Pijnlijke voeten met skiën?

Je trekt je schoenen weer aan na een jaartje in de kast en dan gelijk de sneeuw in.  Au… pijnlijke branderige voeten zijn vaak het resultaat. Bootfitting is daarom het antwoord op een heerlijke pijnloze wintersport.

Bootfitting alleen voor de ski-pro's?

Nee natuurlijk niet. Onze specialisten gaan jaarlijks op cursus bij de gerenomeerde merken om kennis op te doen van de nieuwste technieken. Daarmee brengen ze de kennis naar de wintersporter die graag pijnloos van de berg af wilt suizen. De skischoen is de verbinding tussen skiër en de ski. De bouwwijze van de schoen is helaas zo dat de buitenschaal hard moet zijn om de krachten over te brengen. Hierdoor kan je carven, springen en tempo wisselen zonder problemen op de piste. De complexe bouwwijze van de skischoen zorgt er dan ook voor dat de pasvorm erg moeilijk te wijzigen is. De buitenschaal van een skischoen omsluit een textiele binnenschoen welke bij elkaar wordt gehouden door verstelbare schnallen. Wanneer deze drie dingen samenkomen op jouw voet kan je met de wetenschap dat geen enkele voet hetzelfde is, wel eens voor problemen kan gaan zorgen. Met bootfitting los je alle grote en kleine pijntjes op…

Specialist in bootfitting

Daarom hebben wij van Eurofuncenter ons gespecialiseerd in het bootfitting. Onze specialisten zorgen ervoor dat na een uitgebreide voet en beenstand analyse de skischoen aangepast wordt. Bootfitten staat dan ook voor verbeteren van de pasvorm specifiek op jouw voet, wat weer resulteerd in meer plezier tijdens het glijden.

Wat houdt bootfitting in!

1. Zooltjes op maat maken
Een musthave voor elke skiër of snowboarder. Vaak laten de zooltjes van de skischoenfabrikant te wensen over en wordt gekozen voor custom zooltjes of apart verkrijgbare zooltjes voor een betere pasvorm.

2. Schuimen
Snowboardschoenen en skischoenen geheel op maat schuimen.

3. Frezen
Zit er een plekje niet lekker? We frezen in de buitenschaal wat materiaal weg op de plek waar het pijn doet. Dan kan je weer langer door op de latten.

4. Uitdrukken
Geeft de voet meer ruimte op de plekken waar de schoen knelt.

Bootfitting voor snowboardschoenen

Het aanbrengen van een ander zooltje kan al een hoop ellende en pijn wegnemen. Maar onze bootfitters weten ook hun weg bij snowboardschoenen. Door het aanbrengen of weghalen van extra materiaal in de binnenschoen kunnen we de pasvorm verbeteren.

Eurofuncenter adviseert je graag over de mogelijkheden over bootfitting. Het bootfitten doen we in onze vestiging in Alblasserdam. Bekijk hier ondertussen onze collectie skischoenen en snowboardschoenen.