0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
GRATIS BEZORGING VANAF € 50,-•
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7
Filters

MERKEN

  MERKEN

  CATEGORIE:

  VOOR:

  KENMERK:

  MAAT:

  • Toon meer
  • Toon minder

  KLEUR:

  • Toon meer
  • Toon minder

  Burton

  Burton Snowboards Dit 100% Snowboardmerk hebben wij al vanaf dag 1 in ons assortiment. Wijzelf begonnen in de tijd met de Burton Elite en de Safari. Voor die periode al vooruitstrevend en voor...

  Burton Snowboards

  Dit 100% Snowboardmerk hebben wij al vanaf dag 1 in ons assortiment. Wijzelf begonnen in de tijd met de Burton Elite en de Safari. Voor die periode al vooruitstrevend en voorloper op de concurrentie. Burton Snowboards loopt al jaren voorop in de ontwikkeling van het snowboarden. Het merk is opgericht in 1977 door Jake Burton Carpenter. Daarmee is het een van de oudste merken in de snowboardscene. Veel van de hedendaagse ontwikkelingen komen uit de koker van Burton Snowboards en is daarom ook nog steeds de keuze van vele snowboarders over de gehele wereld. Tegenwoordig heeft Burton Snowboards niet alleen maar snowboards, maar ook een hele lijn met snowboardkleding, snowboardschoenen en snowboardbindingen. 

  Burton Snowboards maakt snowboards voor elk type snowboarder. Of je nu een verstokte freestyler bent of een piste cruzer... wat voor board je ook wilt, Burton Snowboards heeft het. Talloze types zijn de revue al gepasseerd, maar sommige boards blijven terugkomen in de collectie. Wel zorgt Burton Snowboards ervoor dat elke jaar de boards weer een stukje zijn verbeterd of zijn geüpgraded met nieuwe technologiën. Voor zowel de heren, dames en kids zijn er speciale snowboard-lijnen ontwikkeld welke zicht specifiek richten op de gebruiker. Welk Burton Snowboard je ook kiest, Burton levert een mix van ervaring en technologie.


  Burton Snowboards heeft een rijke historie

  Van studie kwam weinig tijdens de jeugd van Jake Burton Carpenter. De in 1954 geboren Amerikaan is van jongs af aan al gefascineerd door de skisport. In zijn jeugd was er alleen skiën. Dus wanneer Jake voor zijn verjaardag een Snurfer (klein board met een touwtje) krijgt, opent er een nieuwe wereld voor hem. Ondertussen is er een surfer genaamd Dimitrije Milovich welke dezelfde Snurfer uitontwikkeld naar een volwaardig snowboard, de Winterstick. Ook Jake ziet er heil in om een beter product te maken dan de Snurfer. Dat Jake Burton meer marketing skills heeft dan Dimitrije Milovich, zorgt ervoor dat Burton nu bekend staat als de uitvinder van de snowboardsport. Die eer moet gegeven worden aan Dimitrije Milovich. Maar dat geheel terzijde.

  Burton Snowboards startte in een kleine garage in Vermont. De Burton Backhill was het eerste model welke onder de vlag van Burton Snowboards werd verkocht. Het board had een rubberen strap en een touwtje. Het eerste jaar verkocht Jake 300 boards. het jaar erop waren het er duizend. Om de sport te laten groeien moesten gebieden snowboarders toelaten. Mister Burton ging zich naast produceren van snowboards, zich ook inzetten voor het toelaten van snowboarders in wintersportgebieden. In 1982 is Suicide Six in Vermont het eerste gebied wat snowboarders toelaat. Daarna volgde al snel veel andere gebieden en vandaag de dag zijn snowboarders niet meer weg te denken uit het piste beeld. 

  Sinds zijn garagedagen volgen de innovaties zich snel achter elkaar op. Meer boards worden aan de collecties toegevoegd en fabrieken worden geopend in Vermont, Europa en Japan om de groeiende vraag wereldwijd te beantwoorden. De innovaties van Burton zijn een patentboek vol, maar bijvoorbeeld de twintip, vaste insert patronen, de channel, specifieke opbouw van de houten kern, bindingen met oneindig veel afstel mogelijkheden en de cap strap zijn slechts enkele voorbeelden.

