SNEL VERZONDEN
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7
0
SNEL VERZONDEN
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7

Boek je kitesurf lessen en leer kitesurfen op de beste spot van Nederland

INTRODUCTIE KITESURF LES

Introductieles Kitesurfen

WAT KAN IK NA HET VOLGEN VAN EEN INTRODUCTIE LES KITESURFEN?

Kitesurfen; je hebt het vaak gezien of van gehoord. Je ziet dat je vrienden mooie trips maken naar verre oorden. Jij wilt dat ook toch? Daarom heb je de stap genomen om te gaan leren kitesurfen. En dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. Met de introductiecursus kitesurfen leer je de basistheorie en de kennis over de veiligheidssystemen. Bij de Brunotti Beachclub Kitesurfschool leren we je sneller, duidelijker en effectiever kitesurfen. We willen je zo snel mogelijk boardmeters laten maken! Hieronder volgt een uitleg van wat je tijdens de introductiecursus mag verwachten van Brunotti Beachclub Kitesurfschool.

PRIJS: €99,- 

STAPPENPLAN INTRODUCTIE LES KITESURFEN

 • Korte instructie over het weer
 • Besturen van een trainingskite (powerkite) op land
 • Veiligheid instructie
 • Besturen van een 4 lijns kitesurfkite
 • Eerste board pogingen
 • Bodydraggen*

*Jezelf zonder board laten voortslepen door het water door gebruik te maken van de kracht van de vlieger.

3 DAAGSE KITESURF LES

Drie daagse kitesurfles

WAT KAN IK NA HET VOLGEN VAN EEN 3 DAAGSE KITESURF CURSUS?

Dit is de moeder aller kitesurf cursussen. Na drie dagen intensief begeleidt te worden door onze instructeurs ben je klaar om je eigen weg te gaan in de kitesurf-sport. Voor de driedaagse cursus geldt niet gevaren is een extra les op onze kosten. In de driedaagse cursus leer je alles wat je moet weten om veilig en voorbereid de kitesport te beoefenen. Wij adviseren om de driedaagse cursus kort achter elkaar af te nemen. Zo hou je de flow erin en kom je het snelst tot een bevredigend resultaat. Hieronder volgt een uitleg van wat je tijdens de driedaagse cursus mag verwachten van Brunotti Beachclub Kitesurfschool.

PRIJS: 275,-  

DAG 1

 1. Korte instructie over het weer
 2. Besturen van een trainingskite (powerkite) op land
 3. Veiligheid instructie
 4. Besturen van een 4 lijns kitesurfkite
 5. Bodydraggen*
 6. Eerste board pogingen

*Jezelf zonder board laten voortslepen door het water door gebruik te maken van de kracht van de vlieger.

DAG 2

 1. Meer wennen aan de grote kite
 2. Tegen de wind in bodydraggen
 3. Powerstrokes maken**
 4. Technische uitleg kiteboard
 5. Zelfstandig een waterstart maken
 6. Zelfstandig de basishouding aannemen

**Een ‘krachtdip’ van de kite die je op het board trekt.

DAG 3

 1. Weer wennen aan de kite
 2. Bodydraggen met je kiteboard
 3. Waterstarten beide kanten op
 4. Theorie-uitleg over: - Krachtbehoud tijdens het kitesurfen - Ideale lichaamspositie - Verschillende vaarrichtingen
 5. Uitvoeren van de geleerde theorie

 

PRIVE VOOR 2 KITESURF LES

Priveles kitesurfen

WAT KAN IK NA HET VOLGEN VAN EEN PRIVÉ KITESURF CURSUS VOOR 2 PERSONEN?

