Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Aanvragen
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Maak een account aan bij Eurofuncenter
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
02 Jan 2017

Burton Step On Binding

Burton Step On Snowboardbinding

Ondanks dat de winter nog een beetje op zich laat wachten in de alpenlanden, zijn de fabrikanten al weer druk bezig met het laten zien van de nieuwe producten voor 2017/2018. Een opvallende verschijning is de Burton Step On binding.

Burton Step On Close Up

Is de Burton Step On de nieuwe gamechanger

De geruchten gingen al een tijdje dat Burton met iets dergelijks bezig was, maar nu mogen we het product aanschouwen. Tijdens de US Open vorig jaar waren de bindingen al te aanschouwen, maar pas toen Terje Haakonsen liet zien wat je ermee kon doen geloofde de pers pas wat de competentie van deze binding is. Je moet weten dat Terje niet zomaar zijn naam of reputatie aan een product hangt. Tijdens de Riksgransen bancked slalom verscheen Terje met een paar step ons aan de start. Hij versloeg het gehele veld om daarna twee dikke methods eruit te gooien. Terje reed dus als Terje en dan snap je dat het materiaal goed is. 

Burton Step on - step in


Wat maakt de Burton Step On Bijzonder

Dus wat maakt de Burton Step on dan zo bijzonder boven de clicker, device, switch en zelfs de Burton S1 welke werdt uitgebracht in de negentiger jaren. Vier jaar geleden verzamelde Jake Burton zijn beste designers bij elkaar om zijn plan tot uitvoering te kunnen brengen. Deze club kregen budget, resources en de tijd om een nieuw binding concept te bedenken. De Burton Step On is daarvan het resultaat. Het meest opvallende aan de Step On is het drie punten contact. Aan de neuskant van de schoenen zitten twee haken en in de hak van de schoen zit ook een haak. De instap beweging is precies andersom dan met ski's, dus eerst de hak en dan de neus vastklikken. 

Burton Step on Action

Extra features Burton Step On Binding

Een van de noviteiten is hielfixatie punt in de bijbehorende schoenen. Je kan begrijpen dat de drukverdeling op een dergelijke constructie heel anders ligt dan op traditionele bindingen en schoenen. 
Eenmaal in de binding zorgen een aantal duidelijk hoorbare clicks dat de schoen op zijn plek zit en je klaar bent voor de afdaling. Zo hoef je nooit te twijfelen of je wel vastzit aan je board. Het losmaken doe je met een handel aan de zijkant van de binding, dus je moet helaas nog wel bukken om je binding los te maken.
Burton claimt dat het 30 sconden scheelt met aantrekken van je board, zowel staand als zittend. De binding laat zich zeer gemakkelijk aantrekken. Je bent tenslotte op vakantie, dus stress wil je niet ;-) 

De Burton step on lijkt op het ontbreken van straps na precies op een normale binding. Highbacks en baseplate inclusief. De binding is geschikt voor een channel, 3D en 4x4 systeem dus op elk type board en merk toe te passen. 

De Burton Step On bindingen zijn nog niet bij ons verkrijgbaar omdat Burton eerst shops heeft gekozen met ook een testmogelijkheid. Maar we hebben wel een hele mooie collectie snowboardbindingen voor je. Wil je meer producten zien van Burton zoals snowboards en bindingen dan moet je even op de links klikken.