  Het is dan ook niet zo raar dat veel bekende rijders uit de koker van Burton Snowboards komen. Namen als Craig Kelly, Jeff Brushie, Terje Haakonsen en Shaun White zijn allemaal snowboarders welke met Burton samen hebben gewerkt om de producten naar een hoger niveau te krijgen. Zo is en blijft Burton Snowboards constant in beweging op zoek naar de ultieme manieren om de beste snowboardproducten te maken. In 2012 is een nieuwe research en development centre geopend in Vermont vernoemd naar Craig Kelly. Hier zorgen cutting edge machines dat ideeen vanaf papier snel realiteit kunnen worden door bijvoorbeeld gebruik te maken van high end 3D printers welke direct bruikbare prototypes kan produceren.

  Wat is er nieuw deze winter bij Burton Snowboards en wat hebben ze weer bedacht in Vermont. Vaak wordt gedacht dat er geen ontwikkeling meer is in snowboardland. Hieronder sommen we op wat Burton dit jaar in hun boards heeft gestopt. De termen zullen je om de oren vliegen en we zullen proberen het zo simpel mogelijk uit te leggen.

  De belangrijkste ontwikkeling zie je in het profiel van de snowboards. Daar zullen in de toekomst de meeste ontwikkelingen in gaan plaatsvinden. Een nieuwe technologie is de Squeezebox van Burton. Kort gezegd kom het er op neer dat het board in profielhoogte varieert over de lengte van het board. De bedoeling is om het board zachter onder de voeten te laten voelen en stijver in de neus en de tail. Dit resulteert in een board wat beter reageert op jouw input en een beter flex verloop laat zien in een bocht. Het wordt onderscheiden in drie verschillende varianten.


  Burton Snowboards Technologie

  Squeezebox High
  Bij deze variant zit de kracht van het board in de neus en de staart van het board. Dit resulteert in een board met pittig rijgedrag. Veel POP (rebound van het board) en response op je input. Deze variant zit ingebouwd in de Burton CustomX, Feelgood en de Feelgood Flying V

  Squeezebox (normaal)
  Hier is de variatie in hoogte minder dan in de High variant. Hierdoor zijn de boards vergefelijker, stabieler en daardoor beter onder controle te houden. De normale Squeezebox zit in onder andere deze boards. Flight Attendant, Custom, Custom FlyingV, Barracuda, Trick Pony, Process, Easy Livin, Custom Twin, Deja Vu, Lip-Stick.

  Squeezebox Low
  Dit is de meest vergevende variant van het systeem en wordt voornamelijk gebruikt in de entry level boards van Burton. Het maakt de boards vergevelijker en daarom uitermate geschikt voor de lerende snowboarder. Onder andere in de Blunt, Name Dropper en Social. Kijk ook naar het filmpje hieronder.

  Off Axis
  Speciaal voor pure twin snowboards waar de rijder met zijn hielzijde aan één kant van het board staat is e OffAxis shape ontwikkeld. Als het ware lopen de flex patronen onder de voeten diagonaal in de richting van de stand van de voet. Dus als je duck stance rijd 15/15 dan moet je bedenken dat de verdikkingen in die richting meelopen. Snap je hem. Kijk maar even naar het plaatje, dan wordt het duidelijk. Het resulteert in ieder geval in een natuurlijker verloop van het flexpatroon wat uitmond in meer grip en connectie met het board tijdens sprongen en landingen. Zit in de Burton Custom Flying V, Custom Twin, Process Off Axis en Name dropper.

  Green
  Dont destroy what you came to enjoy is een gevleugelde uitspraak. Ook Burton gaat mee in de trend om groener te produceren. Voor de Family Tree line wordt gebruik gemaakt van FSC gekeurd houten kernen. Naast deze ontwikkeling wordt in de fabrieken veel materiaal gerecycled of bijvoorbeeld verbrand om het pand te verwarmen.

