GRATIS BEZORGING VANAF € 50,-•
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
GRATIS BEZORGING VANAF € 50,-•
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7
Filters

MERKEN

  MERKEN

  CATEGORIE:

  GESLACHT:

  MAAT:

  Flow Bindings

  Flow Snowboardbindingen Flow bindingen zijn sinds de start in 1996 massaal geëvolueerd. De wereldwijde lancering van de Flow Speed Entry binding in 1996 vormde een uitdaging voor de manier waar...

  Flow Snowboardbindingen

  Flow bindingen zijn sinds de start in 1996 massaal geëvolueerd. De wereldwijde lancering van de Flow Speed Entry binding in 1996 vormde een uitdaging voor de manier waarop de snowboardindustrie naar de constructie van de bindingen keek. Innovatie is een belangrijke factor geweest voor het succes van Flow binnen de snowboard wereld. De Speed Entry binding was de eerste stap om Flow te maken tot het snowboardbedrijf dat het nu is. De Speed Entry binding begon als een idee en werd gelanceerd in een complete productlijn. De nieuwe technologie sloeg meteen aan binnen de snowboard wereld en veranderde de manier waarop snowboarders in en uit hun binding stappen. Terugkijkend op het product dat destijds in 96 werd gelanceerd, kunnen we hier in het Eurofuncenter kantoor lachen. Maar Flow bindingen zijn echt geëvolueerd tot een gerespecteerd bindingsproduct en het comfort en de ondersteuning die je vandaag de dag krijgt van een Flow binding zal je doen glimlachen in plaats van lachen. Jaar na jaar blijven we Flow bindingen testen en elk jaar zijn er weer grote verbeteringen. De laatste jaren heeft Flow de dingen echt veranderd naar het betere toen ze de nieuwe Active Strap Technologie, ook wel bekend als N.A.S.T.Y., introduceerden.

  Flow Bindingen

  Het vastbinden in je bindingen kan soms tijdrovend en lastig zijn, vooral als je de avond ervoor veel kaas hebt gegeten en rode wijn hebt gedronken. Als je op de berg komt, wil je je gewoon vastbinden en zo snel mogelijk gaan. Flow heeft als doel dit proces te verbeteren en het makkelijker voor je te maken. Soms noemen we Flow bindingen een rockband. Of je houdt ervan of je houdt er niet zo van. Echter, hier bij Eurofuncenter hebben we een groot aantal klanten die niet zeker zijn van het product kunnen omzetten. Door simpelweg een binding uit de doos te trekken en de functies te laten zien en uit te leggen hoe het normaal gesproken werkt, veranderen mensen van gedachten en zienswijze over het product. 

  Er zijn een 3 kerntechnologieën die een Flow binding onderscheidt van de menigte.
  1. Reclining highback
  2. Power straps
  3. Power traingle

  Flow Binding reclining highback

  1. Reclining highback
  Wat Flow bindingen voor andere back entry bindingen echt scheidt, is hun liggende highback die helemaal naar beneden gaat naar een vlakke positie. Hierdoor kunnen je voeten snel en gemakkelijk in en uit de bindingen komen. De highback scharniert dan omhoog en vergrendelt op zijn plaats en je bent klaar om te gaan.

  2. Power straps
  De Power straps bedekken een groot deel van de middenvoet, waardoor de enkel en de teen samengesloten worden, wat zorgt voor een comfortabel en super rijgedrag. Lees meer over de verschillende soorten Powerstraps hieronder.

  Flow binding power triangle

  3. Power traingle
  De Power triangle is gemaakt voor het Flow-kabelsysteem. Het gaat van de highback naar de grondplaat en omhoog door de hielbeker. Dit zorgt voor een grote hoeveelheid krachtoverbrenging naar het board tijdens het rijden en zorgt voor een soepele, handige en makkelijke rit.

