

  Isolatie ski jas

  Als je kijkt naar geïsoleerde jassen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst het materiaal dat wordt gebruikt om te isoleren. Dons isolatie levert over het algemeen de meeste warmte tegen de laagste prijs, dus je krijgt een lichtere jas die je warmer houdt. Aan de andere kant, als dons nat wordt, houdt het je niet goed warm. Synthetische isolatie weegt iets meer, maar blijft ook werken als het soppend nat is, dus is het een betere keuze voor als je naar een gebied gaat met meer kans op natte sneeuw.

  Isolatie wordt meestal gemeten in gram per vierkante meter. Hoe hoger het getal, hoe meer isolatie, en hoe warmer je het hebt. Sommige fabrikanten variëren het gewicht van de isolatie door de jas heen, ze plaatsen zwaardere isolatie in het torso gebied, en minder in de armen, zodat het makkelijker is om je armen te bewegen, maar je kern warm blijft.

  Pasvorm van de ski-jas

  Nu de meest persoonlijke eigenschap van allemaal, de pasvorm. Bij de meeste ski jassen staat de algemene pasvorm vermeld, of dat nu baggy, fitted of regular is. Bedenk hoe je wilt dat je jas er op de berg uitziet, en vergeet niet dat je er misschien dikke isolerende lagen onder draagt. Het is een goed idee om een vriend te vragen je te helpen met het opmeten van je lichaam, zodat je dat kunt vergelijken met pasvormtabellen en kunt uitzoeken welke maat het beste bij je past. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is op de borst, zodat u niet wordt beperkt, en dat de armen lang genoeg zijn. Niets is zo vervelend als mouwen die omhoog komen en je polsen in de sneeuw laten liggen.

  Eigenschappen van een goede ski-jas

  Als je eenmaal weet hoe de verschillende jassen passen en presteren, is het tijd voor de details. Dit zijn allemaal optionele features die al dan niet aan je wensen voldoen.

  Ventilatieopeningen

  De meeste ski jassen hebben een soort ventilatieopening met rits in de oksel of op de borst. Hiermee kun je wat warmte kwijt zonder de jas uit te doen. Sommige zijn gevoerd met gaas, om sneeuw buiten te houden, zelfs als de ventilatieopening open staat. Het is een goed idee om een jas te zoeken met gemakkelijk te gebruiken ventilatieopeningen, want het is niet leuk als je vrienden je moeten helpen om je oksels open te ritsen.

  Capuchon

  De capuchon van je ski-jas moet verstelbaar zijn, zodat hij open kan en over een helm past, of dicht kan als je alleen een muts draagt. Sommige zijn in meerdere richtingen verstelbaar om ze nog flexibeler te maken.

  Kraag

  De kraag kan een ski-jas maken of breken. Een goede jas heeft een zachte voering in de kraag zodat die niet tegen je kin schuurt, maar toch de koude lucht buiten houdt. Sommige jassen hebben ook een offset rits, zodat de harde rits niet midden op je kin zit.

  Poeder rok

  De sneeuwvanger is een stuk materiaal aan de binnenkant van de jas dat je naar beneden kunt trekken, zodat er geen sneeuw in je jas komt te liggen. Bij de meeste jassen zit een sneeuwvanger, en de duurdere jassen hebben vaak een verwijderbare sneeuwvanger die je eruit kunt ritsen als je hem niet gebruikt en wat meer ruimte wilt.

  Zakken

  Er zijn evenveel zakken als er merken jassen zijn. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat alle buitenzakken zijn voorzien van een rits, zodat je niets verliest. Denk verder na over wat je graag bij je hebt en kies een zakindeling waarin al je spullen passen. Sowieso is een ski pas pocket een absolute must.

  Verbinding tussen jas en broek

  Als je jas en broek van hetzelfde merk zijn, is de kans groot dat ze aan elkaar geknoopt of geritst kunnen worden, zodat er een systeem ontstaat dat ondoordringbaar is voor sneeuw. Dat is handig om sneeuw uit je basislagen te houden.

  Filter
  0 producten

  Geen producten gevonden...

  Overige categorieën in

  SKI JASSEN

  Hoe kies je een ski-jas?

  Het dragen van een goede ski jas kan bepalen of je een leuke of minder leuke dag hebt. Terwijl het gemakkelijk is om de noodzaak van een goede ski jas te begrijpen wordt het wat complexer wanneer het tijd is om er eentje aan te schaffen. Ziek naar “winterjas” en je krijgt een overweldigend aanbod van jassen met net zo veel overweldigende opties. Elke ski jas heeft jenmerken en technologieën waar zelfs een professor het warm van krijgt.

  Dus wij begrijpen als geen ander dat je je snel overgeeft aan de grootste schreeuwer op het internet. Maar dat hoeft niet. Het is geen roulette. Met onderstaande gids kunj je de opties vereenvoudigen en zodoende de juiste jas kiezen zonder gedoe.

