Poc

Geen producten gevonden...
Poc

Over Poc

POC is een Zweeds bedrijf welke zich tot missie heeft gesteld om de beste beschermmings middelen te maken voor wintersporters en mountainbikers. Niet alleen om levens te redden, maar ook om bij ongevallen de na ongemakken tot een minimum te beperken. POC staat bekend om zijn minimalistische en cleane designs. Het product is tevens ook het canvas...

POC vond zijn oorsprong in 2005 en maakte zijn debuut tijdens de ISPO in Munchen. De benadering van veiligehid tijdens het sporten en de krachten die daarbij vrijkomen bij crashes en dergelijke kregen veel aandacht.

De ideeën, ontwerpen en technologien samen met het materiaalgebruik voor de helmen en beschermers zijn ontworpen in nauwe samenwerking met 's werelds beste experts op het gebied van hersenen en ruggegraat blessures.
In 2006 tijdens de 2006 winter olympische spelen in Turijn, maakt POC Sports zijn debuut in de hogere sport regionen. De US Alpine skier Julia Manusco won de gouden medaille tijdens de Giant Slalom. Foto's met haar POC helm en POC skibril gingen de wereld over en het merk was geboren. Sindsdien maakt POC protectie voor freeskiers, snowboarders en mountainbikers.

Dat POC een Nederlands tintje heeft vinden wij alleen maar leuk natuurlijk, want de POC Skibrillen zijn uitgevoerd met ZEISS lenzen. Dit geeft de bril een beter en helderder zicht.