Wil je sneller leren kitesurfen en behoefte aan meer persoonlijke aandacht, maar vind je alleen ook maar zo alleen? Dan is de privé cursus voor 2 personen de beste optie. Tijdens onze privé voor 2 les krijg je 1 op 2 begeleiding van de instructeur. Deze brengt je in je eigen tempo bij wat jij wilt leren. Zo sta je niet lang te wachten aan de waterkant en is er volle aandacht voor jou. Wij raden aan om een 3 daagse cursus te nemen. In de driedaagse cursus leer je alles wat je moet weten om veilig en voorbereid de kitesport te beoefenen. Hieronder wordt dan ook uitgelegd wat je zou leren tijdens een 3 daagse cursus. Je bent vrij om voor minder dagen te kiezen. Dan leer je wat er staat beschreven bij dag 1 of dag 1 & 2. Lestijden zijn in overleg en ook s ’avonds mogelijk.

PRIJS: € 250,- per twee personen. € 165,- bij priveles 1 persoon

 

Kitesurf lessen

Boek nu je kitesurf lessen bij onze VDWS erkende kitesurfschool.

Kitesurfen is één van de coolste sporten die je op het water kunt beoefenen, maar hoe ga je aan de slag? Waar kun je het leren en hoe lang duurt het? Om alles te weten te komen over hoe je een kick-ass kitesurfer kunt worden, spraken we met onze eigen Jeroen en Pepijn. Beide kitesurfers van het eerste uur, die regelmatig op het water zitten en weten wat kiten in de next level inhoudt. Volg onderstaande tips en voor je het weet vlieg jij letterlijk over het water:

Wat is kitesurfen?

Kitesurfen is een door de wind aangedreven watersport die gebruik maakt van een kite en een kiteboard om je over het water te trekken. Ondanks de naam hoeft het niet te gaan om golfsurfen. Kitesurfen of kiteboarden kan zowel op spiegelglad water, maar ook in woelige zeeën of grote golven. Het enige wat je nodig hebt is wind, water en een beetje doorzettingsvermogen. Er is veel plezier beleven aan kitesurfen. Als je eenmaal de basisprincipes van het kitesurfen hebt leren kennen, kun je sneller gaan, springen, freestyle tricks, golven rijden of lange 'downwinders' langs de kust maken.

Welke vaardigheden heb je nodig om te beginnen met kitesurfen?

De meeste beginners zijn volledig nieuw in het kiten, dus de lessen beginnen bij nul. "Velen hebben nog nooit in hun leven een vlieger in de lucht gehad of een andere watersport beoefend. Sommigen hebben zelfs nog nooit een wetsuit aangetrokken", zegt Pepijn. Om veiligheidsredenen moet je comfortabel kunnen zwemmen in open water.

Hoe fit moet je zijn om te kunnen kitesurfen?

Je hoeft geen superatleet te zijn om te kitesurfen. De kite is licht van gewicht en hangt volledig aan het lichaam via je trapeze, dus je hebt ook niet veel spierkracht nodig. Een goede basisconditie zal je echter helpen om sneller vooruit te komen. Dit zorgt ook voor meer plezier op het water en helpt blessures voorkomen.

Heb je kitesurf lessen nodig?

Ja. Elke kitesurfer die de sport respecteert, zal het ermee eens zijn dat beginners kitesurf lessen essentieel zijn. Naast het zo snel mogelijk opstaan en rijden, zal een goede instructeur je voorzien van de nodige kennis en procedures op het gebied van veiligheid. Zonder deze kennis ben je een gevaar voor jezelf en alle anderen op het water en het strand.

Leren Kitesurfen is cool

Waar kan ik kitesurf lessen krijgen?

Bij Eurofuncenter geven wij kitesurfles in de regio Oostvoorne. We hebben een kitesurfschool het Oostvoornse meer en werken daar samen met de Brunotti Beachclub Kitesurfschool. Wij geven les aan Autostrand, Rockanje of de slufter. Eea afhankelijk van de wind. Het voormalig autostrand staat bekend om heupdiep water, geen golven en stroming. De ideale plek om te leren kitesurfen dus. Bij ons kun je de cursussen online boeken en inplannen. Onze VDWS geschoolde instructeurs staan voor je klaar om je door de eerste meters te helpen en van jou een goede kiter/kitester te maken. Er is een keuze uit introductie kitesurf lessen en meerdaagse kitesurf lessen. Je kunt er dus aan proeven of gelijk full monty gaan met de lessen.

