Kite protectie

Pagina 1 van 2

 

Kite Protectie Impactvesten & waterhelmen

Impactvesten zijn er in verschillende maten en soorten en de grootste verschillen zitten hem in het aantal pads, of er een rits in zit om makkelijk aan te trekken en of je trapeze er onder of er overheen gaat. Deze speciale impactvesten zorgen dat de klap geabsorbeerd wordt door te werken met zachte pads die verwerkt zijn in het gehele vest. Vooral op de borst, rug, buik en ribben zitten deze pads.

Het materiaal waar ze van gemaakt zijn is bijna altijd neopreen en ze zitten altijd heel strak om je lichaam. Hierdoor wordt de klap het beste opgevangen. Echte drijfvesten zijn echter ook van andere materialen gemaakt, omdat deze minder strak om het lichaam zitten.

Als je een impactvest of een drijfvest gaat kopen let dan goed op dat je de juiste maat uitzoekt. Pas bij voorkeur een vest over hetgeen waar je deze het meest zal dragen. Draag je hem alleen in een warm land waar je alleen een lycra aan hebt, dan is een T-shirt prima, maar als je hem over je surfpak draagt dan zou je een surfpak aan kunnen trekken om de beste maat te vinden. Je kan het maar niet zeker genoeg weten toch?