  Pure Pop Camber
  Een evolutie in de traditionele camber shape. De Pure Pop heeft vlakke zones in het profiel net aan de buitenzijde van je voetpositie. Hierdoor krijgt het board meer pop en wordt de meestal als stijf aangevoelde camber wat speelser. Dus de voordelen van een camber gecombineerd met de voordelen van een rocker board.

  Off-Axis Frostbite Edges
  Zit al een tijdje in de Burton Snowboards, maar wel het vermelden waard. Frostbite edges zien er onder een vergrootglas zo uit dat het net lijkt of er bij de bindingen bobbel uitsteekt. Deze "bobbel" zorgt voor grip op harde sneeuw en of ijzige condities.

  SuperFly II Core, DragonFly Core, Super Fly core, Fly Core
  Hier wordt gesproken over de houten kern van het board. Een houten kern bij Burton is opgebouwd uit verschillende varianten aan hout. Daarin zitten ook nog de EGD wat zoveel betekend dat er hout dwars is geplaatst in de kern om de druk van de bindingen beter om te zetten in kracht op het board. De Dragon Fly Core bestaat uit 500 houtonderdelen. Dit resulteert in gewichtsbesparing, meer sterkte en een betere respons. Deze kern zit ingebouwd in de custom x.

  Flex
  Burton snowboards gebruikt twee shape soorten. De pure twin en de directionele shape. De twin wordt gebruikt als je achteruit net zo hard wilt gaan als vooruit. Is ook meer voor Freestyle of all mountain freestyle geschikt. Directioneel is vaak progressief directioneel, wat zoveel betekend dat de flex stijfheid toeneemt naar achteren toe. Dit resulteert in een board met veel grip, een neus die boven blijft in de poeder en een board wat goed zal carven op de piste.


  Burton Snowboards en bindingen kopen!

  In onze winkel in Zevenhuizen kan je de collecties van Burton Snowboards bekijken en of voelen. Vraag gerust om advies bij de aanschaf van een product. Online bestellen kan natuurlijk ook. Burton Snowboards en andere producten boven de 50 euro worden gratis verstuurd in Nederland en België. 

   

  Filter
  97 producten

  Overige categorieën in MERKEN

  Burton

  Burton Snowboards

  Dit 100% Snowboardmerk hebben wij al vanaf dag 1 in ons assortiment. Wijzelf begonnen in de tijd met de Burton Elite en de Safari. Voor die periode al vooruitstrevend en voorloper op de concurrentie. Burton Snowboards loopt al jaren voorop in de ontwikkeling van het snowboarden. Het merk is opgericht in 1977 door Jake Burton Carpenter. Daarmee is het een van de oudste merken in de snowboardscene. Veel van de hedendaagse ontwikkelingen komen uit de koker van Burton Snowboards en is daarom ook nog steeds de keuze van vele snowboarders over de gehele wereld. Tegenwoordig heeft Burton Snowboards niet alleen maar snowboards, maar ook een hele lijn met snowboardkleding, snowboardschoenen en snowboardbindingen. 

  Burton Snowboards maakt snowboards voor elk type snowboarder. Of je nu een verstokte freestyler bent of een piste cruzer... wat voor board je ook wilt, Burton Snowboards heeft het. Talloze types zijn de revue al gepasseerd, maar sommige boards blijven terugkomen in de collectie. Wel zorgt Burton Snowboards ervoor dat elke jaar de boards weer een stukje zijn verbeterd of zijn geüpgraded met nieuwe technologiën. Voor zowel de heren, dames en kids zijn er speciale snowboard-lijnen ontwikkeld welke zicht specifiek richten op de gebruiker. Welk Burton Snowboard je ook kiest, Burton levert een mix van ervaring en technologie.