Waarom kitesurf lessen bij Brunotti Beachclub?

Al onze instructeurs moeten een opleiding hebben gevolgd bij een erkende instelling [zoals IKO, BKSA of VDWS]", verteld Jeroen. "Maar, naar mijn mening, is het niet goed genoeg om gewoon het cursusboek door te nemen. Een instructeur met veel ervaring is beter in staat om je veilig en succesvol te coachen. Ze moeten ook een echte passie voor mensen hebben - zonder deze ervaring is het onwaarschijnlijk dat ze je de zorg, aandacht en vertrouwen geven die jij als nieuwe kiter nodig hebt.

Welke kite heb je nodig voor de Kitesurf lessen?

Geen. Bij ons zit het materiaal bij het cursusgeld inbegrepen. Een eigen wetsuit is handig, maar dat is in principe nog geeneens nodig. Zonnebescherming is wel belangrijk, ook in Nederland. Zon en schittering in het water zorgt voor een fijn rood gezicht wanneer je je niet insmeert. Een rashguard of surflycra kan helpen om huiduitslag tegen te gaan. Zeker wanneer je voor het eerst een wetsuit aantrekt.

Wat ga ik leren?

Onze beginnerscursus is onderverdeeld in drie kernelementen:

+ De beginnerscursus begint aan land met lessen in het controleren van een oefen kite
+ Kiten op het land: lancering, landing en kite control
+ Kiten in het water: lichaam slepen, controleren en weer op gang brengen
+ Opstaan en rijden op een board

Binnen onze cursus zal je ook meer te weten komen over de volgende punten:

+ Beoordeling van een gebied voor veilige kite-omstandigheden
+ Inzicht in windrichting, kracht en windstoten
+ Inzicht in getijden, stromingen en gevaren
+ Het kiezen van de juiste uitrusting voor de omstandigheden
+ Opzetten, tunen en inpakken van je kitegear
+ Veiligheidsprocedures en wat te doen in een noodgeval
+ Board-starts (opstaan op het bord)
+ Continu rijden en snelheidsbeheersing
+ Hoe blijf je voor de wind en aan de wind varen?
+ Regels en doorgangsrechten op het water

Hoeveel lessen heb je nodig voordat je zelfstandig gaat kitesurfen?

+ “De meeste mensen hebben ongeveer 10 - 12 uur nodig. Dat vertaalt zich vaak in een drie daagse cursus. Sommigen hebben meer nodig. Of als een student al eerder board ervaring heeft (zoals wakeboarden, snowboarden of windsurfen), plus een juiste een-op-een coaching, kunnen ze in principe in één dag onafhankelijk kiten", zegt Vincent.
+ Aan het eind van een cursus moet je de kennis en de volledige vaardigheid in huis hebben om onafhankelijke beslissingen te nemen en veilig te oefenen. Dit houdt in dat je in staat moet zijn om elke locatie te beoordelen en een volledig inzicht te hebben in het weer, de wind, de getijden en de impact daarvan, en dat je moet weten hoe je onder alle omstandigheden veilig kunt blijven.

Hoe weet je wanneer je klaar bent om te stoppen met kitesurflessen?

+ "Allereerst is het essentieel dat je wordt erkend door een gekwalificeerde instructeur", zegt Jeroen. "Zij kunnen je een schrijven geven waarop staat dat je het geschikte niveau (Niveau 5 voor VDWS) hebt bereikt om zelfstandig en in staat te zijn om een kiteset te huren. Ten tweede, zelfs als je bent afgetekend door een instructeur, moet je je er zelf er klaar voor voelen.
+ Je moet alleen zelfstandig kitesurfen als je je er voor 100 procent klaar voor voelt. Zo niet, boek dan nog wat meer lessen, begeleiding of een opfriscursus.

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen waar je als beginnende kiter mee te maken krijgt?

