KITESURF GEAR VAN BRUNOTTI, CABRINHA, DUOTONE, GAASTRA & NAISH

KITESURF GEAR VAN BRUNOTTI, CABRINHA, DUOTONE, GAASTRA & NAISH

Kitesurfen is de laatste jaren steeds populairder geworden en met een reden! Het spectaculaire kiteboarden staat garant voor veel plezier op het water en in de lucht. Bij Eurofuncenter vindt je een uitgebreid assortiment aan kites, kitesurfboards, barren en kitesurf trapezes van onder andere Duotone, Brunotti, Cabrinha, Gaastra, ION, Naish & North. Bij ons kun je ook terecht voor complete kitesurf-sets en tweedehands kites om tegen een scherpe prijs te kunnen kitesurfen.

Bijna iedereen weet tegenwoordig wel wat kitesurfen is. Kitesurfen, ook wel kiteboarden genoemd is een spectaculaire sport waarbij je door middel van een kite voorgetrokken wordt over het water terwijl je op een kiteboard staat. Bij deze sport kan je bijzonder hoge sprongen maken waarbij sprongen van makkelijk 10 meter of zelfs hoger gemaakt kunnen worden!
Kitesurfen is daarom ook niet zonder gevaar, en kitesurfles bij een erkende kitesurfschool voor je begint is 100% aan te raden. Ga dan ook nooit zonder les zelf proberen te kitesurfen, want ieder jaar gebeuren er ongelukken met onervaren kitesurfers, die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden.

Kitesurf kites en kiteboards

Je hebt bij het kitesurfen een kitesurfset nodig die bestaat uit een wetsuit, een trapeze/harnas, een kite (grootte verschilt per gewicht van de kiter en windsterkte), een kiteboard, een kitebar (stuurstok met lijnen van gemiddeld 25m lang), een kitepomp en een safety leash als deze niet bij de bar inbegrepen zit. Je kan nu het water op om een van de mooiste watersporten te beoefenen.

Kites variëren ook van grootte, je spreekt hier over vierkante meters en de meest gebruikte kiteset voor allround kiters in Nederland bestaat uit een set van 2 vliegers welke een afmeting hebben van 9m2 en 12m2. Tegenwoordig hebben kites een groot windbereik, maar je hebt als het van de planeten waait toch echt een kleinere kite nodig dan als er een lekkere bries staat. Vandaar dat je van tevoren moet bedenken met welke windsterkte het water op wil en hoe zwaar je bent, want dit speelt uiteraard ook een rol in het kiezen van de juiste kitemaat.

Er zijn kleine kites die beginnen bij 3,5m2 maar deze kites worden bijna niet gebruikt omdat ze heel zenuwachtig in omgang zijn en je daar met een gewicht van gemiddeld 70kg heel veel wind voor nodig hebt om fatsoenlijk mee te kunnen kitesurfen. Kies als kleinste kite met een gewicht van 70kg voor een 7m2 of een 6m2 dan kan je bijna altijd kiten met harde wind. Is je vlieger dan nog steeds te groot? Dan waait het waarschijnlijk dusdanig hard dat je ook met een kleine kite niet veilig het water op kan. De grootste kite die je tegenwoordig ziet zal ongeveer rond de 17m2 zijn, omdat merken tegenwoordig zoveel kennis hebben dat je met een 17m2 kan kiteboarden, ook als er bijna geen wind staat. Voorheen werden er ook kites geproduceerd van zelfs 22m2 maar je kan je voorstellen dat deze vliegers zo groot waren dat er bijna geen snelheid in het sturen zat. Gelukkig hebben de kites van tegenwoordig veel meer kracht per m2. Bij Eurofuncenter verkopen wij ook gebruikte kites en ex demo kites tegen scherpe prijzen.

Kiteboard aanschaffen

Vergeet ook niet af te wegen wat voor type kiteboard je het liefst wil gaan varen. Er zijn namelijk veel merken dus ook veel verschillende modellen. Wij bieden ieder jaar testmateriaal aan op onze filialen aan het strand waar je boards (maar ook kites) kan testen voordat je iets koopt. Als ervaren kitesurfer zoek je namelijk een bepaald type kiteboard met de juiste eigenschappen die goed aansluiten bij jouw wensen. Dan is testen een perfecte manier om erachter te komen of het board wat wij jou aanraden wel echt pas bij jouw wensen. Wat je uiteraard moet passen is een trapeze. Dit is de link tussen jou en je kite en moet soms enorme krachten kunnen doorstaan maar ook die krachten kunnen verdelen over jouw lichaam. Daarom moet je een trapeze passen voordat je deze koopt.

Testen van kites en kiteboards

Regelmatig staan onze mannen met testkites aan de waterkant zodat je naar hartelust het materiaal kan proberen. Wil je een kite testen voordat je hem aanschaft. Dat begrijpen wij helemaal en vaak is dat ook mogelijk. Je haalt de kite bij ons op en in de avond lever je je kite weer in.

Eurofuncenter levert onder andere: Naish Kites, Duotone Kiteboarding, Cabrinha Kites, Brunotti Kiteboards, Gaastra kites.

Naast het kiteaanbod heeft Eurofuncenter een kiteboardschool onder de naam Eurofuncenter Academy. Hier geven we les aan beginners en gevorderden. Standplaats is het autostrand, een van de veiligste kiteplekken van Nederland. Dus wil je leren kitesurfen, dan eerst naar Eurofuncenter.