Arbor

Geen producten gevonden...
Arbor

Arbor Snowboards


Arbor Snowboards is in 1995 opgericht en The Arbor Collective is sinds het begin een groeiende coöperatie van ontwerpers, kunstenaars en vrienden, wiens gezamenlijke doel het is om boards en kleding te maken van de best mogelijke materialen. Sinds dag een kent Arbor goede tijden zonder al te veel mankementen. Arbor is er in geslaagd om vooruitstrevende ontwerpen, old skool vakmanschap en een serieuze inzet voor het mileu met elkaar te combineren. Dankzij deze combinatie slaagt Arbor erin om ontzettend vette kleding, skateboards en snowboards op de markt te brengen.
Arbor Snowboards:

Arbor lanceerde hun merk in '95 met snowboards. Ze waren vastbesloten om producten te gaan bouwen door middel van duurzame materialen, zoals hout en bamboo. Het doel was om de rijervaring, verbeterde prestaties en de kunst te benadrukken die het Arbor verhaal versterken. De missie van Arbor zal altijd zijn om de kwalitatief hoogst mogelijke handgemaakte snowboards te produceren en om hopelijk ook mensen te inspireren om de planeet te beschermen.


Skateboards:
In '98 starte Arbor de skateboard divisie. Jarenlang bouwde ze oude snowboards om tot skateboards om de heuvels te bedwingen als er weinig sneeuw of surf was. Ze reden de boards op vreemde tijdstippen en hebben er heel wat mensen mee laten schrikken. Dit heeft gezorgd voor een grote range aan shapes voor alle soorten skate disciplines. Zoals je zal verwacht van Arbor komen de materialen, vormgeving, kunst en design samen in dezelfde traditie als bij de snowboards. Arbor skateboards - handmade, quality woodcraft.
Kleding:
Arbor's missie is om een hoog functioneel gehalte, relevantie en stijl te creëren in de meest verantwoorde manier mogelijk. Daartoe heeft Arbor een kledinglijn toegevoegd die bij hun vibe en boards past. Een deel van de kleding maakt gebruik van constructies, zoals bamboo en biologisch katoen, dit komt de prestaties, comfort en verantwoording ten goede. Dankzij de kleding kan Arbor ook hun inspanningen laten zien die zij voor de bescherming en herstel van bossen in Hawaï leveren. It’s in the name Arbor.


Returning Roots:
Sinds dag één doneert The Arbor Collective aan groepen die bossen beschermen en herstellen. Dit programma wordt “Returning Roots” genoemd. Arbor doneert vooral aan het behoud van de Koa bossen in Hawaii, dit geeft ze de kans om terug te geven aan de planeet, de mensen en de plek die ons surfen, snowboarden en skateboarden heeft gegeven. De inheemse Hawaiianen hebben het surfen circa 1000 jaar geleden uitgevonden, op boards gemaakt van Koa hout. De sporten die we vandaag de dag met veel liefde uitvoeren hangen samen aan dit erfgoed. The Hawaiian Legacy Reforestation Initiative is de belangrijkste “Returning Roots” partner. Deze groep plant niet alleen bomen, maar ze herbouwen complete bossen vanaf scratch. Sinds vandaag hebben ze meer dan 300.000 Koa bomen geplant, op 800 acres van het voormalige bosgebied. The Hawaiian Legacy Reforestation Initiative helpt Arbor om bossen te beschermen, terwijl Arbor een belangrijke balans vindt in het gebruik van duurzame materialen.