Trainer kites van North Kiteboarding en Peter Lynn

Om te leren autorijden begin je ook niet in een Ferrari. Dus leren kiten doe je met een goede trainingskite of ook wel Powerkite genoemd. Eurofuncenter heeft de beste trainingkites van Peter Lynn en North Kiteboarding. Hiermee leer je het kiten snel.

Peter Lynn
4-Line Powerite Classic
€46,99
Peter Lynn
Hype
€89,99
Peter Lynn
Hype Complete
€109,95
Peter Lynn
Impulse Tr Complete
€189,99
Trainer kites van North Kiteboarding en Peter Lynn

Wil je stap voor stap leren kitesurfen, dan is het verstandig om op het strand te oefenen met een kleinere kite zoals een Trainer kite of Power kite. Je krijgt zo sneller de bewegingen en reacties van de kite onder de knie en doet ervaring op in het hanteren van grote vliegers. Daarnaast heb je bij het vliegeren met deze powerkites wat minder wind nodig om de kite de lucht in te krijgen, vanwege het relatief kleinere oppervlak.

Trainer kites zijn vaak voorzien van 3 of 4 lijnen waarmee je de kite stuurt en druk uitoefent. Vaak zijn deze vliegers met gebruik van een een controlbar erg eenvoudig te hanteren en erg stabiel in de lucht, zodat je je de kitesurf basis makkelijker eigen maakt. 

Trainer kites worden enkel gebruikt voor het vliegeren op land. Ben je klaar om het water op te gaan, kijk dan bij de kites.