SNEL & GRATIS VERZONDEN VANAF € 50,-*
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
SNEL & GRATIS VERZONDEN VANAF € 50,-*
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7

Duotone Windsurfing Windsurfzeil Super Star SLS

Duotone Windsurfing Windsurfzeil Super Star SLS
Productomschrijving

Duotone Windsurfing Super Star SLS

Sterk, licht, superieur! De SUPER_STAR SLS is ons eerste wavezeil dat de SLS-filosofie op een indrukwekkende manier vertegenwoordigt en inspireert tot technologische vooruitgang over de hele linie. Nooit eerder was een DUOTONE wavezeil zo licht met zo'n veerkracht en duurzaamheid!

GESTRIPT TOT HET UITERSTE
Gereduceerd tot de essentie, ultralicht en toch duurzaam: met de SUPER_STAR SLS vervullen we onze eigen droom van het ultieme, ultra-directe golfzeil met state-of-the-art technologie. Ongelooflijke handling aan de ene kant door een minimum aan onderdelen en gewicht, maar geen opoffering in duurzaamheid en levensduur en daarom hebben we het de onovertroffen DUOTONE 5 jaar garantie toegekend!
Met slechts 2,5 kg (maat 4.2) is de nieuwe SLS zo licht als een membraanconstructie, zonder de enorme nadelen op het vlak van duurzaamheid en "sponzigheid" profielstabiliteit. Om dit mogelijk te maken, hebben wij elk detail, hoe klein ook, geanalyseerd en talrijke optimalisaties ontwikkeld. Het simpelweg radicaal verminderen van de stof- en foliediktes - zoals meestal het geval is - was voor ons nooit een optie. In plaats daarvan hebben we de meest hoogwaardige, extreem veerkrachtige en duurzame materialen en vezels gezocht en ontwikkeld, die naast gewichtsbesparing ook voordelen bieden voor de zeilprestaties. Met de SLS introduceren we een nieuw sandwichmateriaal CarbonXPly, dat ondanks zijn lichtheid de trek- en belastingkrachten gerichter en over een groter oppervlak naar vooraf bepaalde punten leidt. Deze intelligente mix van carbon en het bekende XPly, in combinatie met de materiaaleigenschappen laat het zeil een zekere flexibiliteit maar geeft niet mee onder hoge druk en verdeelt deze perfect over beide zeillatten, vooral in de top.
De nieuw ontworpen mastkoker en de gewijzigde verstevigingen zorgen voor een verdere gewichtsvermindering. Op hoogbelaste plaatsen, waar vroeger meerdere lagen doek nodig waren, gebruiken we nu één enkele laag van zeer sterk, extreem weinig rekbaar materiaal met een vezelkern met hoge modulus. De nieuwe mastkoker uit één stuk is ook lichter dan vorige ontwerpen en overtuigt door een zeer dynamische reflex dankzij de ontbrekende naad aan de voorrand.
Last but not least werden zelfs de visuals meegenomen in de gewichtsbesparing, daarom elimineerde designer Kai Hopf alle overbodige grafische elementen. Het resultaat is dat de SLS al van verre laat zien hoe licht hij is, hoe hij zich tot het wezenlijke beperkt en hoe hij zich voor de volle honderd procent richt op maximale prestaties en een megahendement.

Een belangrijke opmerking:
DUOTONE is het enige zeilmerk dat twee verschillende wavezeilen aanbiedt: de SUPER_HERO met een centered-low diepgangspositie en de SUPER_STAR met een forward-up diepgangspositie. Beide zeilen hebben hun eigen karakter, rijden anders en brengen hun eigen gevoel over. Daarom moet je geen zeilen met verschillende diepgangsposities door elkaar in je quiver hebben, anders moet je er telkens aan wennen als je van zeil wisselt. Dit geldt overigens ook voor het mixen van DUOTONE zeilen met zeilen van andere merken. Welke zeilen wel of niet bij elkaar passen vind je hier. 

VARIO/FIX TOPVARIOVARIOVARIOVARIOFIXFIXFIXFIXFIX
BATTENS444444445
WEIGHT (KG) (+-2%)2.352.452.552.652.752.852.953.053.25
MAST TYPE (BEST/ALT.)PLATINUM / GOLD>SILVERPLATINUM / GOLD>SILVERPLATINUM / GOLD>SILVERPLATINUM / GOLD>SILVERPLATINUM / GOLD>SILVERPLATINUM / GOLD>SILVERPLATINUM / GOLD>SILVERPLATINUM / GOLD>SILVERPLATINUM / GOLD>SILVER
MAST GEO (BEST/ALT.)RDM/--RDM/--RDM/--RDM/--RDM/--RDM/--RDM/--RDM/--RDM/--
MAST LENGTH (BEST/ALT.)340/370370/400370/400370/400400/--400/--400/--430/--430/--
 

Productspecificaties

Artikelnummer
14220-1209
SKU
9010583044545
EAN
9010583044545

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Onlangs bekeken