SNEL & GRATIS VERZONDEN VANAF € 50,-*
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
SNEL & GRATIS VERZONDEN VANAF € 50,-*
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7

North Kiteboarding wordt Duotone

In wat misschien wel het best bewaarde geheim in kiteboarden was, of het ergste, afhankelijk van de manier waarop je het bekijkt, lanceert Boards and More, het bedrijf dat je North Kiteboarding heeft gebracht, een totaal nieuw merk, Duotone. Sinds eind april circuleerde er geruchten, maar dit gaat veel verder terug dan dat. Er zijn vragen gesteld en tot nu toe hebben Boards and More geweigerd commentaar te leveren op geruchten of forums over de hele wereld.

Maar wat we allemaal willen weten is wat er gaat gebeuren met een aantal van de meest populaire kites in de industrie, de Vegas, Rebel, Neo en de Dice? Hoe zit het met de riders, wat gebeurt er met Aaron, Matchu, Airton en de rest van de crew? Hoe zit het met het team in München en de ontwerpers zoals Sky Solbach, Ralf Grösel en Ken Winner? Alles wat het North heeft gemaakt tot wat het was, wat gaat er gebeuren?

Kortom, voor mensen met een korte aandachtsspanne:
Het is waar: Boards & More neemt afscheid van North Kiteboarding en lanceert in de zomer zijn eigen merk Duotone.

Tot nu toe draaiden er de laatste weken en maanden veel geruchten rond. Klopt het dat Boards & More een nieuw merk op de kite markt brengt?
Ja, dat is waar. Op 1 augustus 2018 lanceren we het nieuwe merk Duotone.

Wat is er gebeurd als u North Kiteboarding na 18 jaar opgeeft?
Boards & More en North Sails Group America, eigendom van Oakley Capital, hebben enigszins verschillende visies op de toekomst van het merk. Dit is wat ons bij Boards & More motiveerde om met ons eigen merk te komen. We hebben een aantal spannende ideeën voor de toekomst en zijn klaar om deze volledig uit te gaan rollen onder de naam Duotone.

Zal North Kiteboarding nog bestaan hierna?
Dat kan ik niet zeggen. Wij, als Boards & More, zullen het merk North Kiteboarding na een overgangsperiode niet meer runnen.

Dus je geeft North Kiteboarding op. Wat betekent dit voor klanten? Bijvoorbeeld, als een klant in het voorjaar een nieuwe North Kite kocht?
Dat is allemaal geregeld. Wij, dat wil zeggen Boards & More, werken samen met Eurofuncenter waar de klant zijn kite heeft gekocht en zullen onze samenwerking met de dealer voortzetten. Wij garanderen onvoorwaardelijk garantieclaims binnen wettelijke termijnen. Nog beter, als de klant zich heeft aangemeld voor ons garantie-uitbreidingsprogramma, ontvangt hij zes maanden extra bovenop de oorspronkelijke garantieperiode. Daarnaast blijven we ook daarbuiten accommoderend. Als Boards & More hebben we de reputatie betrouwbaar te zijn en zullen we de service en garantie op elk van de producten die we verkopen blijven honoreren. En natuurlijk willen we als Boards & More ook ons nieuwe merk Duotone op de markt brengen. We doen er alles aan om onze bestaande klanten tevreden te stellen.

"North Kiteboarding wordt Duotone Kiteboarding!"

Is het met de nieuwe merknaam gewoon een kwestie van uw bestaande producten opnieuw etiketteren en ze nu verkopen onder de naam Duotone?
We blijven onze producten ontwikkelen onder het nieuwe merk, dat is zeker. Alle engineering, het ontwerp van de kites, de gehele kennis - dat is alle kennis die Boards & More door de jaren heen heeft opgedaan. Onze medewerkers hebben alle producten ontwikkeld, alle patenten zijn van ons en alle productnamen zijn eigendom van Boards & More.