  Deze 3 core technolgieën vormen de ruggengraat van het Flow snowboardbinding systeem. Maar daar houdt het niet op, hieronder staan iets meer diepgaande beschrijvingen van functies waar Flow uitblinkt waardoor het de best verkopende liggende highback binding in The Board Basement wordt.

  Flow binding step in binding

  Baseplates
  Alle Flow bindingen zijn voorzien van Rockered Baseplates. Ze zijn ontworpen om energie direct op de plank over te brengen zonder verlies van efficiëntie. Door het minimale contact met het board kan het board op een natuurlijke manier buigen en kan het je kracht ook daarheen sturen waar het nodig is. Er zijn vier verschillende soorten baseplates binnen de Flow Snowboard bindingen. Deze 4 verschillende baseplates onderscheiden zich niet alleen in de prijs, maar ook in het vaardigheidsniveau van de rijder. De verschillende baseplates worden NX2, Fuse, H-Serie en Flite genoemd.

  FLOW NX2

  is een aluminium baseplate en is te vinden op de bovenzijde van de Flow bindingen. De NX2 Baseplate is zeer stijf en responsief. Hij is gemaakt voor een gemiddelde tot gevorderde rijder. Je krijgt veel krachtoverbrenging, tonnen energie, maar niet veel flex of geven. Deze baseplate is zeer stijf voor de rijder die de meeste respons wil. De NX2 Baseplate heeft ook EVA-voetbedden over de volle lengte met 2,5º helling voor een optimale pasvorm, ondersteuning en energieoverdracht. Een andere leuke eigenschap is de OC-Kush die gebabbel absorbeert, harde landingen dempt en heel goed werkt met de schommelende baseplate. Sommige NX2 bindingen zijn ook voorzien van OC-Kush teen- en hielimpact inserts voor extra demping en comfort.

  FLOW FUSE

  De Fuse is een composietmateriaal met een aluminium heelcup. Deze baseplate geeft je iets meer flex en beweging. De Fuse baseplate is iets veelzijdiger en is geschikt voor alle soorten van rijden, omdat het iets meer geeft dan de NX2-type baseplate. De Fuse baseplate heeft ook EVA-voetbedden over de volle lengte met 2,5º helling voor een optimale pasvorm, ondersteuning en energieoverdracht. Sommige Fuse-bindingen zijn ook voorzien van OC-Kush teen- en hielimpact inserts voor extra demping en comfort.
  H-Serie Composite PUM materiaal met veel meer flex erin met ingebouwde EVA pads in de teen- en hielsectie. De verhoogde flex maakt het goed voor freestyle rijden.

  FLOW Flite

  De Flite heeft ook een composiet PUM materiaal baseplate. Het is speelser en vergevingsgezinder. Je vindt er ook de gegoten EVA inserts. Ook hier weer een zeer lichte en flexibele baseplate voor elk rij-niveau dat op zoek is naar wat plezier.

  De Active Strap Technologie is te vinden op de high-end (NX2, Fuse en ISIS serie) Flow bindingen. Het is een zeer eenvoudig en logisch systeem dat je helpt de binding nog sneller in en uit te gaan. Wanneer je de highback opent/verlaagt, duwt een mechaniek de enkelband naar voren en naar boven, waardoor er een grote opening ontstaat, waar je heel gemakkelijk in je voet glijdt. Het systeem sluit ook als je de highback weer omhoog trekt. Dit is een unieke eigenschap die je alleen bij de Flow snowboardbindingen aantreft. Bij andere snowboardbindingen vind je soortgelijke bindsystemen, maar niet in dezelfde mate. Dus als je je highback naar een vlakke positie brengt, draait de enkelband om, zodat er een grote opening ontstaat, zoals bij een mond, zodat je gemakkelijk kunt instappen en als je de highback omhoog trekt, trekt de binding zich weer aan. SpeedEntry is nog nooit zo handig geweest zonder in te boeten aan de superieure prestaties, het comfort en de krachtoverbrenging waar Flow Bindings beroemd om zijn.

