Kiteboards van Duotone, Cabrinha, North, Ga-Kiteboarding & Brunotti

Voor een nieuw kiteboard ben je bij Eurofuncenter aan het juiste adres. Onze adviseurs staan voor je klaar om samen met jou het beste kiteboard te kiezen. Niet altijd is de dikste de beste keuze namelijk. Wij leveren kiteboards van de topmerken.

Kiteboards van Duotone, Cabrinha, North, Ga-Kiteboarding & Brunotti

Naast een goede kite is een goed bij jou passend kiteboard van essentieel belang tijdens het kitesurfen. Dat gezegd hebbende zal je dus de nodige aandacht moeten besteden aan het vinden van het voor jou beste board. Om het je iets gemakkelijker te maken hebben we het opgesomd in een paar varianten zodat je wegwijs kan worden in het woud van aanbod. Als eerste ga je bepalen welk type board je nodig denkt te hebben. Er is keuze uit freeride boards, freestyle boards en wave kite boards. 

Freeride kiteboards

Deze kiteboards zijn gemaakt voor comfort. Doordat de tip en tail wat smaller zijn is het vaargedrag wat rustiger. Dat merk je vooral als de golfjes wat korter op elkaar zitten, ook wel choppie conditions genoemd. Met een freeride kiteboard kan je uiteindelijk wel verschrikkelijk hard gaan en hoog springen. Daardoor is die geschikt voor zowel startende als vergevorderde kitesurfers. 

Freestyle kiteboards

Freestylers zoeken een board wat meer pop geeft bij het springen. Dit krijg je door een rechter en stijver board te maken en wat voorzien is van channels. Dit zorgt voor extra grip in het water en daardoor beter afzetvermogen. Ze zijn lichter dan de Freeride kiteboards. Door de rechtere shape heeft het board ook meer grip in het water. 

Wave kiteboards

Een type board wat aan populariteit aan het toenemen is. Deze wordt zowel met straps als met strapless gevaren. Deze op golfsurfboards geinspireerde shapes zijn gemaakt om heerlijk te golfrijden, maar gaan ook lekker met bijvoorbeeld een downwinder. Springen met het board kan, maar door de lichte bouwwijze kan het board beschadigd raken. 

Afmeting van je kiteboard

De maat van je nieuwe kiteboard hangt van een aantal variabelen af. ten eerste van je vaardigheden als kiter. Kun je uit de voeten op een kiteboard. Dan heb je je gewicht. Je snapt dat je met 125 kilo niet op een 135 kiteboard gaat staan. Stelregel is dat een klein board sneller roteert en een groter board sneller planeert. Je ziet een toenemende trend dat de kiteboards wat groter worden ingezet. 

Tabel voor gewicht / lengte kiteboard

Gewicht kiter Lengte kiteboard
70 - 80 kg 130 - 136cm
80 - 95 kg 134 - 140cm
>95 kg >138cm

Gewicht kiteboard

Hoe minder gewicht er aan je voeten hangt hoe beter. Dus lichte kiteboards zijn wenselijk. Dat verschil is duidelijk voelbaar tijdens het kiten. Gelukkig zijn er weinig fabrikanten meer die nog zware kiteboards maken.

Stijfheid kiteboard

Soms is stijf heel lekker. Met kiteboards niet altijd. In de chop kan het als onplezierig worden ervaren en het stuiteren nodigt ook knieblessures uit.

Kite footstraps

De overbrenging van jouw input gaat via de footstraps. Deze zijn dus medebepalend voor de performance van je kiteboard. Belangrijk is dat je voet er naadloos in past zodat het board niet van je voeten af schiet. De straps moeten dus goed verstelbaar zijn, goede grip hebben en de boel dempen.  

Duotone Kiteboarding - Naish Kiteboarding - Brunotti Kiteboards - Cabrinha Kiteboards