  De eenvoudigste manier om een ski jas te kiezen is om het als een vergelijking te zien. Je hebt specifieke eisen aan je ski jas, en de som van die eisen is een jas die goed voor je werkt. Dus voordat je begint te zoeken naar een nieuwe ski-jas, ga je even zitten en maak je een lijst van wat je nodig hebt. Denk na over de weersomstandigheden waarin je hem zult gebruiken. Let op deze punten:
  • hoe vaak regent het tijdens het skiën
  • hoe koud wordt het?
  • wat voor soort activiteiten je erin zult doen (alleen met de stoeltjeslift, of verdien je je bochten?)
  • Zit je hoog of laag in de bergen
  • Ben je een actieve wintersporter of is de apres ski belangrijker
  • Neem je veel mee de berg op of ga je minimalistisch

  Op het meest basale niveau doet alle technische outwerwer of in dit geval een ski jack drie dingen:
  1. Het houdt je droog
  2. Het houdt je warm
  3. Het laat je ademen, zodat het vocht dat je lichaam produceert niet tegen je huid aanzit en je klam doet aanvoelen.

  Elke ski-jas heeft een andere balans tussen deze drie prioriteiten, waardoor ze voor verschillende toepassingen en gebruikers optimaal zijn.

  Welk type ski-jas heb je nodig?

  Het eerste wat je kunt doen om je zoektocht te beperken, is beslissen welk type ski-jas je zoekt. Er zijn vier hoofdstijlen van ski-jassen: Hardshell jassen, geïsoleerde jassen, 3-in1 jassen en softshell jassen. Ze hebben elk hun eigen sterke en zwakke punten.

  Hardshell jassen

  Hardshell jassen zijn de meest voorkomende ski- en snowboardjassen, omdat ze voor de meeste mensen zinvol zijn. Ze zijn zeer veelzijdig. Een hardshell jas bestaat uit slechts één laag materiaal, de shell. Het heeft geen voering of isolatie. Dat betekent dat de prioriteit van een hardshell jas ligt bij het droog houden. Hardshells zijn de meest waterdichte jassen, en ze ademen redelijk goed. Maar ze houden je niet warm, dat is niet hun taak. In plaats daarvan zijn ze ontworpen om over een isolerende laag te dragen. Dat maakt ze zo veelzijdig: als het echt koud is, kun je een puffy en een trui onder je hardshell dragen en het warm houden. Maar op warme lentedagen kun je er gewoon een basis laag onder dragen en toch comfortabel blijven in dezelfde jas.

  Gevoerde ski jassen

  Gevoerde ski-jacks hebben dezelfde hardshell buitenkant en zijn voorzien van isolatie. Dit betekent dat ze de warmste jas zijn, en geweldig voor mensen die het vaak erg koud hebben. Je kunt er ook andere isolatie lagen onder leggen, maar je kunt de isolatie niet verwijderen, dus op warmere dagen kun je oververhit raken. Geïsoleerde jassen houden je heel goed warm en droog, maar ze ademen niet zo goed omdat die isolatie is ingebouwd, en het is moeilijker om vocht af te voeren. Daarom zijn ze geen goede keuze voor skiërs en snowboarders die van omhoog wandelen voor hun bochten, je zult snel oververhit raken en zweterig worden.

  3-in-1 Ski jassen

  3-in-1 jassen zijn een modulaire combinatie van een hardshell en een geïsoleerd jack. Ze bestaan uit een hardshell buitenkant die je vastknoopt of dichtritst aan een geïsoleerde voering. Zo kun je beide samen dragen op koude dagen, de geïsoleerde voering weggooien en alleen de shell dragen op warmere dagen, en de voering alleen als isolator dragen. Dit maakt ze zeer aanpasbaar, en ze zijn vaak voordeliger dan wanneer je een shell en een geïsoleerde puffy apart koopt. Aan de andere kant zijn er minder stijlopties beschikbaar, en heb je wat extra bulk door het bevestigingssysteem.

  Softshell Ski jassen

  Softshells zijn de meest gespecialiseerde jassen, waarbij ademend vermogen voorop staat en voorrang krijgt boven warmte en waterdichtheid. Dit maakt ze perfect voor mensen die zich veel inspannen tijdens het skiën of snowboarden. Ze bieden voldoende waterdichtheid om je te beschermen tegen lichte sneeuw, en ze ademen zo goed dat je je niet in het zweet werkt, zelfs niet als je bergen beklimt. Ze bieden geen echte isolerende waarde, dus je zult een tussenlaag moeten dragen om warm te blijven.