  Burton Snowboards heeft een rijke historie

  Van studie kwam weinig tijdens de jeugd van Jake Burton Carpenter. De in 1954 geboren Amerikaan is van jongs af aan al gefascineerd door de skisport. In zijn jeugd was er alleen skiën. Dus wanneer Jake voor zijn verjaardag een Snurfer (klein board met een touwtje) krijgt, opent er een nieuwe wereld voor hem. Ondertussen is er een surfer genaamd Dimitrije Milovich welke dezelfde Snurfer uitontwikkeld naar een volwaardig snowboard, de Winterstick. Ook Jake ziet er heil in om een beter product te maken dan de Snurfer. Dat Jake Burton meer marketing skills heeft dan Dimitrije Milovich, zorgt ervoor dat Burton nu bekend staat als de uitvinder van de snowboardsport. Die eer moet gegeven worden aan Dimitrije Milovich. Maar dat geheel terzijde.

  Burton Snowboards startte in een kleine garage in Vermont. De Burton Backhill was het eerste model welke onder de vlag van Burton Snowboards werd verkocht. Het board had een rubberen strap en een touwtje. Het eerste jaar verkocht Jake 300 boards. het jaar erop waren het er duizend. Om de sport te laten groeien moesten gebieden snowboarders toelaten. Mister Burton ging zich naast produceren van snowboards, zich ook inzetten voor het toelaten van snowboarders in wintersportgebieden. In 1982 is Suicide Six in Vermont het eerste gebied wat snowboarders toelaat. Daarna volgde al snel veel andere gebieden en vandaag de dag zijn snowboarders niet meer weg te denken uit het piste beeld. 

  Sinds zijn garagedagen volgen de innovaties zich snel achter elkaar op. Meer boards worden aan de collecties toegevoegd en fabrieken worden geopend in Vermont, Europa en Japan om de groeiende vraag wereldwijd te beantwoorden. De innovaties van Burton zijn een patentboek vol, maar bijvoorbeeld de twintip, vaste insert patronen, de channel, specifieke opbouw van de houten kern, bindingen met oneindig veel afstel mogelijkheden en de cap strap zijn slechts enkele voorbeelden.

  Het is dan ook niet zo raar dat veel bekende rijders uit de koker van Burton Snowboards komen. Namen als Craig Kelly, Jeff Brushie, Terje Haakonsen en Shaun White zijn allemaal snowboarders welke met Burton samen hebben gewerkt om de producten naar een hoger niveau te krijgen. Zo is en blijft Burton Snowboards constant in beweging op zoek naar de ultieme manieren om de beste snowboardproducten te maken. In 2012 is een nieuwe research en development centre geopend in Vermont vernoemd naar Craig Kelly. Hier zorgen cutting edge machines dat ideeen vanaf papier snel realiteit kunnen worden door bijvoorbeeld gebruik te maken van high end 3D printers welke direct bruikbare prototypes kan produceren.

  Wat is er nieuw deze winter bij Burton Snowboards en wat hebben ze weer bedacht in Vermont. Vaak wordt gedacht dat er geen ontwikkeling meer is in snowboardland. Hieronder sommen we op wat Burton dit jaar in hun boards heeft gestopt. De termen zullen je om de oren vliegen en we zullen proberen het zo simpel mogelijk uit te leggen.

  De belangrijkste ontwikkeling zie je in het profiel van de snowboards. Daar zullen in de toekomst de meeste ontwikkelingen in gaan plaatsvinden. Een nieuwe technologie is de Squeezebox van Burton. Kort gezegd kom het er op neer dat het board in profielhoogte varieert over de lengte van het board. De bedoeling is om het board zachter onder de voeten te laten voelen en stijver in de neus en de tail. Dit resulteert in een board wat beter reageert op jouw input en een beter flex verloop laat zien in een bocht. Het wordt onderscheiden in drie verschillende varianten.