Zo hebben we bijvoorbeeld de Rebel en de Neo gemaakt zodat er toch een Rebel en een Neo beschikbaar blijven onder Duotone, die qua vluchtkarakteristieken en positionering identiek zullen zijn aan de Rebel of de Neo uit het verleden. We zullen ook onze bewezen productie setup te handhaven om ervoor te zorgen dat we dezelfde superieure kwaliteit te leveren aan onze klanten.

Dus volgend jaar kunnen klanten nog steeds een Click Bar, Entity binding, Twintips met het track systeem of een Neo kite kopen?
Ja, dat kunnen ze doen. Klanten krijgen alles wat ze kennen en zelfs een beetje extra.

Blijven al uw designers, team riders en internationale distributeurs bij u?
We hebben de vraag van tevoren aan iedereen gesteld: Ken Winner, Ralf Grösel, Sky Solbach, alle ploegrijders en iedereen is aan boord. Al onze ontwikkelaars en het interne team hebben voor de komende jaren getekend en zijn verheugd om dit tot leven te zien komen. Aanvankelijk dachten veel medewerkers dat het een grap was - dat we niet zomaar een geheel nieuw merk konden creëren. Nu we het echter doen, is het duidelijk dat er veel nieuwe mogelijkheden opduiken en dat onze medewerkers, vooral veel van de jongere teamleden, meer dan ooit gemotiveerd zijn om hun stempel erop te drukken.

Waar staat het nieuwe merk Duotone voor?
Duotone staat voor authenticiteit voor zowel in het kiteboarden als in het windsurfen. We zullen producten van hoge kwaliteit blijven aanbieden voor alle disciplines en zullen ons verder ontwikkelen als leiders in technologie voor de sporten waar we van houden.

Zijn er Duotone producten voor kiteboarden, windsurfen, surfen of zelfs wakeboarden?
Dat is mogelijk. Onze huidige focus ligt echter op kiteboarden en windsurfen. Concreet betekent dit dat we de foilsector verder zullen verkennen. De belangrijkste trend van foil surfen, dat wil zeggen in groundswell en golfsurf foil, is zeer spannend.

Over welke nieuwe vrijheden bent u vooral enthousiast bij uw eigen Duotone merk?
Soms kan een verandering je echt inspireren. Het merk Duotone is van ons; we kunnen het naar eigen inzicht vormgeven. We positioneren Duotone daar waar het volgens ons het beste past en waar het misschien wel cool is voor onze klanten. We hebben geen verbinding meer met zeilen. Waar je vandaan komt en waar je voor staat, is de nieuwe visie van het merk. We kunnen Duotone ook op nieuwe gebieden ontwikkelen, zoals foil of kleding, als we dat willen. Of als we surfplanken op de markt willen brengen, dan kunnen we dat ook. Nu is het aan ons wat we willen nastreven.

Zal de introductie van Duotone gevolgen hebben voor de andere merken van de Groep, te weten ION, Fanatic en Arrows?
Nee, helemaal niet.

U bent eigenaar van het merk ION waarvan de ION Club is afgeleid. Waarom heet het nieuwe merk ION Kiteboarding niet?
Dit is iets waarover we intern uitgebreid hebben gesproken. We zijn echter tot de conclusie gekomen dat het vanuit het oogpunt van merkpositionering beter is om ION als onafhankelijk merk te houden; zelfs Cabrinha-kiters of Slingshot-fans kunnen zich met ION identificeren en deze producten kopen. Ons uitgangspunt bij de oprichting van ION was om geen hardwaren onder deze naam aan te bieden. In plaats daarvan wilden we een neutraal merk bouwen, dat gespecialiseerd is in accessoires - als aanvulling op onze en andere hardwaremerken. Daarom past ION niet perfect bij ons oorspronkelijke idee om een nieuw vliegermerk te creëren.