  Waterdichtheid en ademend vermogen van skijassen

  Nu we weten wat de verschillende soorten jassen zijn, kunnen we ons verdiepen in de statistieken die aangeven hoe ze presteren. Het meest voor de hand liggend is waterdichtheid, gevolgd door ademend vermogen. Dit zijn de belangrijkste factoren om op te letten bij het vergelijken van de waterdichtheid van verschillende ski-jacks - dit zijn de statistieken die je vertellen welke jas je droog houdt en welke je doorweekt achterlaat.

  Waterdichtheid en ademend vermogen worden beide gemeten in stappen van duizend. Een jas met een waterdichtheid van 10k is dus minder waterdicht dan een jas met een waterdichtheid van 20K. Wij raden ski-jacks aan met een waterdichtheid van minstens 10k, of 20k als naar een nat gebied gaat. Evenzo zal een 20K ademende jas meer ademend zijn dan een 10k ski jas. Deze gegevens worden vaak samen vermeld als 20k/20k waterdicht/ademend.

  Isolatie ski jas

  Als je kijkt naar geïsoleerde jassen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst het materiaal dat wordt gebruikt om te isoleren. Dons isolatie levert over het algemeen de meeste warmte tegen de laagste prijs, dus je krijgt een lichtere jas die je warmer houdt. Aan de andere kant, als dons nat wordt, houdt het je niet goed warm. Synthetische isolatie weegt iets meer, maar blijft ook werken als het soppend nat is, dus is het een betere keuze voor als je naar een gebied gaat met meer kans op natte sneeuw.

  Isolatie wordt meestal gemeten in gram per vierkante meter. Hoe hoger het getal, hoe meer isolatie, en hoe warmer je het hebt. Sommige fabrikanten variëren het gewicht van de isolatie door de jas heen, ze plaatsen zwaardere isolatie in het torso gebied, en minder in de armen, zodat het makkelijker is om je armen te bewegen, maar je kern warm blijft.

  Pasvorm van de ski-jas

  Nu de meest persoonlijke eigenschap van allemaal, de pasvorm. Bij de meeste ski jassen staat de algemene pasvorm vermeld, of dat nu baggy, fitted of regular is. Bedenk hoe je wilt dat je jas er op de berg uitziet, en vergeet niet dat je er misschien dikke isolerende lagen onder draagt. Het is een goed idee om een vriend te vragen je te helpen met het opmeten van je lichaam, zodat je dat kunt vergelijken met pasvormtabellen en kunt uitzoeken welke maat het beste bij je past. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is op de borst, zodat u niet wordt beperkt, en dat de armen lang genoeg zijn. Niets is zo vervelend als mouwen die omhoog komen en je polsen in de sneeuw laten liggen.

  Eigenschappen van een goede ski-jas

  Als je eenmaal weet hoe de verschillende jassen passen en presteren, is het tijd voor de details. Dit zijn allemaal optionele features die al dan niet aan je wensen voldoen.

  Ventilatieopeningen

  De meeste ski jassen hebben een soort ventilatieopening met rits in de oksel of op de borst. Hiermee kun je wat warmte kwijt zonder de jas uit te doen. Sommige zijn gevoerd met gaas, om sneeuw buiten te houden, zelfs als de ventilatieopening open staat. Het is een goed idee om een jas te zoeken met gemakkelijk te gebruiken ventilatieopeningen, want het is niet leuk als je vrienden je moeten helpen om je oksels open te ritsen.

  Capuchon

  De capuchon van je ski-jas moet verstelbaar zijn, zodat hij open kan en over een helm past, of dicht kan als je alleen een muts draagt. Sommige zijn in meerdere richtingen verstelbaar om ze nog flexibeler te maken.

  Kraag

  De kraag kan een ski-jas maken of breken. Een goede jas heeft een zachte voering in de kraag zodat die niet tegen je kin schuurt, maar toch de koude lucht buiten houdt. Sommige jassen hebben ook een offset rits, zodat de harde rits niet midden op je kin zit.

  Poeder rok

  De sneeuwvanger is een stuk materiaal aan de binnenkant van de jas dat je naar beneden kunt trekken, zodat er geen sneeuw in je jas komt te liggen. Bij de meeste jassen zit een sneeuwvanger, en de duurdere jassen hebben vaak een verwijderbare sneeuwvanger die je eruit kunt ritsen als je hem niet gebruikt en wat meer ruimte wilt.

  Zakken

  Er zijn evenveel zakken als er merken jassen zijn. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat alle buitenzakken zijn voorzien van een rits, zodat je niets verliest. Denk verder na over wat je graag bij je hebt en kies een zakindeling waarin al je spullen passen. Sowieso is een ski pas pocket een absolute must.

  Verbinding tussen jas en broek

  Als je jas en broek van hetzelfde merk zijn, is de kans groot dat ze aan elkaar geknoopt of geritst kunnen worden, zodat er een systeem ontstaat dat ondoordringbaar is voor sneeuw. Dat is handig om sneeuw uit je basislagen te houden.

  SKI JASSEN