  Power straps
  Flow 3D-vormige PowerStrap voetbanden bedekken een groter gebied van je voet, vooral over het kritieke middenvoetgebied en ze verbinden de enkel- en teenbanden met elkaar. Dit resulteert in meer controle over je snowboard en een betere energieoverdracht in je bochten, terwijl de druk wordt verdeeld over een groter gebied van je snowboardschoen zodat je deze straps niet zo strak hoeft aan te trekken dat je je bloedsomloop afsnijdt en koude en verkrampte voeten krijgt. Niemand houdt van koude voeten op de piste. Flow PowerStraps en de verstelgespen zijn ook ontworpen om naadloos samen te werken met de SpeedEntry highback. Je hoeft deze voetbanden maar één keer aan te passen aan je laars, dan sluit je de ratels op hun plaats en kun je direct genieten van het gemak waarmee je in en uit je bindingen komt door de highback. Dit betekent dat je de bindingen aan het begin van het seizoen kunt instellen en er vervolgens het hele seizoen mee kunt rijden door alleen de liggende highback te gebruiken om in en uit te stappen. Je hoeft je gespen niet aan te spannen in de kou en met de nieuwe en verbeterde LSR-ratchets kun je onderweg nog eenvoudig aanpassingen maken. Als je in een lastige situatie komt waarbij het moeilijk is om de highback achterover te leunen, kun je de bindingen ook weer ongedaan maken zoals bij een traditionele tweebandband. Er zijn 3 soorten Power straps binnen het Flow Binding assortiment; Fusion, Hybrid en Exo pasvorm.

  Fusion
  De Flow Fusion power strap is een eendelige band die je enkel en tenen samenhoudt en een groot deel van je middenvoet bedekt. De Fusion PowerStrap is een 3D-gegoten stuk dat een beetje stijf is om je voet op zijn plaats te houden en je veel krachtoverbrenging geeft. De Fusion PowerStrap is ook gewatteerd om je extra comfort te geven. Je kunt de Fusion power strap gebruiken om de binding binnen te gaan door je highback (die vanaf de rug naar binnen komt) achterover te laten leunen of als een conventioneel tweebandensysteem, door van de zijkant naar binnen te gaan. Als u de voorkeur geeft aan een iets stijvere en meer ondersteunende band, is een Flow-binding met de Fusion Power-band de beste optie voor u.

  Hybride band
  De Hybrid band is vrij nieuw in het Flow bindingen assortiment. Het was voor het eerst te zien op de 2012/13 Bindingen. Sindsdien zijn er enkele verbeteringen aangebracht aan de band. De Flow Hybrid Strap heeft de vorm van een Z. Er is iets minder materiaal over je middenvoet in vergelijking met de Fusion strap en het materiaal is ook iets meer uitgespreid. Je hebt een groot stuk over je middenvoet en dan een teenband die je laars vasthoudt en je hiel terug in de binding duwt. De Hybrid band is iets losser dan de Fusion band om je wat meer beweging te geven voor de rijder die dat gevoel leuk vindt. Ook hier kan deze band gebruikt worden als de originele liggende highback of als een tweeband.


  Pro's:
  - Snelle, gemakkelijke toegang
  - Snel aan te trekken; gewoon de hoge rug optillen en wegwezen.
  - Verdeel de druk gelijkmatig over de bovenkant van de voet.

  Nadelen:
  - Moeilijk om op te stappen wanneer er een opeenhoping van sneeuw of ijs op de basisplaat ligt.
  - Zeer moeilijk om op te gaan in diepe poeder
  - Moeilijk om snel aanpassingen onderweg te maken.