Het opbouwen van je vertrouwen en het vertrouwen in je uitrusting is voor velen de eerste hindernis. Vastgebonden zijn aan een kite kan in het begin eng aanvoelen, maar een goede instructeur zal je helpen om je te ontspannen en je te laten zien hoe veilig de moderne kite gear is, mits je het goed gebruikt. Sommige mensen doen er lang over om het vertrouwen op te bouwen om aan de slag te gaan: "De grootste uitdaging voor sommigen is eigenlijk de sprong te wagen om zich in te schrijven voor hun eerste les", zegt Vincent.

Vertrouwen in je kitespullen!

Als beginner krijg je snel te maken met de kite in de lucht te houden en body-dragging door het water. Dat heb je snel onder de knie. De volledige controle van de vlieger in alle omstandigheden, opstaan op het board en aan de wind blijven duurt meestal langer en vergt wat meer oefening. Jeroen wijst naar een ander struikelblok: "Accepteren dat de windkracht en windrichtingen kunnen veranderen ten opzichte van de voorspellingen is voor sommigen een uitdaging. Sommige mensen worstelen met deze mate van onzekerheid, dus we besteden daar extra aandacht aan in onze lessen".

Welke kite moet je als beginner kopen?

Het is niet nodig om meteen iets te kopen, want wij zorgen voor de uitrusting. "Je hebt een beter idee over wat je kunt kopen nadat je de cursus hebt afgerond - de locatie waar je van plan bent om bijvoorbeeld te kiten, zal een verschil maken voor de kite grootte die je nodig hebt", adviseert Vincent. "En het kan zijn dat je een deel van je instapuitrusting ontgroeid bent als je te vroeg koopt. Beginners leren vaak met een zittrapeze, een grotere plank en een drijfhulp. Later zal je waarschijnlijk willen overstappen op een heuptrapeze, een kleiner board en een impactvest met minder drijfvermogen. "Maar er is altijd de mogelijkheid om de uitrusting gedeeltelijk om te ruilen of te verkopen wanneer je het bent ontgroeid. Vraag bij twijfel om meer info bij de mannen van Eurofuncenter. Zij helpen je graag aan de beste gear die bij jou past.

Veel kites daarintegen zijn geschikt voor alle niveaus. De meest voorkomende ontwerpen hebben een opblaasbare leading-edge (bolle voorkant) om de lijnen aan te bevestigen. Op beginnersniveau hoef je niet al te veel zorgen te maken over specialistische ontwerpen. Dit omdat de moderne kites meestal in de standaard 'boog'- of 'delta'-vorm verkrijgbaar zijn (beide zijn goed voor beginners). Andere soorten vliegers zijn C-kites (veel kracht en lift), hybrids (een kruising tussen een C-kite en een boog-vlieger), en folie vliegers (gebruikt voor hydrofoil kitesurfen).

Als je klaar bent om te kopen, gebruik dan de instructeur om je te helpen de kite en kiteboard te kiezen die het beste bij je past. Als je je niet kunt veroorloven een scala aan verschillende kite maten, moet je af en toe huren als de wind te sterk of te licht is voor je eigen vlieger(s).

Beginners kiteset lijst:

+ Kite - de grootte die je nodig hebt hangt af van de windsterkte. Wij adviseren altijd 7 - 9 - 12 meter
+ Bar en lijnen - de juiste maat/lengte om bij de kite te passen
+ Board - beginners beginnen vaak op de grotere afmetingen
+ Een zit- of heuptrapeze - de trapezes zijn gemakkelijker om op te leren.
+ Veiligheidsmes
+ Impact vest met drijfvermogen - kitesurfvesten hebben een opening voor de kitebar
+ Helm - een die speciaal ontworpen is voor kitesurfen. Alleen bij lessen noodzakelijk en zit bij het lesgeld inbegrepen. Daarna is het een vrijwillige keuze.
+ Wetsuit – in Nederland helaas broodnodig

Is het goed om tweedehands kitespullen te kopen?

