-17% KORTING
Demon Base Brush
Demon
Base Brush
€11,99 €9,99
Demon
Cold Wax
€9,99
Demon
Edge Tuner
€14,99
Demon
Metal Scraper
€11,99
Demon
Mini Wax Iron
€34,99
Demon
Spray Wax Snelwax
€11,99
Demon
Wax Scraper Breed
€11,99
Holmenkol
Alphamix
€15,99
Holmenkol
Base Edge File Guide
€49,99
Holmenkol
Betamix
€15,99
Holmenkol
Diamond File World Cup Fine
€34,99
Holmenkol
Diamond File World Cup Medium
€34,99
Holmenkol
Electronic Racingwaxer 230V
€159,99
Holmenkol
Fx Strips Transparant
€6,99
Holmenkol
Indoor Hot Wax 150 Gram
€17,99
Holmenkol
Plastic Scraper 3mm
€5,99
Holmenkol
Racing Base Lf21
€49,99
Holmenkol
Semi Edger
€39,99
Holmenkol
Smart Waxer 230V
€59,99
Holmenkol
Speedbrushset
€299,99
Holmenkol
Ultramix Worldcup Skiwax
€15,99
Holmenkol
Wax Ab 250 mm
€12,99
Holmenkol
Wax Fleece
€14,99
WAX EN SLIJP MATERIAAL

Eurofuncenter voor al je ski onderhoud producten

Voor zover de vergelijking op gaat breng je je ski of snowboard voor een grote beurt net als je auto naar een specialist. Maar net zoals met je auto kun je klein onderhoud prima zelf doen. Het waxen en slijpen van ski's of snowboards is geen raketwetenschap. Het gaat erom dat je weet waar je moet beginnen en eindigen. Het mooie van je eigen ski's of snowboards onderhouden is dat je ze meer gaat waarderen. Klinkt gek natuurlijk, maar goed zorgen voor je materiaal betaald zich ook terug op de piste. Meer plezier en performance.

Waxen van je ski's

Al onze nieuwe ski's en snowboards komen factory tuned uit de doos. Dat wil zeggen dat ze in de fabriek een wax laag hebben gekregen. Met deze laag doe je ongeveer een dag of 5 afhankelijk van het type sneeuw en belaag wat onder je board zit. Betekent dus dat je waarschijnlijk op de helft van de week wat wax onder je board moet gaan smeren. Dat kan op twee manieren. Met een applicator en je belaag oppoetsen of met een blok wax en een strijkijzer (zoals de pro's het doen). Dat laatste is iets meer werk, maar resulteert in een beter resultaat. En zoals gezegd het is erg leuk om te doen, maar dat komt uit de mond van iemand die met de stelling leeft dat het aan het materiaal niet mag liggen ;-). Meer basis info over het waxen van je board download je via de wax-uitleg van Holmenkol. Ook zijn er veel Youtube filmpjes over te vinden. Een ervan staat hieronder...

Staalkanten slijpen

Dat is een vak apart en moet je pas doen wanneer je zeker weet wat je aan het doen bent. Wat we altijd aanraden is om een diamant vijltje op zak te hebben voor braampjes, maar een gemiddelde wintersportvakantie gaan de staalkanten wel mee. Of het moet 7 dagen ijsplaten zijn, dan ga je het wel merken. Wij hebben simpele staalkant slijpers in ons assortiment, maar ook de wat ingewikkeldere voor de echte pro's. Vaak weet je zelf wel onder welke categorie je valt. Ook over het waxen en slijpen is een hoop te vinden op het internet. Een van de toppers staat hieronder.Voor de grote wax en slijp beurten aan je ski's en snowboard hebben we een oplossing met onze wax en slijp service. Graag verwijzen we u daarvoor naar onze speciale wax en slijp pagina.