  De Flow Bindings collectie:

  Flow Fuse Fusion

  De Flow Fuse Fusion is een mid-flex binding die perfect is om het park in te gaan of creatief te zijn op elk terrein. Het geïnjecteerde nylon basisontwerp, in combinatie met een asymmetrische hiback uit één stuk, geeft je meer zijwaartse bewegingsvrijheid dan carbon of aluminium varianten. Dit maakt het makkelijker om in presses te leunen, je kicker tricks te tweaken of gewoon een lossere, minder robotachtige stijl in je turns op het hardpack te brengen. Dankzij de Power-Triangle die gevormd wordt door de staalkabel met hoge treksterkte tussen baseplate en hiback, is er nog steeds veel respons van teen tot wiel als je zin hebt om het gaspedaal in te trappen.

  Flow NX2 Fusion

  Krachtige rijders die een stijve binding voor elk terrein willen, hoeven niet verder te zoeken dan de bekroonde Flow NX2 Fusion. Deze binding is gebouwd op hetzelfde bomvrije aluminium chassis als het vlaggenschip, de NX2-CX, maar heeft een iets minder agressieve, met glas gevulde nylon ModBack, die je kunt aanpassen voor een perfecte pasvorm. Het biedt ook een beetje meer freestyle tweakability voor shredders die op zoek zijn naar het park. De Fusion straps van de NX2 zorgen voor een geweldige locked-down foot-hold die je één keer kunt instellen en vergeten. Ze zijn gemaakt van geëxpandeerd EVA om comfort en duurzaamheid voorop te stellen.

  Flow Mayon Fusion

  Gebaseerd op de populaire Fenix voor heren, biedt de Flow Mayon Fusion een vrouwspecifieke pasvorm en dezelfde hoogwaardige prestaties. De baseplate van glasgevuld nylon en de asymmetrische hiback zijn licht maar sterk, met een ergonomisch ontwerp dat perfect aansluit bij de vorm van je boots. De flex van de bindingen is mid-soft en reageert van kant tot kant, maar geeft genoeg mee zodat je rails kunt pressen, kunt boteren op hardpack en over het algemeen jezelf kunt uitdrukken zonder dat stijve, opgesloten gevoel dat je krijgt met superstijve bindingen. De ExoFrame Fusion PowerStrap beslaat een groter deel van je voet dan klassieke systemen met twee straps, waardoor je geen last hebt van vervelende drukpunten en kramp.

  Filter
  1 product

  Overige categorieën in MERKEN

  Flow Bindings

  Flow Snowboardbindingen

  Flow bindingen zijn sinds de start in 1996 massaal geëvolueerd. De wereldwijde lancering van de Flow Speed Entry binding in 1996 vormde een uitdaging voor de manier waarop de snowboardindustrie naar de constructie van de bindingen keek. Innovatie is een belangrijke factor geweest voor het succes van Flow binnen de snowboard wereld. De Speed Entry binding was de eerste stap om Flow te maken tot het snowboardbedrijf dat het nu is. De Speed Entry binding begon als een idee en werd gelanceerd in een complete productlijn. De nieuwe technologie sloeg meteen aan binnen de snowboard wereld en veranderde de manier waarop snowboarders in en uit hun binding stappen. Terugkijkend op het product dat destijds in 96 werd gelanceerd, kunnen we hier in het Eurofuncenter kantoor lachen. Maar Flow bindingen zijn echt geëvolueerd tot een gerespecteerd bindingsproduct en het comfort en de ondersteuning die je vandaag de dag krijgt van een Flow binding zal je doen glimlachen in plaats van lachen. Jaar na jaar blijven we Flow bindingen testen en elk jaar zijn er weer grote verbeteringen. De laatste jaren heeft Flow de dingen echt veranderd naar het betere toen ze de nieuwe Active Strap Technologie, ook wel bekend als N.A.S.T.Y., introduceerden.

