SNEL & GRATIS VERZONDEN VANAF € 50,-*
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
SNEL & GRATIS VERZONDEN VANAF € 50,-*
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7

Nooit meer een beslagen skibril!

Beslagen skibril tijdens het skiën en snowboarden?

Niks irritanter dan een beslagen lens in je skibril. Dit geeft je een beetje het gevoel dat je auto rijd met een beslagen voorruit. Naast vervelend kan het ook zorgen voor ongewenste resultaten op de piste. Gewoon omdat je niets ziet. Het beslaan van de lens is zeker een zaak voor mensen die met een bril onder hun skibril de helling afgaan. Vaak beslaat de bril én de lens van de skibril. Dubbel pech dus...

Om dit tegen te gaan moeten we eerst de oorzaak weten. Omdat we actief bezig zijn genereren we warmte. Normaliter zorgt de kou op de piste ervoor dat alles goed in evenwicht blijft. De kou zorgt voor een afkoeling van de buitenkant van de lens, jouw gezicht zorgt ervoor dat de binnenkant van je skibril lekker warm blijft. Niks aan de hand dus....

Maar het kan ook wel eens zijn dat het buiten je skibril net zo warm is of warmer is dan aan de binnenkant. Dan bestaat de kans dat je bril beslaat aan de binnenkant. Vaak gebeurt het ook wanneer je in de gondel weer naar boven staat wanneer je je skibril op je hoofd hebt staan.

Er zijn een paar oplossingen voor een beslagen lens van je skibril

- Schoonpoetsen 
Je kan je skibril schoonpoetsen met een zacht zakdoekje. De ervaring leert dat hard toiletpapier niet werkt (wat hangt in een gemiddeld winsport oord). De reden. De kans op krassen aan de binnenkant van je skibril is dan heel erg groot. Ons advies is om het vocht in ieder geval te deppen en daarna met het bijgeleverde microdoekje de lens op te poetsen. Dus altijd een papieren zakdoekje of zacht toiletpapier mee!

Het microdoekje gebruiken om het vocht weg te halen gaat niet werken. Vaak trek je hiermee strepen in je lens. Het doekje is bedoeld om de lens op te poetsen om zo de vette vingers en dergelijke weg te halen. Niet om vocht te verwijderen.

- Bril met verwarmde lens
Het principe is niet nieuw. Sommige merken werkte met een ventilator op hun bril of met verwarmingselementen. Tegenwoordig met het verfijnen van de techniek is het mogelijk om door een gelijkstroom door een lens heen te sturen deze te verwarmen en zo het beslaan tegen te gaan of op te laten lossen. Geen gepoetst en geen gedoe. Met een simpele druk op de knop verwarm je de lens en deze is binnen 2 minuten ontwasemd. Werkt goud en we hebben al verschillende positieve berichten over dit principe gehad. Onder andere Oakley heeft het in zijn brillen toegepast.