Duotone is geen nieuwe naam. Al in de jaren negentig was er een snowboardmerk van Boards & More met deze naam. Waarom trekt u deze naam weer uit de lade?
Op sommige forums werd er heftig gedebatteerd over de naam Duotone. We vinden het erg spannend omdat het een zeer emotionele naam is met veel betekenissen en interpretaties. In de afgelopen twee jaar hebben onze Kites dit "duotone" effect gehad op hun kleurenschema; zo zijn we erop gestuit. Toen we op zoek waren naar een naam voor het nieuwe merk, kozen we Duotone als interne projectnaam.

Hoe langer we ermee werkten, hoe meer we ons realiseerden dat deze naam perfect bij het nieuwe merk paste. Bovendien was deze naam al wereldwijd geregistreerd door Boards & More. En we vonden de dubbele betekenis van de naam Duotone leuk: Wind en water vormen samen een betere eenheid, net als lichtheid en stabiliteit. Deze wisselwerking tussen twee factoren duikt steeds weer op bij de creatie van producten.

En het feit dat de naam werd geassocieerd met snowboards uit de jaren negentig - stoort dat je?
Nee, de jaren negentig was lang geleden en nog belangrijker: Duotone was toen een zeer cool merk, van hoge kwaliteit en zijn tijd ver vooruit. Daarom hebben we weinig bedenkingen.

Zou u deze nieuwe onderneming voor u omschrijven als meer een last of een bevrijding?
Ik zou zeggen dat dit een enorme kans is. We brengen iets nieuws op tafel, iets wat niemand anders doet. Dat gevoel van optimisme krijg ik weer. Het is een uitdaging - maar heel spannend, creatief gezien. Ik zou het zo willen zeggen: Als je een grote golf als Jaws wilt rijden en geen respect wilt tonen voor de uitdaging of consequentie, dan is dat waarschijnlijk geen positief resultaat. Een zekere mate van respect is nodig, dus we hebben hard gewerkt om een grondig actieplan te ontwikkelen en de nieuwe mogelijkheden te verwelkomen.

Hoe bent u van plan het nieuwe merk Duotone wereldwijd bekend te maken?
Kitesurfen is een zeer hechte gemeenschap. Wereldwijd zijn er misschien wel een half miljoen kiters. Het gerucht is al bekend dat het nieuwe merk Duotone op het punt staat gelanceerd te worden. Maar natuurlijk zijn we ook van plan om vanaf het begin een grondige marketingcampagne te starten om ervoor te zorgen dat de lancering van het merk een groot succes wordt, wat ook grotendeels ten goede zal komen aan onze verkooppartners. Daarnaast heeft Boards & More waarschijnlijk het beste internationale distributiesysteem in het wind/water segment. Dat zullen we gebruiken om het merk te verspreiden.

Verwacht u dat met de lancering van Duotone de prijs van tweedehands North Kiteboardkites zal dalen?
Ik betwijfel het. Want een Rebel is altijd een Rebel en een Neo is altijd een Neo. De klant weet wat hij wil. Mijn ervaring is dat het specifieke model, de productnaam, belangrijker is dan het merk. De beste garantie voor een goede doorverkoopwaarde is een bescheiden hoeveelheid close-outproducten aan het einde van het seizoen.

Wanneer komen de nieuwe Duotone Kites en boards op de markt?
Het merk Duotone wordt officieel gelanceerd op 1 augustus. Voorheen werden de marktintroducties van de Vegas, Rebel, Dice en Neo Kites gespreid van augustus tot oktober. Dit jaar zijn de Duotone Vegas, de Duotone Rebel, de Duotone Dice, Duotone Neo, Duotone Evo en de Duotone Vegas in augustus in de winkel verkrijgbaar. Op dat moment is ook ons volledige assortiment Twintips en Surfboards onder het merk Duotone beschikbaar. In februari 2019 volgt dan de tweede product push.

Onze gehele Duotone Windsurf collectie vindt je op de bij Duotone Windsurfing

Onze gehele Duotone Kiteboard collectie vindt je op de bij Duotone Kiteboarding

Meer info over de nieuwe DUOTONE kites en kiteboards ga je vinden onder de nieuwe website http://www.duotonesports.com

Origineel bericht via: www.iksurfmag.com

Fotocredit: Craig Kolesky