  Flow Bindingen

  Het vastbinden in je bindingen kan soms tijdrovend en lastig zijn, vooral als je de avond ervoor veel kaas hebt gegeten en rode wijn hebt gedronken. Als je op de berg komt, wil je je gewoon vastbinden en zo snel mogelijk gaan. Flow heeft als doel dit proces te verbeteren en het makkelijker voor je te maken. Soms noemen we Flow bindingen een rockband. Of je houdt ervan of je houdt er niet zo van. Echter, hier bij Eurofuncenter hebben we een groot aantal klanten die niet zeker zijn van het product kunnen omzetten. Door simpelweg een binding uit de doos te trekken en de functies te laten zien en uit te leggen hoe het normaal gesproken werkt, veranderen mensen van gedachten en zienswijze over het product. 

  Er zijn een 3 kerntechnologieën die een Flow binding onderscheidt van de menigte.
  1. Reclining highback
  2. Power straps
  3. Power traingle

  Flow Binding reclining highback

  1. Reclining highback
  Wat Flow bindingen voor andere back entry bindingen echt scheidt, is hun liggende highback die helemaal naar beneden gaat naar een vlakke positie. Hierdoor kunnen je voeten snel en gemakkelijk in en uit de bindingen komen. De highback scharniert dan omhoog en vergrendelt op zijn plaats en je bent klaar om te gaan.

  2. Power straps
  De Power straps bedekken een groot deel van de middenvoet, waardoor de enkel en de teen samengesloten worden, wat zorgt voor een comfortabel en super rijgedrag. Lees meer over de verschillende soorten Powerstraps hieronder.

  Flow binding power triangle

  3. Power traingle
  De Power triangle is gemaakt voor het Flow-kabelsysteem. Het gaat van de highback naar de grondplaat en omhoog door de hielbeker. Dit zorgt voor een grote hoeveelheid krachtoverbrenging naar het board tijdens het rijden en zorgt voor een soepele, handige en makkelijke rit.

  Deze 3 core technolgieën vormen de ruggengraat van het Flow snowboardbinding systeem. Maar daar houdt het niet op, hieronder staan iets meer diepgaande beschrijvingen van functies waar Flow uitblinkt waardoor het de best verkopende liggende highback binding in The Board Basement wordt.

  Flow binding step in binding

  Baseplates
  Alle Flow bindingen zijn voorzien van Rockered Baseplates. Ze zijn ontworpen om energie direct op de plank over te brengen zonder verlies van efficiëntie. Door het minimale contact met het board kan het board op een natuurlijke manier buigen en kan het je kracht ook daarheen sturen waar het nodig is. Er zijn vier verschillende soorten baseplates binnen de Flow Snowboard bindingen. Deze 4 verschillende baseplates onderscheiden zich niet alleen in de prijs, maar ook in het vaardigheidsniveau van de rijder. De verschillende baseplates worden NX2, Fuse, H-Serie en Flite genoemd.

  FLOW NX2

  is een aluminium baseplate en is te vinden op de bovenzijde van de Flow bindingen. De NX2 Baseplate is zeer stijf en responsief. Hij is gemaakt voor een gemiddelde tot gevorderde rijder. Je krijgt veel krachtoverbrenging, tonnen energie, maar niet veel flex of geven. Deze baseplate is zeer stijf voor de rijder die de meeste respons wil. De NX2 Baseplate heeft ook EVA-voetbedden over de volle lengte met 2,5º helling voor een optimale pasvorm, ondersteuning en energieoverdracht. Een andere leuke eigenschap is de OC-Kush die gebabbel absorbeert, harde landingen dempt en heel goed werkt met de schommelende baseplate. Sommige NX2 bindingen zijn ook voorzien van OC-Kush teen- en hielimpact inserts voor extra demping en comfort.

  FLOW FUSE

  De Fuse is een composietmateriaal met een aluminium heelcup. Deze baseplate geeft je iets meer flex en beweging. De Fuse baseplate is iets veelzijdiger en is geschikt voor alle soorten van rijden, omdat het iets meer geeft dan de NX2-type baseplate. De Fuse baseplate heeft ook EVA-voetbedden over de volle lengte met 2,5º helling voor een optimale pasvorm, ondersteuning en energieoverdracht. Sommige Fuse-bindingen zijn ook voorzien van OC-Kush teen- en hielimpact inserts voor extra demping en comfort.
  H-Serie Composite PUM materiaal met veel meer flex erin met ingebouwde EVA pads in de teen- en hielsectie. De verhoogde flex maakt het goed voor freestyle rijden.