  Burton Snowboards Technologie

  Squeezebox High
  Bij deze variant zit de kracht van het board in de neus en de staart van het board. Dit resulteert in een board met pittig rijgedrag. Veel POP (rebound van het board) en response op je input. Deze variant zit ingebouwd in de Burton CustomX, Feelgood en de Feelgood Flying V

  Squeezebox (normaal)
  Hier is de variatie in hoogte minder dan in de High variant. Hierdoor zijn de boards vergefelijker, stabieler en daardoor beter onder controle te houden. De normale Squeezebox zit in onder andere deze boards. Flight Attendant, Custom, Custom FlyingV, Barracuda, Trick Pony, Process, Easy Livin, Custom Twin, Deja Vu, Lip-Stick.

  Squeezebox Low
  Dit is de meest vergevende variant van het systeem en wordt voornamelijk gebruikt in de entry level boards van Burton. Het maakt de boards vergevelijker en daarom uitermate geschikt voor de lerende snowboarder. Onder andere in de Blunt, Name Dropper en Social. Kijk ook naar het filmpje hieronder.

  Off Axis
  Speciaal voor pure twin snowboards waar de rijder met zijn hielzijde aan één kant van het board staat is e OffAxis shape ontwikkeld. Als het ware lopen de flex patronen onder de voeten diagonaal in de richting van de stand van de voet. Dus als je duck stance rijd 15/15 dan moet je bedenken dat de verdikkingen in die richting meelopen. Snap je hem. Kijk maar even naar het plaatje, dan wordt het duidelijk. Het resulteert in ieder geval in een natuurlijker verloop van het flexpatroon wat uitmond in meer grip en connectie met het board tijdens sprongen en landingen. Zit in de Burton Custom Flying V, Custom Twin, Process Off Axis en Name dropper.

  Green
  Dont destroy what you came to enjoy is een gevleugelde uitspraak. Ook Burton gaat mee in de trend om groener te produceren. Voor de Family Tree line wordt gebruik gemaakt van FSC gekeurd houten kernen. Naast deze ontwikkeling wordt in de fabrieken veel materiaal gerecycled of bijvoorbeeld verbrand om het pand te verwarmen.

  Pure Pop Camber
  Een evolutie in de traditionele camber shape. De Pure Pop heeft vlakke zones in het profiel net aan de buitenzijde van je voetpositie. Hierdoor krijgt het board meer pop en wordt de meestal als stijf aangevoelde camber wat speelser. Dus de voordelen van een camber gecombineerd met de voordelen van een rocker board.

  Off-Axis Frostbite Edges
  Zit al een tijdje in de Burton Snowboards, maar wel het vermelden waard. Frostbite edges zien er onder een vergrootglas zo uit dat het net lijkt of er bij de bindingen bobbel uitsteekt. Deze "bobbel" zorgt voor grip op harde sneeuw en of ijzige condities.

  SuperFly II Core, DragonFly Core, Super Fly core, Fly Core
  Hier wordt gesproken over de houten kern van het board. Een houten kern bij Burton is opgebouwd uit verschillende varianten aan hout. Daarin zitten ook nog de EGD wat zoveel betekend dat er hout dwars is geplaatst in de kern om de druk van de bindingen beter om te zetten in kracht op het board. De Dragon Fly Core bestaat uit 500 houtonderdelen. Dit resulteert in gewichtsbesparing, meer sterkte en een betere respons. Deze kern zit ingebouwd in de custom x.

  Flex
  Burton snowboards gebruikt twee shape soorten. De pure twin en de directionele shape. De twin wordt gebruikt als je achteruit net zo hard wilt gaan als vooruit. Is ook meer voor Freestyle of all mountain freestyle geschikt. Directioneel is vaak progressief directioneel, wat zoveel betekend dat de flex stijfheid toeneemt naar achteren toe. Dit resulteert in een board met veel grip, een neus die boven blijft in de poeder en een board wat goed zal carven op de piste.


  Burton Snowboards en bindingen kopen!

  In onze winkel in Zevenhuizen kan je de collecties van Burton Snowboards bekijken en of voelen. Vraag gerust om advies bij de aanschaf van een product. Online bestellen kan natuurlijk ook. Burton Snowboards en andere producten boven de 50 euro worden gratis verstuurd in Nederland en België. 

   

  Burton