Filters
Burton
After School Spe
€219,99
Burton
Cartel Matte Est
€290,00
Burton
Chicklet
€169,99
Burton
Chopper
€169,99
-17%
Burton Deep Thinker
Burton
Deep Thinker
€580,00 €479,99
-13%
Burton Deja Vu Flying V
Burton
Deja Vu Flying V
€460,00 €399,99
Burton
Deja Vu Smalls
€229,99
-19%
Burton Dump Truck
Burton
Dump Truck
€620,00 €499,99
-33%
Burton Family Tree Branche Manager
Burton
Family Tree Branche Manager
€599,99 €399,99
-39%
Burton Fish
Burton
Fish
€659,99 €399,99
-45%
Burton Freebird
Burton
Freebird
€720,00 €399,00
-12%
Burton Genie
Burton
Genie
€340,00 €299,99
Burton
Grom
€90,00
Burton
Lexa Proper Re:Flex
€280,00
Burton
Limelight Boa Blush
€290,00
-39%
Burton Mint
Burton
Mint
€165,00 €100,00
Burton
Mission New Re:Flex
€260,00
Burton
Mission Re:Flex
€260,00
Burton
Mission Smalls
€140,00
-25%
Burton Mission Smalls
Burton
Mission Smalls
€120,00 €90,00
-30%
Burton Modified Fish
Burton
Modified Fish
€499,99 €349,00
Burton
Moto
€200,00
-22%
Now Now Recon Floro
Now
Now Recon Floro
€459,99 €359,99
-20%
Burton Panhandler
Burton
Panhandler
€600,00 €479,00

Burton Snowboards

Wat is er nieuw deze winter bij Burton Snowboards en wat hebben ze weer bedacht in Vermont. Vaak wordt gedacht dat er geen ontwikkeling meer is in snowboardland. Hieronder sommen we op wat Burton dit jaar in hun boards heeft gestopt. De termen zullen je om de oren vliegen en we zullen proberen het zo simpel mogelijk uit te leggen.

De belangrijkste ontwikkeling zie je in het profiel van de snowboards. Daar zullen in de toekomst de meeste ontwikkelingen in gaan plaatsvinden. Een nieuwe technologie is de Squeezebox van Burton. Kort gezegd kom het er op neer dat het board in profielhoogte varieerd over de lengte van het board. De bedoeling is om het board zachter onder de voeten te laten voelen en stijver in de neus en de tail. Dit resulteert in een board wat beter reageert op jouw input en een beter flexverloop laat zien in een bocht. Het wordt onderscheiden in drie verschillende varianten

Squeezebox High
Bij deze variant zit de kracht van het board in de neus en de staart van het board. Dit resulteerd in een board met pittig rijgedrag. Veel POP (rebound van het board) en response op je input. Deze variant zit ingebouwd in de Burton CustomX, Feelgood en de Feelgood Flying V

Squeezebox (normaal)
Hier is de variatie in hoogte minder dan in de High variant. Hierdoor zijn de boards vergevelijker, stabieler en daardoor berter onder controle te houden. De normale Squeezebox zit in onder andere deze boards. Flight Attendant, Custom, Custom FlyingV, Barracuda, Trick Pony, Process, Nug, Nug FlyingV, Easy Livin, Custom Twin, Deja Vu, Lip-Stick.

Squeezebox Low
Dit is de meest vergevende variant van het systeem en wordt voornamelijk gebruikt in de entry level boards van Burton. Het maakt de boards vergevelijker en daarom uitermate geschikt voor de lerende snowboarder. Onder andere in de Blunt, Name Dropper en Social. Kijk ook naar het filmpje hieronder.Off Axis
Speciaal voor pure twin snowboards waar de rijder met zijn hielzijde aan één kant van het board staat is e OffAxis shape ontwikkeld. Alsware lopen de flexpatronen onder de voeten diagonaal in de richting van de stand van de voet. Dus als je duck stance rijd 15/15 dan moet je bedenken dat de verdikkingen in die richting meelopen. Snap je hem. Kijk maar even naar het plaatje, dan wordt het duidelijk. Het resulteerd in ieder geval in een natuurlijker verloop van het flexpatron wat resulteerd in meer grip en connectie met het board tijdens sprongen en landingen. Zit in de Burton Custom Flying V, Custom Twin, Process Off Axis en Name dropper.Green
Dont destroy what you came to enjoy is een gevleugelde uitspraak. Ook Burton gaat mee in de trend om groener te produceren. Voor de Family Tree line wordt gebruik gemaakt van FSC gekeurd houten kernen. Naast deze ontwikkeling wordt in de fabrieken veel materiaal gerecycled of bijvoorbeeld verbrand om het pand te verwarmen.

Pure Pop Camber
Een evolutie in de traditionele camber schape. De Pure Pop heeft vlakke zones in het profiel net aan de buitenzijde van je voetpositie. Hierdoor krijgt het board meer pop en wordt de meestal als stijf aangevoelde camber wat speelser. Dus de voordelen van een camber gecombineerd met de voordelen van een rockerboard.

Off-Axis Frostbite Edges
Zit al een tijdje in de Burton Snowboards, maar wel het vermelden waard. Frostbite edges zien er onder een vergrootglas zo uiyt dat het net lijkt of er bij de bindingen bobbel uitsteekt. Deze "bobbel" zorgt voor grip op harde sneeuw en of ijzige condities.

SuperFly II Core, DragonFly Core, Super Fly core, Fly Core
Hier wordt gesproken over de houten kern van het board. Een houten kern bij Burton is opgebouwd uit verschillende varianten aan hout. Daarin zitten ook nog de EGD wat zoveel betekend dat er hout dwars is geplaatst in de kern om de druk van de bindingen beter om te zetten in kracht op het board. De Dragon Fly Core bestaat uit 500 houtonderdelen. Dit resulteert in gewichtsbesparing, meer sterkte en een betere respons. Deze kern zit ingebouwd in de custom x.

Flex
Burton snowboards gebruikt twee flex soorten. De pure twin en de Directionele shape. De twin wordt gebruikt als je achteruit net zo hard gaat als vooruit.  Is ook meer voor Freestyle of allmountain freestyle geschikt. Directioneel is vaak progressief directioneel, wat zoveel betekend dat de flex stijfheid toeneemt naar achteren toe. Dit resulteerd in een board met veel grip, een neus die boven blijft in de poeder en een board wat goed zal carven op de piste.

Wil je meer info hebben over de voor jou geschikte board + binding? Stuur een vrijblijvende mail klantenservice@boarderworld.com. We beantwoorden hem graag.