SNEL & GRATIS VERZONDEN VANAF € 50,-*
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
SNEL & GRATIS VERZONDEN VANAF € 50,-*
TOT 30 DAGEN RUILEN OF RETOURNEREN
WINKELS IN OOSTVOORNE, ZEVENHUIZEN & WEBSHOP 24/7

Coronaproof op wintersport

10 TIPS VOOR CORONAPROOF OP WINTERSPORT

De winter is er… sneeuw is gevallen, maar alles staat op oranje… bummer. Maar uiteindelijk zullen de gebieden open gaan. Zeker de Alpenlanden is het een te belangrijke sector om de gehele winter dicht te houden. Dus beter doe je je zelf goed voorbereiden en zorg je dat je er klaar voor bent als we weer mogen.

VEILIG & VERANTWOORD OP WINTERSPORT IN CORONATIJD

Met het gezin van de pistes af in Zwitserland of Oostenrijk. Of met je vriendenclub snowboarden in Italië. Welk land of skigebied je ook kiest, met deze tips ga je op een verantwoorde manier op wintersport en kun je toch genieten ondanks de opgelegde beperkingen

1. EIGEN VERVOER

90% van de Nederlanders gaan al met eigen vervoer op wintersport, dus niks nieuws onder de horizon. Maar in dit geval wil je de reis regie graag in eigen handen houden. Natuurlijk de sneeuwkettingen mee en de veiligheidshesjes. Belangrijk voor Frankrijk is dat je een eigen blaastest in de auto moet hebben liggen. Daarnaast lekkere hapjes en drinken voor de chauffeur. De vakantie begint tenslotte al in de auto.

2. KEN DE REGELS IN HET SKIGEBIED

Per land en of skigebied gelden andere regels. Zorg daarom dat je op de hoogte bent van deze maatregelen zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Op de meeste VVV website kun je de geldende regels vinden. Zo heeft Oostenrijk bv een stoplicht systeem. Zo kun je precies zien welk gebied groen, geel, rood of oranje is.


De belangrijkste regels in Oostenrijk zijn:

  • Dragen van mond/neus maskers is verplicht in gondels. Nekwarmers en buffs zijn ook toegestaan.
  • Minimale afstand in de rij is 1 meter
  • Geen apres ski
  • Eten en drinken mag alleen aan tafels. Ook buiten


Belangrijkste regels in Frankrijk zijn:

  • Dragen van mond/neus maskers is verplicht in gondels. Nekwarmers en buffs zijn ook toegestaan.
  • Minimale afstand in de rij is 1 meter
  • Geen apres ski
  • Eten en drinken mag alleen aan tafels. Ook buiten

3. RUSTIG SKIGEBIED

Als er een keuze is dan is een rustig skigebied natuurlijk een goede optie. De reden hoeven we denk ik niet uit te leggen. Natuurlijk wil je een gebied met lange afdalingen, maar in dit geval is elke piste er een en hoe rustiger het is, hoeveel meer afdalingen je maakt.

4. APRÉS-SKI

Dat kun je vergeten. Dat wordt een pislje drinken op je eigen balkon van je appartement of hotel. De gebieden staan niet toe dat je met hutje mutje bij elkaar kruipt in de apres ski tent. Maar hé… als dat het offer is wat er gebracht moet worden. Je bent tenslotte lekker in de buitenlucht en in de bergen. Dat zou al genoeg moeten zijn.

5. VERMIJD VAKANTIEPERIODES

Klinkt logisch, maar wanneer je schoolgaande kinderen hebt is dat een mission impossible. Buiten deze periode is het voordeliger en rustiger. Zeker aan het eind van het seizoen in maart en april is het best mogelijk dat je nog hele goede omstandigheden aantreft. Dus als het kan zeker doen…

6. EARLY BIRDS HEBBEN HET GOUD

First lift in, last lift out?... Vroeg op de piste heft een aantal voordelen. Je hebt een mooie afgevlakte piste (corduroy) en je hebt weinig last van een te drukke lift rij. Heerlijke omstandigheden. En als je een goede ochtend hebt gehad, dan kun je in de middag het wat rustiger aan doen en de drukte vermijden.

7. STOELTJESLIFT

Dat zal niet in alle gebieden kunnen, maar je zit dan tenslotte in de buitenlucht en niet hutje mutje in een gondel. Belangrijk is dus dat je weet waar deze zich bevinden in het skigebied. In de ochtend even een kaartje van het gebied scoren dus.

8. SKIKLASSEN

Of drukke skiklassen te vermijden zijn is lastig te bepalen vanuit Nederland, maar ga er maar vanuit dat de meeste skischolen daar rekening mee houden. Die klassen zullen echt wel een stuk kleiner zijn dan normaal of in ieder geval wordt er rekening mee gehouden. De meeste skischolen bieden de mogelijkheid om de lessen online te boeken.

9. REGEL JE SKI OF SNOWBOARD GEAR IN NEDERLAND

Je hebt geen zin om je ski’s of snowboards en bindingen te organiseren in de plaatselijke winkel op het moment dat iedereen daar zijn spullen moet halen. Je wilt tenslotte snel de piste op. De winkels in Nederland en België zijn perfect uitgerust op kennisniveau om je van de beste spullen te voorzien. Of het nu ski’s, snowboards en of skikleding is. Winkels bieden de mogelijkheid aan om op afspraak te komen shoppen. Maak daar gebruik van!

10. HOUD AFSTAND

Last but not least, houd afstand en stay safe. Houd de hygiene maatregelen in acht dan zijn we hopelijk snel van deze nare periode af.

LIVEBLOG

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden dan biedt skiinformatie.nl een liveblog aan. Hier wordt je dagelijks op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de gebieden en landen die wintersport aanbieden. Een aanrader, want de informatie die hier staat kan binnen een dag al weer verouderd zijn.