  FLOW Flite

  De Flite heeft ook een composiet PUM materiaal baseplate. Het is speelser en vergevingsgezinder. Je vindt er ook de gegoten EVA inserts. Ook hier weer een zeer lichte en flexibele baseplate voor elk rij-niveau dat op zoek is naar wat plezier.

  De Active Strap Technologie is te vinden op de high-end (NX2, Fuse en ISIS serie) Flow bindingen. Het is een zeer eenvoudig en logisch systeem dat je helpt de binding nog sneller in en uit te gaan. Wanneer je de highback opent/verlaagt, duwt een mechaniek de enkelband naar voren en naar boven, waardoor er een grote opening ontstaat, waar je heel gemakkelijk in je voet glijdt. Het systeem sluit ook als je de highback weer omhoog trekt. Dit is een unieke eigenschap die je alleen bij de Flow snowboardbindingen aantreft. Bij andere snowboardbindingen vind je soortgelijke bindsystemen, maar niet in dezelfde mate. Dus als je je highback naar een vlakke positie brengt, draait de enkelband om, zodat er een grote opening ontstaat, zoals bij een mond, zodat je gemakkelijk kunt instappen en als je de highback omhoog trekt, trekt de binding zich weer aan. SpeedEntry is nog nooit zo handig geweest zonder in te boeten aan de superieure prestaties, het comfort en de krachtoverbrenging waar Flow Bindings beroemd om zijn.

  Power straps
  Flow 3D-vormige PowerStrap voetbanden bedekken een groter gebied van je voet, vooral over het kritieke middenvoetgebied en ze verbinden de enkel- en teenbanden met elkaar. Dit resulteert in meer controle over je snowboard en een betere energieoverdracht in je bochten, terwijl de druk wordt verdeeld over een groter gebied van je snowboardschoen zodat je deze straps niet zo strak hoeft aan te trekken dat je je bloedsomloop afsnijdt en koude en verkrampte voeten krijgt. Niemand houdt van koude voeten op de piste. Flow PowerStraps en de verstelgespen zijn ook ontworpen om naadloos samen te werken met de SpeedEntry highback. Je hoeft deze voetbanden maar één keer aan te passen aan je laars, dan sluit je de ratels op hun plaats en kun je direct genieten van het gemak waarmee je in en uit je bindingen komt door de highback. Dit betekent dat je de bindingen aan het begin van het seizoen kunt instellen en er vervolgens het hele seizoen mee kunt rijden door alleen de liggende highback te gebruiken om in en uit te stappen. Je hoeft je gespen niet aan te spannen in de kou en met de nieuwe en verbeterde LSR-ratchets kun je onderweg nog eenvoudig aanpassingen maken. Als je in een lastige situatie komt waarbij het moeilijk is om de highback achterover te leunen, kun je de bindingen ook weer ongedaan maken zoals bij een traditionele tweebandband. Er zijn 3 soorten Power straps binnen het Flow Binding assortiment; Fusion, Hybrid en Exo pasvorm.

  Fusion
  De Flow Fusion power strap is een eendelige band die je enkel en tenen samenhoudt en een groot deel van je middenvoet bedekt. De Fusion PowerStrap is een 3D-gegoten stuk dat een beetje stijf is om je voet op zijn plaats te houden en je veel krachtoverbrenging geeft. De Fusion PowerStrap is ook gewatteerd om je extra comfort te geven. Je kunt de Fusion power strap gebruiken om de binding binnen te gaan door je highback (die vanaf de rug naar binnen komt) achterover te laten leunen of als een conventioneel tweebandensysteem, door van de zijkant naar binnen te gaan. Als u de voorkeur geeft aan een iets stijvere en meer ondersteunende band, is een Flow-binding met de Fusion Power-band de beste optie voor u.

