Kitesurf trapezes van ION, Brunotti, Duotone en North Kiteboarding

Kitesurf trapezes moeten je voldoende controle geven over je kite tijdens het kiten. Comfort is dan ook van groot belang.

-33%
Brunotti RDP Defence Heup Trapeze Wind + Kite Groen
Brunotti RDP
Defence Heup Trapeze Wind + Kite Groen
€149,99 €99,99
-33%
Brunotti RDP Defence Heup Trapeze Wind + Kite Zwart
Brunotti RDP
Defence Heup Trapeze Wind + Kite Zwart
€149,99 €99,99
-25%
Brunotti RDP Frame Wind + Kitesurf Trapeze Blauw
Brunotti RDP
Frame Wind + Kitesurf Trapeze Blauw
€199,99 €149,99
Brunotti RDP
Frame Zit Trapeze Zwart
€139,99
-28%
Brunotti RDP Kite Heup Trapeze Xena Rood Zwart
Brunotti RDP
Kite Heup Trapeze Xena Rood Zwart
€179,99 €129,99
-22%
Brunotti RDP Kite Trapeze Smartshell Youri Zoon
Brunotti RDP
Kite Trapeze Smartshell Youri Zoon
€229,99 €179,99
Brunotti RDP
Nightbird Kite Heup Trapeze Zwart
€229,99
-41%
Brunotti RDP Smartshell (Wind+Kite)
Brunotti RDP
Smartshell (Wind+Kite)
€219,99 €129,95
Brunotti RDP
Smartshell Heup Trapeze Youri Zoon
€239,99
-27%
Brunotti RDP Smartshell Wind + Kitesurf Trapeze Paars
Brunotti RDP
Smartshell Wind + Kitesurf Trapeze Paars
€219,99 €159,99
-41%
Brunotti RDP Smartshell Wind + Kitesurf Trapeze Zwart Turqiose
Brunotti RDP
Smartshell Wind + Kitesurf Trapeze Zwart Turqiose
€219,99 €129,95
Brunotti RDP
Spreader Wave
€49,99
Cabrinha
Fireball Spreader - 2017
€119,00
Duotone Kiteboarding
Apex 7 Harness
€209,00
Kitesurf trapezes van ION, Brunotti, Duotone en North Kiteboarding

Kite trapeze kopen? Eurofun.nl heeft een uitgebreid assortiment kitesurf trapezes van twee merken: Brunotti en ION. Een kite trapeze is een heel belangrijk onderdeel van je kitesurf set. Kies voor een comfortabele kitesurf trapeze die je voldoende controle geeft over je kite tijdens het kiten. Een kite trapeze of kite harnas online kopen is heel eenvoudig. Kies allereerst voor een kite trapeze voor dames of heren. Vervolgens kies je voor een heup of zittrapeze voor het kitesurfen. De meeste kitesufers maken gebruik van een heup trapeze.

Een kite trapeze geeft je steun maar ook bewegingsvrijheid

Hetgeen wat jou verbind met je kite is je trapeze. Iets wat je niet mag onderschatten en zeker goed moet passen dus. Er zijn verschillende soorten kitetrapezes variërend van zit- of heuptrapezes maar ook de hoogte, comfort en hardheid verschilt per model. Kitesurfers die wat langer zijn kiezen vaak voor een kitetrapeze die iets hoger is waardoor je meer steun hebt, maar als je wat kleiner bent zal je merken dat een te hoge trapeze vervelend zit bij onder andere je ribben en oksel als deze omhoog schuift.

Juiste maat kite trapeze

Als je een trapeze past moet je ook zorgen dat de maat juist is. Houdt in de gaten dat de trapeze nog een klein beetje uitrekt als je hem gaat gebruiken en kijk uit dat je dus niet een té grote trapeze hebt. Te klein is ook niet prettig, want dan schuift de haak naar boven wanneer de kite boven je staat of als je een kitecrash maakt.

In de regel moet je aan beide kanten tussen de 5 en 10 centimeter over hebben om nog verder vast te snoeren en dit kan je meten over je t-shirt of trui, maar nog beter is over je surfpak. In de winkel hebben wij altijd een touw of een kitebar hangen waar je even aan kunt gaan hangen om te controleren of de trapeze overal goed aansluit. Zit de trapeze goed? Drukt de trapeze op bepaalde plekken? Check dit altijd goed voordat je uiteindelijk een keuze maakt. Bespaar nooit op een trapeze, meestal gaat het maar om een paar tientjes maar als de trapeze niet goed zit dan erger je jezelf daar iedere sessie opnieuw weer aan.

Zit trapeze of heup trapeze voor het kiten?

Er zit een groot verschil tussen zit- en heuptrapezes niet alleen qua vorm, maar ook in discipline verschillen deze trapezes behoorlijk. Beginnende kitesurfers kiezen sowieso eerder voor een zit trapeze omdat deze modellen als een soort broek aantrekt en daardoor de trapeze niet omhoog kruipt als bijvoorbeeld de kite recht boven je staat of een keer onderuit gaat. Ook veel ex windsurfers zullen een zit trapeze (als ze hier aan gewend zijn) fijner vinden dan een heup trapeze.

Vooral freeride kitesurfers zullen beide trapezes prima vinden, terwijl de jongere generatie en de freestylers bijna allemaal een heup trapeze verkiest. Dit komt omdat je met een zit trapeze minder rechtop kan staan en minder dus ook minder makkelijk hoogte kan lopen of aankanten voor een sprong.De haak zit ook wat lager en daardoor zullen sprongen wat meer in de zit houding is en het is wat moeilijker om new-school tricks te doen. Een heup trapeze zal ook voor wave kiters fijner zijn vanwege het makkelijk kunnen torderen van je bovenlichaam. Hierdoor kan je makkelijker golfrijden en je voelt je een stuk vrijer.

De nadelen van een heuptrapeze kunnen echter zijn dat je na een crash je trapeze weer terug op z'n plaats moet schuiven omdat deze omhoog is getrokken en onder de oksel zit. Een ander nadeel kan zijn dat de haak van de trapeze in je ribben drukt zodra je als beginnende kitesurfer je kite veel recht boven je hebt staan. Het is echter zo dat de merken zelf al verschillende handige aanpassingen hebben gedaan om deze nadelen weg te halen.