Menu
EUR

Duotone Dice 2022 Review

Set-up en test-omstandigheden

Duotone Dice SLS 9m2 en 12m2 2022.
Omstandigheden: 18 – 28 knopen
Locatie: Maasvlakte en Zandmotor

Bouwkwaliteit

Met de bouwkwaliteit zit het zoals we gewend zijn bij Duotone meer dan goed. Het doek bestaat uit triple-ripstop dat erg stretch-bestendig en duurzaam is. De LE en struts zijn uitgevoerd in het nieuwe Penta-TX materiaal (SLS) dat voor 30% extra stijfheid moet zorgen en 17% gewichtsbesparing moet opleveren.

Wat wij ons afvragen: vaart deze SLS uitvoering beter dan de standaard Dice?

De vaareigenschappen

Al bij het oppompen merk je hoe stijf het profiel van deze SLS is t.o.v. de standaard Dice. Het launchen gaat meer smooth dan we gewend zijn. De kite klimt gemakkelijk naar de 12u positie vanwege het lage gewicht en blijft daar stabiel wachten.

Up-wind perfomance: Up-wind varen gaat met deze Dice perfect. Het is en blijft een freestyle kite dus hij verliest het op dit vlak van de Rebel en de Evo, maar wanneer we hem met concurrenten vergelijken in dezelfde categorie heeft hij wellicht de beste up-wind performance van allemaal.

Feeling: Met deze kite merk je dat je vaart met een freestyle kite! De feeling is zeer direct… en dan bedoel ik ook zeer direct! Wellicht heeft de SLS bouwwijze hier mee te maken want in vergelijking tot de standaard Dice (ook al direct) wordt hier duidelijk terrein gewonnen. De bar druk is naar onze mening gemiddeld tot licht. Dat geeft echter bij hoge sprongen geen probleem in de bepaling van waar de kite zich bevindt. Omdat de vliegsnelheid uiterst constant is en hij aan de uiteinden van het wind-raam uiterst stabiel is kan je er 100% op vertrouwen dat de kite staat waar die hoort te zijn.

Springen: Underpowered krijg je verassend veel hoogte met deze Dice. Vanwege de overall lichte feeling merk je eigenlijk niet dat je al lekker gepowered staat bij minimale condities. Bij het insturen van de kite werden we dan ook meteen verrast door een hele directe en powervolle lift.  Met de 9 was dit want meer merkbaar dan met de 12 maar dat is logisch. De kite wil graag goed verticaal omhoog als je zorgt dat je snelheid en hoogte van insturen in balans zijn. Het beste werkt dit wanneer je hem van 11 naar 13 stuurt. Niet te ver, dan ben je voorbij de sweetspot. Deze is iets kleiner dan die van de Rebel en Evo bijvoorbeeld en vergt dus wat meer timing. Wanneer je de kite overpowered vaart komt hij nog nét iets meer tot zijn recht. Er is hangtime genoeg voor stylisch old-school tricks zoals board-offs en hoge inverted frontrolls. Voor kiteloopen geldt eigenlijk hetzelfde, met de juiste techniek gaat de kite goed verticaal omhoog en als je timing klopt dan stijg je gewoon tijdens de loop. Geen vrije val dus! De kite klimt door zijn stijve en lichte profiel weer erg goed en snel terug omhoog. Met een heli-loop kan je dan altijd als een veertje landen. Kleine note: het komt natuurlijk wel neer op enige skills om te kunnen heli-loopen en zo te vertragen op het juiste moment.

Uithaken: Dit is een KANON. De Dice SLS schiet je werkelijk af wanneer je goed en hard popt. Je krijgt veel hoogte en meer dan voldoende slack voor je trick. Tricks i.c.m. kiteloops zijn goed te controleren. De pull bij een uitgehaakte loop valt ons namelijk reuze mee. In het onderste windbereik is de kite relatief mild. Wij vinden hem dan ook met name als er minder wind staat erg aangenaam om nieuwe tricks te leren. Met het toenemen van de wind neemt ook de agressie en pop toe. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als ingehaakt, hoe meer wind en hoe beter de afzet hoe hoger, harder en extremer de kite je afschiet. Het gevoel van controle verliezen we nooit omdat de kite zeer consistent vliegt en overal in het windbereik strak in de lucht staat.

Wave eigenschappen: hier komt hij prima mee. De Dice verraste ons met zijn drift. De standaard Dice heeft ook al voldoende drift maar daar doet deze SLS een schepje bovenop. Doordat de kite stijver en lichter is blijven de lijnen altijd onder spanning staan. Zelfs bij agressieve bottom-turns waarbij we gewent zijn dat de kite weleens terugzakt gebeurde dit amper.

Eigenschappen samengevat in getallen

WAVE 4 / FREERIDE 10 / BIG AIR 10
WAKE 6 / UNHOOKED 8 / FREESTYLE 8

Drift: 8

Up-wind score: 8

Vliegsnelheid: 9

Lift: 9

Draai snelheid: 9

Crossover: 9

De-power bereik: 8

High-end: 9

Bardruk: 6

Low-end: 8

Acceleratie: 1

Pop: 10

Ons riders-profiel advies

Wat ons betreft is de Dice SLS een perfecte kite voor elke ervaren kiter die een kite zoekt met een mix van freestyle en big-air met een vleugje wave. Hij heeft 110% kanon eigenschappen wanneer de wind toeneemt zowel in- als uitgehaakt. Sta je zo nu en dan graag op een waveboard dan is dit geen enkel probleem en doet hij zeker niet onder voor specifieke wave kites van concurrent merken.

 

Recent articles

02-03-2023
Kiteboard kopen?
02-03-2023
Stand Up Paddelen

Tags

Newsletter

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief
Choose your language
Choose your currency

Recently added

Total incl. tax
€0,00
Order for another €50,00 and receive free shipping
0
Compare
Start comparison

Leave a comment

Your email address will not be published

This product has been added to your cart