ION Pro Store - wetsuits - harnesses - windsurf, surf & kite accessoires

ION wetsuits en andere neopreen artikelen zoals beanies en impactvesten vindt je in de ION prostore van Eurofuncenter. Vandaag besteld is morgen in huis.

ION Pro Store - wetsuits - harnesses - windsurf, surf & kite accessoires

ION Wetsuits Mannen Dames

ION Products is een merk wat staat voor geapassioneerd je sporten beoefenen zoals windsurfen, kitesurfen en mountainbiken. Sinds 2004 levert ION wetsuits & neopreen producten voor de internationale windsurf, kitesurf, surf, SUP en wakeboardscene. Het productassortiment omvat ook accessoires, harnassen, reisbagage en een kledingcollectie zoals t-shirts en boardshorts. 

ION's unieke combinatie van mooi design, hoge kwaliteit en slimme marketing heeft ervoor gezorgd dat binnen een betrekkelijk korte periode een grote schare fans achter zich heeft weten te binden. Eind 2012 is het merk ook begonnen met het maken van fietsgerelateerde kleding en accessoires. 

Wat maakt ION Products uniek:

Een windsurfer is geen kiter en een kiter is geen surfer. Met deze wetenschap werken de designers van ION aan wetsuits voor dames en heren die volledig zijn aangepast aan de sporten waarvoor ze worden ingezet. Denk hierbij aan flexibeler neopreen op de plekken waar je het nodig hebt. Alle wetsuits worden gemaakt met de meest geadvanceerde 3D Software. Hierdoor hebben de wetsuits en andere neopreen artikelen een ongekende pasvorm en bieden uitstekende performance.

Verschil in type wetsuits van ION

ION heeft verschillende lijnen wetsuits voor dames en heren. Deze lijnen zijn opgesplitst in Strike en Onyx. Het verschil zit hem in de pasvorm. Aangezien niet iedereen dezelfde bouw heeft en de ene mens nu eenmaal meer massa heeft dan de andere heeft ION deze twee lijnen ontwikkeld. Daarnaast zijn er 4 verschillende afwerkingsniveaus om het nog gemakkelijker te maken. Maar we leggen het hieronder uit:

De ION Strike Serie

ION's Strike Amp is speciaal ontworpen voor iets forsere wind en watersport georiënteerde sporters. In tegenstelling tot de klassieke strakke fit van wetsuits, beschikt de Strike serie over een iets bredere gesneden biceps gebied, evenals een bredere heup, taille, dijbeen en een grotere onderbeen omtrek. Verder wordt de Strike Amp geleverd met afneembare klittenband Leg_Loops die voorkomen dat er water in het pak kan binnendringen. GBS naden die zijn uitgerust met Maki_Tape 2.0 zorgen er ook voor dat koud water buiten blijft met behoud van de soepelheid. Crash_Padz bij de scheenbenen en ribben zorgen voor bescherming tegen stoten, terwijl het Glide_Skin paneel aan de achterzijde de rijder tegen windkoeling beschermt. De Strike Amp overtuigt met een epische stretch die een grote bewegingsvrijheid garandeert. Dit werd mogelijk gemaakt door het gebruik van een gloednieuw neopreen met de naam I_foam, dat het wetsuit ook lichter maakt. Een andere noviteit is de verbetering van de warmte isolatie. ION heeft zijn voering opgewaardeerd tot Hot_stuff 2.0, waardoor het flexibeler is dan de oude en breidde het uit in het gehele wetsuit behalve de schouder en arm gebied. Voor verdere toasty warmte hebben we de Plasma_Plush, bekend van ION's warmste wetsuit, werd toegevoegd aan het rugpaneel.

Meer info over de ION Strike vind je in deze downloadbare PDF

De ION Onyx Serie

ION's Onyx Amp is gesneden in een klassieke strakke fit en een echte pionier op het gebied van stretch gecombineerd met warmte. Elke watersport atleet kan een betrouwbare metgezel in dit wetsuit vinden. GBS naden uitgerust met ultra dun en super rekbaar Maki_Tape 2.0 aan de binnenzijde zorgen voor een lange levensduur van de naden en voorkomen dat koud water in het pak komt. Het minimale paneeldesign met ION's bewezen naadloze schouder ontwerp genaamd Sweep_Cut te verhoogd de prestaties en vrijheid van beweging in de schouderzone. De doorlopende panelen op voor- en achterkant zorgen voor het gevoel van een tweede huid. De Onyx Amp overtuigt met een epische stretch die een grote bewegingsvrijheid garandeert. Dit werd mogelijk gemaakt door het gebruik van een gloednieuw neopreen met de naam I_foam, dat het wetsuit ook lichter maakt. Een andere noviteit is de verbetering van de warmte isolatie. ION heeft zijn voering opgewaardeerd tot Hot_stuff 2.0, waardoor het nog flexibeler wordt, en heeft het uitgebreid naar het hele wetsuit met uitzondering van de schouder en de arm. Voor verdere toasty warmte was Plasma_Plush, bekend van ION's warmste wetsuitniveau toegevoegd aan het rugpaneel.

Meer info over de ION Onyx vind je in deze downloadbare PDF

ION Select - Amp - Core - Element

ION verdeeld zijn wetsuit in deze vier afwerkingsniveaus. 

- De Select Series zijn voorzien van 130% stretch Neopreen en voorzien van Plasma Plush voor een betere warmte verdeling. Prijsniveau $$$$
- De AMP Series zijn voorzien van 130% stretch Neproeen en voorzien van Plasma Plush op het rugpaneel tegen windchill. Prijsniveau $$$
- De Core Series zijn voorzien van 130% stretch in het schouder paneel en 100% stretch in de rest van het wetsuit. Voorzien van Hot Stuff 2.0 voor een perfecte warmte balans. Prijsniveau $$
- De Element Series zijn voorzien van 100% Stretch in de schouder area en 80% stretch in de rest van het wetsuit. Niet voorzien van een warmte lining. Prijsniveau $