  Hybride band
  De Hybrid band is vrij nieuw in het Flow bindingen assortiment. Het was voor het eerst te zien op de 2012/13 Bindingen. Sindsdien zijn er enkele verbeteringen aangebracht aan de band. De Flow Hybrid Strap heeft de vorm van een Z. Er is iets minder materiaal over je middenvoet in vergelijking met de Fusion strap en het materiaal is ook iets meer uitgespreid. Je hebt een groot stuk over je middenvoet en dan een teenband die je laars vasthoudt en je hiel terug in de binding duwt. De Hybrid band is iets losser dan de Fusion band om je wat meer beweging te geven voor de rijder die dat gevoel leuk vindt. Ook hier kan deze band gebruikt worden als de originele liggende highback of als een tweeband.


  Pro's:
  - Snelle, gemakkelijke toegang
  - Snel aan te trekken; gewoon de hoge rug optillen en wegwezen.
  - Verdeel de druk gelijkmatig over de bovenkant van de voet.

  Nadelen:
  - Moeilijk om op te stappen wanneer er een opeenhoping van sneeuw of ijs op de basisplaat ligt.
  - Zeer moeilijk om op te gaan in diepe poeder
  - Moeilijk om snel aanpassingen onderweg te maken.

  De Flow Bindings collectie:

  Flow Fuse Fusion

  De Flow Fuse Fusion is een mid-flex binding die perfect is om het park in te gaan of creatief te zijn op elk terrein. Het geïnjecteerde nylon basisontwerp, in combinatie met een asymmetrische hiback uit één stuk, geeft je meer zijwaartse bewegingsvrijheid dan carbon of aluminium varianten. Dit maakt het makkelijker om in presses te leunen, je kicker tricks te tweaken of gewoon een lossere, minder robotachtige stijl in je turns op het hardpack te brengen. Dankzij de Power-Triangle die gevormd wordt door de staalkabel met hoge treksterkte tussen baseplate en hiback, is er nog steeds veel respons van teen tot wiel als je zin hebt om het gaspedaal in te trappen.

  Flow NX2 Fusion

  Krachtige rijders die een stijve binding voor elk terrein willen, hoeven niet verder te zoeken dan de bekroonde Flow NX2 Fusion. Deze binding is gebouwd op hetzelfde bomvrije aluminium chassis als het vlaggenschip, de NX2-CX, maar heeft een iets minder agressieve, met glas gevulde nylon ModBack, die je kunt aanpassen voor een perfecte pasvorm. Het biedt ook een beetje meer freestyle tweakability voor shredders die op zoek zijn naar het park. De Fusion straps van de NX2 zorgen voor een geweldige locked-down foot-hold die je één keer kunt instellen en vergeten. Ze zijn gemaakt van geëxpandeerd EVA om comfort en duurzaamheid voorop te stellen.

  Flow Mayon Fusion

  Gebaseerd op de populaire Fenix voor heren, biedt de Flow Mayon Fusion een vrouwspecifieke pasvorm en dezelfde hoogwaardige prestaties. De baseplate van glasgevuld nylon en de asymmetrische hiback zijn licht maar sterk, met een ergonomisch ontwerp dat perfect aansluit bij de vorm van je boots. De flex van de bindingen is mid-soft en reageert van kant tot kant, maar geeft genoeg mee zodat je rails kunt pressen, kunt boteren op hardpack en over het algemeen jezelf kunt uitdrukken zonder dat stijve, opgesloten gevoel dat je krijgt met superstijve bindingen. De ExoFrame Fusion PowerStrap beslaat een groter deel van je voet dan klassieke systemen met twee straps, waardoor je geen last hebt van vervelende drukpunten en kramp.

  Flow Bindings