Het kopen van een ouder board kan, maar nieuw is beter. Je weet tenslotte niet wat voor ellende je overneemt van een ander. Voor de kites, bars en lijnen adviseren wij altijd nieuw. Jeroen legt uit: "Nieuwe kitegear is altijd in ontwikkeling, vooral de kites. De uitrusting wordt elk jaar beter. Ga, indien mogelijk, voor de nieuwste gear die je je budget technisch kunt veroorloven. Bij Eurofuncenter adviseren we je graag over de mogelijkheden passend bij jouw budget.

Investeer in een goede kite

Als de zilvervloot binnen is gekomen, dan moet het grootste deel daarvan naar de best mogelijke kite en bar gaan. Pepijn: "Er zijn vaak uitstekende deals te sluiten op een kite van het vorige seizoen - nog steeds nieuw en met volledige garantie is dit een verstandige manier om te gaan," voegt Jeroen eraan toe. Eventueel een testkite met garantie is ook een optie.

Heb je een licentie nodig om zelfstandig te kitesurfen?

In het algemeen heb je geen licentie nodig, maar een WA-verzekering is wel aan te raden, voor het geval je iemand anders verwondt of tegen hun boot, auto of dure kitesurfset aanknalt!

Tot slot, tips voor de eerste kiteles?

"Probeer te ontspannen en voel de wind en de kite met gevoel, niet met brute kracht," zegt Jeroen. "Spanning, stress en haastig zijn, zal dat intuïtieve gevoel en elke vooruitgang blokkeren. Geduld is ook belangrijk: "Het leren kitesurfen is onderverdeeld in stappen - elk stapje is een belangrijk onderdeel van het voortgangsproces en moet geoefend worden.

Dus geduld is een schone zaak… eenmaal onder de knie dan ben je die periode snel vergeten en begint de stap in de mooie wereld van het kitesurfen.

Leer kitesurfen bij Brunotti Beachclub! Iedereen kan het, jong en oud, man en vrouw! Met de juiste begeleiding is succes gegarandeerd. Wij zijn aangesloten bij en geven kitesurflessen volgens het Duitse VDWS systeem, wat garant staat voor veiligheid en succes. Daarbij is de regio Oostvoorne de perfecte spot om te leren kitesurfen.

Leer veilig kitesurfen

Waarom kitesurf lessen bij onze kitesurfschool?

Wanneer je wilt gaan kitesurfen raden we je aan kitesurflessen te nemen bij een goede kitesurfschool. Ga nooit zelf aan de slag en koop nooit kitesurfmateriaal voordat je succesvol een kitesurfles gevolgd hebt! Dit zou tot gevaarlijke situaties kunnen leiden, voor jezelf en voor de omgeving. Wil je op een doordachte, veilige en snelle manier wil leren kiten ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn professionals met twee vaste locaties op de beste leerspots. Bij ons les in je kleine groepjes van max. 3 personen en krijg je ook de unieke vaargarantie. De lessen worden gegeven met de nieuwste materialen van Duotone Kiteboarding en Gaastra Kiteboarding.

De Brunotti Beachclub heeft goed opgeleide instructeurs die allemaal een VDWS certificaat op zak hebben. Alle instructeurs hebben ruime ervaring in het kitesurfen en vinden het leuk die ervaringen met jou te delen. Stap voor stap leer je hoe je controle krijgt over de kite. Voor je het weet ben jij je eerste meters aan het kitesurfen en heb je een juichende instructeur! Onze instructeurs doen het met passie.

Heb je al een account

Dan kun je hieronder inloggen of een account aanmaken

Hoe bereik je onze klantenservice

Bel ons

Kies 1 voor Zevenhuizen
en Oostvoorne een 3

0031852733311

E-Mailadres

Stuur je vraag per email.
Wij antwoorden binnen een dag.
Een beller is sneller ;-)

Email us

Social media

Wij zijn heel sociaal!

9Review LogoWij scoren een 9 op Kiyoh

Eurofuncenter

Strandweg 29 of Oostvoornse Meer 3
Zevenhuizen of Oostvoorne
Nederland Bekijk op Google Maps

NL8224.10.412.B01
24334262